ado order by ile sıralama

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Ekteki dosyada çalışan sorguda id alanı ile sıralama yaptıramıyorum, diğer başlıkları yazınca sıralama yapıyor ama id alanına göre sıralamada hata veriyor.Nasıl kodlamak gerekir, yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Kod:
   sorgu = "SELECT [sayfa1$].id, [sayfa1$].Adi_soyadi , [sayfa2$].Satilan_mal FROM [Sayfa1$] INNER JOIN [Sayfa2$] ON [Sayfa1$].id=[Sayfa2$].id  ORDER BY [Sayfa2$].id asc"

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Veysel bey çok teşekkür ederim.

Müsaitseniz bir sorum daha olacaktı.Ekteki dosyada tarih aralığındaki tüfe oranını getirmek istiyorum.Sorguyu nasıl yapmak gerekir.

Ekli dosyalar

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Dosyanızı açamadım, converter çevirmedi, xls olarak kaydedip gönderebilirseniz bakmaya çalışırım.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Veysel bey merhaba,

Ekte bulunan tüfe dosyasında sheet2'ye sorgu ile masaüstündeki 2300 çalışma kitabındaki verileri getirebiliyorum. Aslında o sorgunu içine veri getirirken tüfe dosyasındaki sheet1'deki tüfe oranlarını eklesem daha iyi olur ama onun için ikinci bir sorgu daha altta yazdım. Tüfe dosyasında bunu bulabilirsiniz.

Ado-join2'deki çalışmada ise bunun küçük bir ölçeği var. Ben bunu kendimce bir yolla yaptım ama sizden ek bir yöntem gelirse çok memnun olurum.Benim yaptığım yöntem bana biraz uzun geldi.

Ekli dosyalar

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Yine açamadım dosyaları, başka açabilen var mı?

Ama accessde şöyle bir sorgu oluşturdum.

SELECT Sayfa2.SOZLESMETARIHI, Sayfa1.TUFE
FROM Sayfa1, Sayfa2
WHERE Sayfa1.tarih= DateSerial(Year(Sayfa2.SOZLESMETARIHI),Month(Sayfa2.SOZLESMETARIHI)+1,1)-1

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Veysel bey çok teşekkür ederim. Aşağıdaki gibi düzenleyince excel'de çalıştı.

Hocam dosyaları tekrar yükledim. Başka bir kapalı dosyadan sorgu yaparken , aşağıdaki sorguyuda içine ekleme imkanı olur mu? Bunu ayrıca mı yapmak gerekir.

Kod:
SORGU = "select [Sayfa1$].TUFE FROM[SAYFA1$],[SAYFA2$] WHERE [Sayfa1$].tarih= DateSerial(Year([Sayfa2$].SOZLESMETARIHI),Month([Sayfa2$].SOZLESMETARIHI)+1,1)-1"

Ekli dosyalar