• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 koşula bağlı veri çağırma

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli Arkadaşlar,
Ekli tablodanda görüleceği üzere,İL,İLÇE ve KÖY adı girildiğinde,KOD otomatikman gelsin istiyorum.Her 3 Koşulda sağlanmadan Kod gelmesim.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Dosyanız eklidir.

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekdeki dosyadaki uygulama umarım işinizi görür.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Bir alternatif de benden olsun...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
dosya eklemek istiyorum ama beceremedim yardımcı olurmusunuz bekliyorum yardımcı olursanız sevinirim

Bir alternatif de benden olsun...
Değerli arkadaşım,
İlgin ve yardımın için teşekkür ederim.Ama olmuyor.sizin dediğinizin olabilmesi için sırası sabit bir liste olması lazım.Ancak örneğin ben 9.sıradaki ili,ilçesi ve köyünü ilk sıraya yazdığımda formül çalışmıyor.Kaçıncı sırada olursa olsun,il,ilçe ve köy adını yazdığımda köy kodu otomatikman yazılsın istiyorum.umarım açıklamam yeterli olmuştur.Peki bunu DÜŞEYARA yöntemini kullanarak çözemezmiyiz?

Son düzenleme:
Dosyanız ve formüller yenilenmiş, eklidir.
Bilgilerinizi VERİLER sayfanıza girip, Sayfa1 de arama yapabilirsiniz.

Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Dosayı yeniden gözden geçirdim. Son şeklini aşağıya ekledim. Alternatif bulunsun diye.
12. mesajı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Değerli Arkadaşım,
Çok teşekkür ederim.Allah sizden binkere razı olsun.Benim bu çalışmam ülke genelinde 48 bin adet köyü kapsıyor.onun için 200 sayısını 48000 yapacağım ve deneyeceğim.size dönüp bilgi vereceğim.saygılarımla...

değerli arkadaşım,
ilgin ve yardımın için teşekkür ederim.ama olmuyor.sizin dediğinizin olabilmesi için sırası sabit bir liste olması lazım.ancak örneğin ben 9.sıradaki ili,ilçesi ve köyünü ilk sıraya yazdığımda formül çalışmıyor.kaçıncı sırada olursa olsun,il,ilçe ve köy adını yazdığımda köy kodu otomatikman yazılsın istiyorum.umarım açıklamam yeterli olmuştur.peki bunu düşeyara yöntemini kullanarak çözemezmiyiz?

Dosyanın en son halini paylaşıyorum. Bu çalışmada makrodan da yararlanılmıştır. Gözden geçiriniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sn.Cafer Bey,
Alternatif olarak sayfada aradığınızı bulabilmek için bir makro uyarlaması olan dosyayı ekliyorum.
Değişik amaçlarla da kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Merhaba Korhan Hocam
Sn Cafer Beyin dosyasını
Ekli dosyadaki gibi düzenlediğimizde
Ekli dosyada sayfa2 deki verilerin "D" sutunundaki verileri sayfa1de (sırası karışık olarak) düzenlediğimizde "D" sutununa formül ile değilde makro ile nasıl getirebiliriz
Not: her iki sayfada sıra aynı olursa verileri aktarabiliyorum fakat karışık olursa aktaramıyorum yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Sn.Numan Şamil,

Korhan Bey cevap vermeden, ben de alternatif bir makro oluşturdum.
Faydalı olursa kullanabilirsiniz.

İşine karışmak gibi olmasın; hata ettimse de Korhan Bey'den özür dilerim.

Ekli dosyalar

Sn.Numan Şamil,

Korhan Bey cevap vermeden, ben de alternatif bir makro oluşturdum.
Faydalı olursa kullanabilirsiniz.

İşine karışmak gibi olmasın; hata ettimse de Korhan Bey'den özür dilerim.

Sn Turisit
İlginize teşekkür ederim
Formülü makro kaydet yöntemi ile değilde ara bul makrosu V.S. kodlar ile iki sayfadaki veri sırası aynı olmasa bile üç koşul sağlandığında istenen veriyi çekmek için kodlar nasıl olur diye düşünmüştüm
Forumda bulduğum kodları uyarlayarak sanırım olay çözüldü
Yararlanmak isteyen arkadaşlar için örnek dosyayı ekliyorum
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sn Turisit
İlginize teşekkür ederim
Formülü makro kaydet yöntemi ile değilde ara bul makrosu V.S. kodlar ile iki sayfadaki veri sırası aynı olmasa bile üç koşul sağlandığında istenen veriyi çekmek için kodlar nasıl olur diye düşünmüştüm
Forumda bulduğum kodları uyarlayarak sanırım olay çözüldü
Yararlanmak isteyen arkadaşlar için örnek dosyayı ekliyorum
iyi çalışmalar

Sn.Numan Şamil,
Uygulamanız benimkine göre çok daha pratik ve güzel olmuş, sağladığınız katkı için ben de size teşekkür ederim.

Kolay gelsin...
Değerli Arkadaşım,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Kusura bakmayın,iş yoğunluğundan fırsat bulup da teşekkür bile edemedim size...sonsuz teşekkürler ve nice mutlu yıllar...

Geri