• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AYIN SON GÜNÜ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yexcel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
herhangi bir yıla ait seçilmiş ayın son gününü sayısal olarak veren formül ve makroya ihtiyacım var ilginize tşk

Merhaba A1 deki tarihin ay sonu
=TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;1)-1

Aşağıdaki formülle ayın son gününü bulabilirsiniz. A1 hücresindeki tarihe göre çalışır. Formülün bulunduğu hücrenin formatınıda "genel" yapınız.

=TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;GÜN(A1))-TARİH(YIL(A1);AY(A1);GÜN(A1))

class class37, formül ayın songününü tam tarih olarak veriyor oysa tek hücrede sadece son gününü verecek

Formül şubat ayını 28 gün olarak veriyor,sanırım biryerlerde hata yapıyorsunuz,denemeden buraya yazmadım çünkü, eki inceleyin.

leventm, formül ilk tarihde doğru sonraki tarihte işlem yapmıyo
sonraki tarihten neyi kasdediyorsunuz? A1 hücresine tek bir tarihi istediğiniz gibi girin formül ayın kaç gün olduğunu verecektir.
tarihi a1 e hangi formatta giriyorsun
Hücre formatının herhangi bir tarih formatında veya genel formatınında olması yeterlidir.

ben nerde yanlış yapıyorum peki formülü kopyalayıp yapıştırıyorum ya

leventm, ya a1 önce ilk tarihi giriyorum işlem yapıyor ama ikinci kez a1 deki tari değiştirdiğimde işlem yapmıya ya

Dosyanızı gönderin bir bakalım.

sayfa 2 ye de bir bakarmısın formül sayfa 3 de (SAYFA 2 DE; AL6 VE AO6 SÜTUNUNU NASIL TOPLATIRIRIZ HAFTASONU VE NORMAL GÜNLERİ AYRI AYRI TOPLAYACAK )

Ekteki örneği inceleyin. Dosyanızda hesaplama şekli el ile yapılacak şekilde ayarlanmıştı. Bunu özelliklemi yaptınız bilmiyorum. Ben otomatiğe çevirdim.

leventm, LEVENT BEN YAPMADIM AMA BENİM AKLIMA GELMEDİ YA BÃ?YLE BİR ÞEY OLACAÐI İLGİNE TEÞEKKÜRLER
ÞİMDİ BUNLARI MAKRODA YAPMA İMKANIMIZ VARMI YANITLARSAN MEMNUN OLURUM BUARADA BEN YÜKSEL

Geri