Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yapılabilecek çok fazla seçenek var, isteğin tam olarak ifade edilmesini beklemenin
nafile bir beklenti olduğunu anladım.
Umarım ekteki örneklerden biri işinizi görür.
Birkaç seçeneğin uyğulandığı dosya ekte.
.
Sayın İdris Serdar'ın dosyasından yola çıkarak özet tablo, dilimleyici ve grafik kullanılarak hazırlanmış dosyam ektedir. Dosyada verilerin olduğu kaynak sayfada dinamik bir ad tanımlaması vardır. Formüller/Ad yöneticisi menüsünden bu tanımlamayı görebilirsiniz. Bu tanımlama sayesinde veriler çoğaldıkça özet tablo kendisini yeniler. Dilimleyici sayfasına geçtiğinizde otomatik olarak özet tablo, dilimleyiciler ve grafik yenilenir:
Eyvallah, ben ve başka arkadaşlar da bu konu sayesinde dilimleyici hakkında bilgi sahibi olduk.
Polemik başlatmak ya da tartışmayı uzatmak istemiyorum ancak şu konuyu hatırlatmam lazım:
Önceki mesajlarınızdan birinde "benim anlattığımı hiç excel bilmeyen biri bile rahatlıkla anlar" demiştiniz. Doğrudur sizin anlatmak istediğinizi temelde herkes anlıyor zaten, ilgili ayın ya da kişinin ya da ürünün ya da ilin toplamını almak istiyorsunuz. Ancak biz gibi Excel'i az da olsa bilenler için bu ifade yeterli değil. Excel; dosya, sayfa, satır, sütun, ve hücrelerden oluşur. Sorular da bu temeller üzerinden sorulup, çözümler bu temellere göre hazırlanır. Formüller ve makrolar hazırlanırken kaynağımızın hangi sayfa, satır, sütun ve hücrede olduğu önemlidir. Bunları bilmeden hazırladığımız çözümler tahmini çözümlerdir ve çoğunlukla asıl dosya yapısına uymadığından vakit kaybına neden olur.
Hatırlarsanız "süzülmüş değerlerin toplamını almak istiyorum" diye sormuştunuz ve hem ben hem de sayın Ömer Baran birbirimizden habersiz olarak ALTTOPLAM formülünü önermiştik. Çünkü sorunuzdaki ifade aynen bu çözümü işaret ediyordu. Ancak sonra gönderdiğiniz örnek dosyada özet tablo ve dilimleyici kullanarak çözüm oluşturdum. Çünkü ALTTOPLAM sadece sayfada filtreleme yapılırsa işinize yarar. Ancak sizin amacınız aslında bu kadar basit değildi.
vs vs. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. iyi çalışmalar.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.