• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AYIN SON GÜNÜ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yexcel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
EKLENEN HER ÇALIÞMA SAYFASINDA BÃ?YLE BİR SORUN OLURMU ÇÜNKÜ DİÐER SAYFALARDA FORMÜL OTOMATİK İÞLİYO

Formüllerle ve koşullu biçimlendirme ile yapmak mümkün ve kolay iken neden makroyu istiyorsunuz? Ayrıca makro içinde her hücredeki tarih hesaplarını yaptırmak için bir sürü döngü kurmak gerekir. Bence formüller ve koşullu biçimlendirme sizin örneğiniz için çok çok iyi.

leventm, ÇALIÞAN PERSONEL SAYISI FAZLA OLDUÐUNDAN MAKRONUN ÇÃ?ZÜMÜNÜN DAHA İYİ OLACAÐI KANATİNDEYİM BU YÜZDEN MAKRO ÇÃ?ZÜMÜ İÇİN KAFAYI YORUYORUM ASLINDA YENİ BAÞLIKLA AÇTIÐIM FORMDA BUNU YAZDIM İNÞAALAH ÇÃ?ZÜME BAÞLAR VE BİTİRİRİZ

Merhaba
Kodu yazdığınız hücre biçimini gggg yaparsanız sorun çözülür sanırım.

Merhaba
Yukarıdaki dosya üzerindeki formüllerde ve sayfa yapısında biraz değişiklik yaptım.İyiçalışmalar.

Sayın yexcel a1 hücresine tarih girin, ve hangi hücrede görüntülemek istiyorsanız oraya yapıştırın. Sorun yok ben denedim.

Sayın arkadaşlar
=TARİH(YIL(A4);AY(A4)+1;1)-1
bunu kullanıcı tanımlı fonksiyon yapamazmıyız?
AyınSongunu(Tarih) şeklinde
Saygılarımla

Birilerinin işine yarayabileceği umuduyla
vba da bir modül ekleyin ve yapıştırın hayırlı günler.

Function ilkgün(tarih)
ilkgün = Format(tarih - Day(tarih) + 1, "dd/mm/yyyy")
End Function

Function songün(tarih)
songün = Format((DateSerial(Year(tarih), Month(tarih) + 1, 1)) - 1, "dd/mm/yyyy")
End Function

A1 e tarih yazın A2 de sonuç yazılacaktır.

Sub Ayin_Sonu()
Dim z As Integer
Dim y As Range
For z = 1 To 10
For Each y In [A1:C10]
Cells(2, 1) = DateAdd("d", -1 * Format([A1], "dd"), DateAdd("m", 1, [A1]))
Next y, z
On Error GoTo 45
On Error Resume Next
z = 0
y = 0
Exit Sub
45 End Sub

Sub Ayin_Sonu()
Dim z As Integer
Dim y As Range
For z = 1 To 10
For Each y In [A1:C10]
Cells(2, 1) = DateAdd("d", -1 * Format([A1], "dd"), DateAdd("m", 1, [A1]))
Next y, z
On Error GoTo 45
On Error Resume Next
z = 0
y = 0
Exit Sub
45 End Sub

bunu anlamadım?

hsayar, teşekkürler gerçektende süper bir komut. Sağolasın

Bu arada bu topic gündeme gelsinde arkadaşlar faydalansın :)

Not : Uzun zamandan beridir foruma katılımcı olarak giremiyorum. Bu işlerimin umduğu gibi gitmeyip yön değiştirmesinden kaynaklandı. Sizleri unutmadım umarım benide hatırlayan çıkar :)

Not : Uzun zamandan beridir foruma katılımcı olarak giremiyorum. Bu işlerimin umduğu gibi gitmeyip yön değiştirmesinden kaynaklandı. Sizleri unutmadım umarım benide hatırlayan çıkar :)

Sn Beyazgölge

Aramıza tekrar hoşgeldiniz. Sizin gibi eski dostları unutmak elbette mümkün değil. Umarım bundan sonra forumumuzda sizi daha sık görürüz.

EoMonth(A1;0)

EoMonth(A1;0) diye bir formül kullanıyorum. A1 hücresine ayın ilk günü yazıldığında(gg.aa.yyyy) otomatik olarak ayın son gününü veriyor.
Nacizane belki katkım olur.....

Geri