Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamlar,
Ekteki dosyada akaryakıt kullanımları var. J sütunundaki günleri K sütunundaki plakalara göre ay bazında M sütunundaki litrelerini AkaryakıtRapor sayfasında ilgili hücreye toplam olarak yazdırmak istiyorum.
Saygılar.
kelkitli merhaba,
Özet tablo yaptıktan sonra tarih aralıkları seçilerek sağ tıklanacak,gruplandırma yapılacak.Grup adı belirleyebilirsin.Gruplandır, grubu çöz ile yapabilirsin.
Sayın mirefe,
cevabınızdan dolayı teşekkür ederim. Ancak bütün alanları guruplandırmak zor olur. Sayın hamitcan tarihleri aylar şeklinde ayarlamayı uğraşmama rağmen çözemedim. İzah etme imkanınız varmı.
Excel 2007 için aşağıdaki şekilde yapabilirsniz
Özet Tablo üzerindeyken;
Seçenekler>Grup Seçimi>Ay şeklinde deneyin. Excel 2003 için ise;
Tarihi sütununda bir hücre veya alan adına sağ tıklayıp Gruplandır ve Ayrıntıları Göster sekmesini, oradan da grupladır sekmesinden gruplandır penceresini seçerek yapılabilir diye düşünüyorum.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.