- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016/TÜRKÇE
Değerli dostlar iyi geceler dilerim,
Hesaplamada N hücresindeki saat L hücresindeki saatten küçük ise aradaki farkı Y hanesine yansıtacak eğer değil ise H hücresindeki uçak tipi için belirlenmiş olan süreyi SGT&MGT tablosundan bulup N hücresini M hücresinden çıkartarak SGT&MGT tablosundaki referans süreden az mı çok mu onu bulacak ve kontrol edecek. Eğer az ise Y hücresine kazanılan fark yansıtacak her iki kriterde de tasarruf edilen bir zaman kazanma durumu yoksa hücreyi boş bırakacak.
Ben bildiğim kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım.
=EĞER(V6="BAŞARILI";L6-N6;DÜŞEYARA(H6;$AD$2:$AF$11;2;YANLIŞ)-(N6-M6))
Örnek dosyam ektedir.
lifeboxtransfer.com
Hesaplamada N hücresindeki saat L hücresindeki saatten küçük ise aradaki farkı Y hanesine yansıtacak eğer değil ise H hücresindeki uçak tipi için belirlenmiş olan süreyi SGT&MGT tablosundan bulup N hücresini M hücresinden çıkartarak SGT&MGT tablosundaki referans süreden az mı çok mu onu bulacak ve kontrol edecek. Eğer az ise Y hücresine kazanılan fark yansıtacak her iki kriterde de tasarruf edilen bir zaman kazanma durumu yoksa hücreyi boş bırakacak.
Ben bildiğim kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım.
=EĞER(V6="BAŞARILI";L6-N6;DÜŞEYARA(H6;$AD$2:$AF$11;2;YANLIŞ)-(N6-M6))
Örnek dosyam ektedir.

Lifebox Transfer: Upload File! Send and Share Large Files
Lifeboxtransfer is a fast file transfer service for sharing your files easily without membership. Click and start sharing your files fast and easily with lifeboxtransfer.