DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
Application.EnableEvents = False
If Target.Address = "$A$1" Then Target = Target / 100
Application.EnableEvents = True
End Sub
Yanlış hatırlamıyor isem, "ben yazar yazmaz 100'e bölsün" demiştiniz, seçer seçmez değil.A1 hücresine yazdığım değer ben yazar yazmaz 100 e bölünsün.
Mesela 100 yazdım bu hemen 1 oldu 1000 yazdım 10 oldu.
Nasıl yapılır?
Bana göre, sorunun bire bir cevabı bu da değil....VisualBasic' Alıntı:Birde bu yöntemi deneyiniz, umarım birebir sorunuzun cevabıdır
Sizde subclassing ile çözümleyin buda diğer bir çözüm olsun, öyle değil mi?Bu da, bu tip klasik VBA kodlamasıyla yapılması mümkün olmayan işlerden biri bana göre... O nedenle yukarıdaki ilk mesajımda belki de "subclassing" kullanmak bir çözüm olabilir demiştim.
Eğer klavyenin tuşlarına basarken 100'e bölünme olayı ise, onunda VBA ile çözümü var, ama söylememBu da, bu tip klasik VBA kodlamasıyla yapılması mümkün olmayan işlerden biri bana göre... O nedenle yukarıdaki ilk mesajımda belki de "subclassing" kullanmak bir çözüm olabilir demiştim.
ehehee.... o kadar kolay bir şey olsa, hemen yapar buraya da yollardım.VisualBasic' Alıntı:Sizde subclassing ile çözümleyin buda diğer bir çözüm olsun, öyle değil mi?
Benim amacım felsefe yapmak değildi. Ama sizin belirttiğiniz fikirlere ben katılmıyorum.VisualBasic' Alıntı:Birazda ben felsefi fikirler üreteyim:
VisualBasic' Alıntı:onunda VBA ile çözümü var, ama söylemem
Sonuca ulaşmayan fikirler benim için felsefeden öteye geçmez. Üstelik fikirlerimin katılınmayacak bir yönü yok, çünkü çözümler ortada.Benim amacım felsefe yapmak değildi. Ama sizin belirttiğiniz fikirlere ben katılmıyorum.
Ã?nerilen çözümler ise;Soru başlığı' Alıntı:....... ben yazar yazmaz 100 e bölünsün
Eğer klavyenin tuşlarına basarken 100'e bölünme olayı ise, onunda VBA ile çözümü var, ama söylemem
Sayın Danersin sanırım, alıntıda bir gülümseme eksik. Birde ben alınıt yapayım;danersin' Alıntı:Eğer klavyenin tuşlarına basarken 100'e bölünme olayı ise, onunda VBA ile çözümü var, ama söylemem
Böyle düşünüyorsanız yanlış bir forumdasınız. Zaten bu başlık çoktan yardım olayından çıkmış ve kilitlenmeyi haketmiş. Sadece soruyu soran arkadaş konu ile ilgili devam sorusu varsa diye açık duruyor. Demogoji cevaplar gelirse o mesaj silinip kilitlenecek tarafımdan.
VisualBasic' Alıntı:Gülümseme bir espiri mahiyetini taşır öyle değil mi? Yani :hey: bunun gibi. Bir gülümseme eksik görülürse, espiri değildir, belirttiğiniz sonuca ulaşılabilir. Bir şeyleri birilerinden gizleyen Ketum bir insan değilmdir. Eğer biliyorsam, kesinlikle söylerim, ve şimdiye kadar, bundan da bir zarar görmedim.Eğer klavyenin tuşlarına basarken 100'e bölünme olayı ise, onunda VBA ile çözümü var, ama söylemem![]()
Dilediğiniz konuyu kiliteyebilirsiniz. Demogoji yapmak gibi bir olay da yok ortada. Hangi konunun kilitleneceği size kalmış ve beni ilgilendirmeyen bir olaydır. Bundan beni haberdar etmeye gerek görmeyiniz. Kimse ile alıp veremediğim olmadığı için benim içim bir problem olmayacaktır.
Ama Alıntılarınızda, gülümseme (Espiri) Smileyi varsa alınız ki, espiri olduğu anlaşılsın. :arkadas:
İnsanlara önyargı ile yaklaşmayalım, önyargılı olanları uyaralım. :bravo: