![]() |
|
| ![]() |
|||||||
| Beyin Fırtınası Bu başlıkta, ilginç olduğunu düşündüğünüz sorularınızı, bir problem şeklinde sorabilir, alternatif olduğunu düşündüğünüz çözümlerinizi paylaşabilirsiniz. (Bu başlıkta yeni konu açılması onaya bağlıdır.)
|
![]() |
|
|
Paylaş | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Uzman
Giriş: 15/04/2007
Excel Vers. ve Dili:
Office 2003 & 2007 tr |
Değerli Arkadaşlar,
Malum bu konuda pek çok soru geliyor. Benim bir önerim olacak, bu başlık altında bu konuyla ilgili kodları ekleyebilir miyiz? Alternatifler bir başlık altında toplanırsa hangisini kullanacağımıza daha iyi karar verebiliriz. Ben bu konuyla ilgili gelen ve gelebilecek soruları sıralamaya çalışayım: 1. A1 hücresine 1-100 arasında rastgele sayı üretme. 2. A1 hücresine 1-100 arasında rastgele sayı üretme. 100 sayı tekrarlanana kadar aynı sayı yeniden gelmeyecek. Bittiğinde çekilişin bittiği uyarısını verecek. 3. A1-A100 arası tekrarsız rastgele sayı üretme. 4. A1:A50 arasında yazılı rastgele sayıları B1:B50 arasına rastgele sıralama. 5. A1:A50 arasındaki hücrelerden birini rastgele seçme. 6. A1:A50 arasındaki hücreleri rastgele seçme, seçtiğini bir daha seçmeme. Şu an aklıma gelenler bunlar, elinde veri olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum. Burada olmayıp da aklınıza gelen konuyla ilgili bildiklerinizi de paylaşırsanız, sevinirim. katkısı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Giriş: 13/10/2004
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003-Türkçe |
Sn leumruk
Bu konuyu bence Beyin Fırtınası başlığına taşıyalım ilgilenen üyelerimiz konu üzerindeki önerilerini paylaşsın.
|
|
|
#3 |
|
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Office 2003 & 2007 tr |
Olur hocam, nasıl uygun görürseniz. Hatta daha iyi olur. Bu bölüm çok yoğun, konu kaybolup gidebilir.
|
|
|
#4 |
|
Administrator
Giriş: 13/10/2004
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003-Türkçe |
Güzel bir konu bu başlıkta arada kaynamayacaktır. Tüm üyelerimizden ilginç öneriler bekliyoruz.
|
|
|
#5 |
|
Giriş: 25/04/2007
Excel Vers. ve Dili:
2007 |
2 numaralı soru bana Tombalayı anımsattı.
Bende (konsepti bozmadan!) 2 numaralı soruya cevaben bir örnek hazırladım. İlginize sunarım, teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
Giriş: 15/03/2005
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2003 PRO TR OFFICE 2010 PRO TR |
Selamlar,
1. nolu sorunuzun cevabı; (İki alternatif) Kod:
Kod:
3. nolu sorunuzun cevabı; Kod:
4. nolu sorunuzun cevabı; Kod:
5. nolu sorunuzun cevabı; Kod:
6. nolu sorunuzun cevabı; Kod:
. . . Soru sormadan önce forumumuzun aşağıdaki bölümlerini incelediğinizde birçok sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Excel Dersanesi Uygulamalı Excel Eğitimi Excel İçin Örnek Uygulamalar Video Dersane (***Altın Üyelere Özel***) Lütfen sorularınızın çözümlendiğine dair geri dönüş mesajı yazınız...! Lütfen yazım ve forum kurallarına uyalım...! Lütfen sorularımızı açık ve net bir dille ifade edelim...! FORUM KURALLARI |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Office 2003 & 2007 tr |
Korhan Hocam,
Teşekkür ederim. Çok güzel bir kaynak oldu. Bir kaç tane daha aklıma konu geldi: 1. A1: A10 arasındaki hücrelerde bulunan verileri kendi içinde rastgele karıştırma. 2. Aynı şekilde yan yana bulunan birden fazla sütunda bulunan verileri dağılım düzeni birbiriyle aynı olmayacak şekilde rastgele dağıtma. Syn. Hocam bunlarında çözümü var mı? Bunların dışında aklınıza gelen başka rastgele dağılım biçimleri varsa, eklerseniz sevinirim. Saygılar...
|
|
|
#8 |
|
Uzman
Excel Vers. ve Dili:
Office 2003 & 2007 tr |
1-9 ARASINDA 5 ayrı hücrede Rastgele sayı üretir.
Kod:
A1'den başlayarak sırayla tek tek üretir. Her denemede hücreleri boşaltmanız gerekmektedir. Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
Kod:
İlerleyen zamanlarda yeni randomize kodlar ekleyeceğim. Yazılı kodların örnekleri ekli dosyada mevcuttur. Her kod kendi sayfasına yazılmıştır.
İster melek ol, ister şeytan ol! Ne olursan ol; ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Bu mesaj en son " 27-11-2008 " tarihinde saat 21:25 itibariyle leumruk tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uzman
Giriş: 18/04/2007
Excel Vers. ve Dili:
Access 2010 |
Merhaba..
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Çok güzel gerçekten. Rastgele sayı ile ilgili geçen forumda güzel bir soruya denk gelmiştim. Makro forumundaydı yanılmıyorsam.. Sayın leumruk'un sorularına ilave olabileceğini düşünüyorum.. Soru : Rastgele 50 satır sayı üretelim ama ondalıklı. Bunlar 4 ile -4 arasında ve benzersiz olsun. Toplamıda 30 olsun.. Güzel soru bence.. Tabii taktir sizin yinede. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Giriş: 15/06/2006
Excel Vers. ve Dili:
Excel 2003, 2007, 2010 (TR) |
Alıntı:
Bu fırtına değil, resmen kasırga olmuş ![]() Hem 50 tane olacak, hem pozitif veya negatif olacak, üstüne üstlük toplamları +30 olacak ... Vallahi, Mars bile bundan daha ağır koşullarda oluşmamıştır ... Sonucu veren sayıları bulma ihtimali de -bizim PC'lerde- sanırım, evrim süresini aşar ![]() Sevgiler ...
Bugün pazar. | Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar. | Ve ömrümde ilk defa gökyüzünün | bu kadar benden uzak | bu kadar mavi | bu kadar geniş olduğuna şaşarak | kımıldamadan durdum. | Sonra saygıyla toprağa oturdum, | dayadım sırtımı duvara. | Bu anda ne düşmek dalgalara, | bu anda ne kavga,ne hürriyet, ne karım. | Toprak, güneş ve ben | Bahtiyarım| NAZIM/1938 www.xlchart.blogspot.com |
|
|
|
|