• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Boyutlu dizi olusturma

ASMET67

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Adı, Soyadı, Tel,Fax,Adres gibi bilgilerin tutulabileceği 2 boyutlu bir dizi oluşturmak istiyorum.

Satır sayısını form üzerinden girilen textboxtan Sutunun sayısı 5 olacak iki boyutlu bir dizin oluşturma , Dizine veri ekleme, Dizinden veri okuma ve dizinden veri silme işlemlerinini yapıldığı örenek çalışması veya koları konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Merhaba dizi formülleri için kayıt saklama işlemi biraz karışık olabilir.

Siz formu kapattığınız anda dizideki bütün kayılar yok olacaktır.

Bunları excel üzerinde bir alanda data olarak saklamanız ve oradan bulmanızda yarar var.

Ekteki linkte 112 numaralı mesajda bulunan dosyada 2 boyutlu dizi kullanımı mevcut eğer işinize yaramaz ise farklı bir örnek uygulayabiliriz.

Öncelikle teşekkür ederim.

Dizinin görevi sadece form açıkken olacak. Form kapanınca silinmesi önemli değil. Sadece formada 1 butnla doldurduğum dizinideki verileri 2. buton altında okuya bilmem gerekiyor.
Ekte linki göremedim. Linki verebilirseniz inceleyeyim.

Linki inceledim ama çift boyutlu dizi bulamadın tek boyuzlu diziler var. Bir örnekle yardımcı olabilirmisiniz.

Linki inceledim ama çift boyutlu dizi bulamadın tek boyuzlu diziler var. Bir örnekle yardımcı olabilirmisiniz.

merhaba ekteki dosyada kısa bir işlem yaptım. Butona tıkladığınızda userform açılacak orada texbox1 e 1 ile 6 arasında bir sayı yazın kaydı getir tuşuna basın daha sonra farklı bir isim girip yeni kayıt butonuna basın işlemleri kayıt edildikten sonra artık sağ üstte bulunan kayıt sayısı 1 artar.

Ekli dosyalar

Öncelikle cevabınız için tesekkurler.
Asağıdaki kodda 200 satırı manuel tanımlamışsınız.
Benim istediğim 200 değeri sorgudan gelen kayıt sayısı değeri olcak.

Bunu nasıl değişken yapabilirim.

Kod:
Dim Dizi1(1 To 200, 1 To 3)

Merhaba,

Hüseyin beyin örnek dosyasındaki deklarasyon bölümündeki dizi tanımını aşağıdaki gibi düzenleyin.

Kod:
Dim Dizi1()

Forma ait kodu da aşağıdaki gibi düzenleyip test edin.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
adet = Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
ReDim Dizi1(1 To adet, 1 To 3)
Label2.Caption = adet - 1
For x1 = 2 To adet
Dizi1(x1 - 1, 1) = Cells(x1, 2)
Dizi1(x1 - 1, 2) = Cells(x1, 3)
Dizi1(x1 - 1, 3) = Cells(x1, 4)
Next x1
End Sub

Siz "adet" değişkeni yerine kayıt sorgunuzdaki değeri atayabilirsiniz.

Geri