• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ay Ay veri hesaplama

Merhaba, yine duramadım.

Yapılabilecek çok fazla seçenek var, isteğin tam olarak ifade edilmesini beklemenin
nafile bir beklenti olduğunu anladım.
Umarım ekteki örneklerden biri işinizi görür.
Birkaç seçeneğin uyğulandığı dosya ekte.
.
 

Ekli dosyalar

Sayın İdris Serdar'ın dosyasından yola çıkarak özet tablo, dilimleyici ve grafik kullanılarak hazırlanmış dosyam ektedir. Dosyada verilerin olduğu kaynak sayfada dinamik bir ad tanımlaması vardır. Formüller/Ad yöneticisi menüsünden bu tanımlamayı görebilirsiniz. Bu tanımlama sayesinde veriler çoğaldıkça özet tablo kendisini yeniler. Dilimleyici sayfasına geçtiğinizde otomatik olarak özet tablo, dilimleyiciler ve grafik yenilenir:

https://drive.google.com/file/d/0B43WMUs21VpfOWx3c29UTk9FSm8/view?usp=sharing
 
Söylemesine ben de utandım ama söylemem gerek Dilimleyici hiç görmemiştim.
Çok kullanışlı bir aletmiş. Teşekkürler.
 
Pivot tablo ve dilimleyici çok işime yaradı.

Özellikle Ömer Bey'e ve Yusuf Bey'e Çok teşekkür ediyorum.
 
Eyvallah, ben ve başka arkadaşlar da bu konu sayesinde dilimleyici hakkında bilgi sahibi olduk.

Polemik başlatmak ya da tartışmayı uzatmak istemiyorum ancak şu konuyu hatırlatmam lazım:

Önceki mesajlarınızdan birinde "benim anlattığımı hiç excel bilmeyen biri bile rahatlıkla anlar" demiştiniz. Doğrudur sizin anlatmak istediğinizi temelde herkes anlıyor zaten, ilgili ayın ya da kişinin ya da ürünün ya da ilin toplamını almak istiyorsunuz. Ancak biz gibi Excel'i az da olsa bilenler için bu ifade yeterli değil. Excel; dosya, sayfa, satır, sütun, ve hücrelerden oluşur. Sorular da bu temeller üzerinden sorulup, çözümler bu temellere göre hazırlanır. Formüller ve makrolar hazırlanırken kaynağımızın hangi sayfa, satır, sütun ve hücrede olduğu önemlidir. Bunları bilmeden hazırladığımız çözümler tahmini çözümlerdir ve çoğunlukla asıl dosya yapısına uymadığından vakit kaybına neden olur.

Hatırlarsanız "süzülmüş değerlerin toplamını almak istiyorum" diye sormuştunuz ve hem ben hem de sayın Ömer Baran birbirimizden habersiz olarak ALTTOPLAM formülünü önermiştik. Çünkü sorunuzdaki ifade aynen bu çözümü işaret ediyordu. Ancak sonra gönderdiğiniz örnek dosyada özet tablo ve dilimleyici kullanarak çözüm oluşturdum. Çünkü ALTTOPLAM sadece sayfada filtreleme yapılırsa işinize yarar. Ancak sizin amacınız aslında bu kadar basit değildi.

vs vs. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. iyi çalışmalar.
 
Geri
Üst