açıklama kutusunun boyutu

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/10/2018
Değerli excel web uzmanları formda bulduğum bir dosyayı kendi çalışmam için düzenledim ama bir şeyi başaramadım bu konuda yardımınıza ihtiyacım var konu şu A sütünunda sıralı isim listeme açıklama kutusu ekledim ve bu kutulara resim ekledim ama resimlerim açıklama kutusunun boyutu küçük olduğu için çok küçük oldu bende açıklama kutusunu boyutunu büyütmek istedim bunu için öncelikle "açıklama al" diye bir makro çalıştırıyorum sonrasındada "açıklamaları düzenle" diye ikinci bir makro çalıştırıyorum ve kutuların boyutunu ayarlıyorum buraya kadar bir sorun yok aslında ama açıklama eklediğim yaklaşık 400 adet hücre var ve ben bu hücreleri teker teker ayarlamak zorundayım toplu bir ayarlama yapamadım toplu olarak açıklama kutularının boyutunu ayarlama konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ekte bir dosyam var umarım yardımcı olur şimdiden teşekkürler. Not:çalışmamda kullandığım kodlar tamamen siz değerli uzman arkadaşlarım tarafından hazırlanmış kodlardır ben sadece aralarından cımbızladım bunun için ayrıca bu değerli paylaşım sitesini hazırladıklarından dolayı site yöneticilerine ve siz değerli uzman arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Sub Açıklamaları_Düzenle()
Set aralik = Sheets("resimler").Cells.SpecialCells(xlCellTypeComments)
For Each hucre In aralik
hucre.Comment.Shape.ScaleWidth 2.38, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
hucre.Comment.Shape.ScaleHeight 4.89, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
23/10/2018
Sayın L. Menteşoğlu soruna getirmiş olduğunuz çözüm karşısındaki şaşkınlığım bir yana bulduğunuz bu pratik çözüme hayran olmamak elde değil sizin için kolay olacağını biliyordum ama bu kadar kolay olacağını tahmin bile edemezdim şu tek satırlık kod olmasa satlerce uğraşmak zorunda kalacaktım bu yüzden size harikasınız hatta harika ötesisiniz demek istiyorum cevabınız için tekrar teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. Ancak çözüm sandığınız kadar zor değil. Excelin kendi özelliklerinden git penceresindeki bir özelliğin basit bir döngü içinde kullanılması mantığına dayanıyor. Her zaman söylerim, en pratik çözümler her zaman Excelin kendine ait özellikler içindedir. Dolayısıyla bu özelliklere ne kadar vâkıf olursanız o kadar pratik çözümler üretebilirsiniz. Bu özellikleri VBA içinde kullanmak işin en kolay kısmıdır.

Bende size başarılar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
23/10/2018
Sayın Menteşoğlu İyimserliğiniz ve mütavazı tavırlanız ile örnek alınacak bir kişiliğe sahipsiniz ama bizim kod yada fonksiyon yazma bilgimiz hemen hemen hiç olmadığı için çözüm çok basit olsa bile hiç çözülemeyecekmiş kadar zorlanıyoruz en pratik çözümler excelin kendi içinde olsa bile hani bazen bir şey ararsınız aradığınız şey tamda gözünüzün önündedir ama siz onu göremezsinizya işte öyle bir şey forma girip gelen sorulara verilen cevaplara her baktığımda size imrenmiyor değilim keşke bende bu kadar bilgili olsamda şu soralardan birkaçınada ben cevap versem diyorum ama nafile neyseki siz değerli uzman arkadaşlarımız bu çok faydalı siteyi kurup bu eşsiz bilgileri paylaşıyorsunuz bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. size son bir sorum olucak 4 nolu mesajınızda "Excelin kendi özelliklerinden git penceresindeki bir özelliğin basit bir döngü içinde kullanılması mantığına dayanıyor" açıklamasını yapmışsınız excelin bu şekilde kaç tane özelliği vardır, çok basit olsa bile bir döngü nasıl kurulur. acaba bu konuda formda faydalanabileceğim bir doküman yada konu başlığı varmıdır. iyi akşamlar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Excel Dersanesi başlığını incelemenizi öneririm. Git penceresinden kastım ctrl+g tuş kombinasyonu ile açılan penceredir. Buradaki işlemi makro kaydet ile kaydederek gerekli kodları elde edebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
23/10/2018
teşekkür ederim sayın menteşoğlu

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
çok faydalı bir paylaşım olmuş... peki bu açıklamaya eklediğimiz resimlerin boyutuna göre otomatik düzenlensin istersek nasıl bir kod yazmalıyız...
Bu da olursa süper olur.....

Excel Vers. ve Dili
2000 TR
henüz cevap veren olmadı, belki de mümkün değildir ? ilgili arkadaşlar mümkün yada değil diye cevap verirse sevinirim...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eğer resimlerin yolu belliyse düzenleme yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhabalar,

hucre.Comment.Shape.TextFrame.AutoSize = True

ile metnin uzunluğu ve genişliğine göre açıklama kutusunun boyutunu otomatik ayarlıyor ve değiştiriyor. Belki işinize yarayabilir diye düşündüm.