aşağıya doğru açılan liste

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
excelde aşağı doğru liste nasıl yapılıyor.Örneğin ok işaretine basacam aşağıya doğru belirlediğim tarih, isim vs açılacak .

Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
Veri - Doğrulama - Liste seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Beceremedim biraz daha açıklayabilirmisiniz ?

• A1 hücresini seçiniz,
• Veri menüsünü seçiniz,
• Doğrulama sekmesini seçiniz,
• İzin Verilen bölümünden Liste seçiniz,
• Alt kısımda açılacak olan Kaynak kısma 1;2;3;4;5;6;7;8;9 yazınız ve enter tuşuna basınız,
• A1 hücresinin yanında açılacak küçük ok işaretini tııklayıp listenizi inceleyiniz.

Bu arada lütfen Türkçe yazım kurallarına da dikkat ediniz. Cümle başlarında kelime büyük harf ile yazılmalıdır. Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Aynı sayfadan yahut farklı sayfalardan da bir dizi veriyi bu liste içine aldırabilirsiniz.
Bunun için ;
• Öncelikle diziyi belirleyiniz, ( örneğin veriler A1 ile A20 arasında olsun )
• Dizinin olduğu sayfayı seçili duruma getiriniz,
• Ekle menüsü - Ad ve Tanımla seçeneklerini seçiniz,
• Bir ad veriniz,
• Başvuru yerindeki yazılı kısmı silip aynı yerde aktif iken fare sol tuşu ile A1 ve A20 aralığını seçiniz,
• Tamam diyerek işleminizi tamamlayınız.
• Veri Doğrulama Liste seçiniz.
• Kaynak kısmına = işareti koyunuz ve az önce adlandırdığınız dinamik alanın adını yazınız
• İşleminizi tamamlayıp açılan listeyi inceleyiniz.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
kendi isteğinize göre bir liste yapmak isytiyorsanız listeye eklemek istediğiniz değerleri alt alta oluşturun. daha sonra nerede açılan liste yapmak istiyorsanız o hücrede iken veri - doğrulamalar menüsünden izin verilen değer seçeneğini liste olarak işaretleyin,kaynak olarak yaptığınız liste hücrelerini belirtin.listeniz hazır olmuştur. istediğiniz yere kopyalayıp listenizi taşıyabilirsiniz. Umarım böyle birşeydir aradığın.
Tarkan arkadaşımız iki metoduda anlatmış...

Excel Vers. ve Dili
Office XP SP2
Merhaba, bununla alakalı benimde bir sorum olacak . Yanyana 2 liste yaptım . Örneğin; ilk listede şehir isimleri (20 şehir) , yanında ki sütunda olan listemde de mağaza isimleri (75 mağaza) var . Benim yapmak istediğim : Şehirlerin olduğu listeden herhangi birini seçtiğimde yanında ki sütunda olan mağazalardan sadece o şehre ait olanları sıralasın ve onlardan seçim yapabileyim. İki listeyi koşullu olarak nasıl bağlayabilirim ? Yardımlar için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2010 Türkçe
Oldukça açıklayıcı bir konu başlığı olmuş. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
il ilçe formüllerine bakınız