Rastgele Sayı Üretme!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
31 Ekim 2012
Mesajlar
46
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Güzel bir paylaşım...
Bir sakin kafayla nufus etmek lazım...
 
Katılım
13 Temmuz 2005
Mesajlar
345
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.05.2019
arkadaşlar baktım ama bulamadım,,,
ekli dosyada örnek mevcut, şunu yapmak istiyorum tam olarak,,,

21 sayı yazma hakkım olsa (ben içerisine 15 de yazabilirim)
6 lı kombinasyon kurarak (mutlaka 6 lı olmalı veya 5 yazıyorsa 5 li türetebilmeli)
banko kısmında da 4 yazıyorsa

örnek;
15 sayı yazdım, 6 lı kombine etmeli, 4 garanti diyorsa, o 4 sayı kombinasyon içerisinde mutlaka olacak şekilde kombinasyon kuran bir çalışma olmalı,,,

böyle birşey varmıdır? yada yapılabilir mi?

örnek dosya ekte,

teşekkürler,,,
 

Ekli dosyalar

Katılım
23 Eylül 2004
Mesajlar
1,754
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
arkadaşlar baktım ama bulamadım,,,
ekli dosyada örnek mevcut, şunu yapmak istiyorum tam olarak,,,

21 sayı yazma hakkım olsa (ben içerisine 15 de yazabilirim)
6 lı kombinasyon kurarak (mutlaka 6 lı olmalı veya 5 yazıyorsa 5 li türetebilmeli)
banko kısmında da 4 yazıyorsa

örnek;
15 sayı yazdım, 6 lı kombine etmeli, 4 garanti diyorsa, o 4 sayı kombinasyon içerisinde mutlaka olacak şekilde kombinasyon kuran bir çalışma olmalı,,,

böyle birşey varmıdır? yada yapılabilir mi?

örnek dosya ekte,

teşekkürler,,,
Ekli Dosyayı incelermisiniz.
 

Ekli dosyalar

Katılım
13 Temmuz 2005
Mesajlar
345
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.05.2019
sn. Huseyinkis tarafından hazırlanan, tarafımdan görsel hale getirilen sayısal loto larda kullanılabilecek kombinasyon dosyası ektedir.

bol şanslar,,,
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
Openoffice Calc, Libreoffice, Excel Office
Merhaba arkadaslar, siteye yeni üyeyim. Excel e -bilgiye- açım.
Aklıma gelen şöyle bir deneme var:

Şartlar:

1. 1-49 a kadar sayı seçicem.ama 1 ve 49 olmayacak. yani 2-48 arasında 6 adet sayı rastgele seçicem.
2. Sayılar ardışık olmayacak. 2 li, 3 lü 4 lü ardışık sayılar olmayacak.
3. 6 sayı birbirinden farklı olacak.
4. Sayıların hepsi tek veya hepsi çift olmayacak.

Formülle işe giriştim. Ama maalesef bilgim çok az.
şöyle yaptım. 2-48 arası sayıları A6 ile A52 arasına yazdım. yan tarafa yanyana 6 kutucuk işaretledim.( C4 ile H4 arası)
Bu arada Makro kodlarını hiç anlamıyorum.

1. soru için ilk kutuya =Randombetween( $A$6:$A$52) dedim.Sayıları üretiyor.

2. Soru için türkçesi "olmayacak" diye bir formül var mı? :) yani D4 de yine randombetween olacak ama çıkan sonuç C4, E4, F4, G4 ve H4 hücreleri ile aynı sonucu vermeyecek?

3. Örnegin C4 ile D4 ün ardışık olmasını istemiyorsak. O zaman hem C4=D4 OLMAYACAK. Hem de C4=D4+-1 OLMAYACAK.Bunu formüle nasıl giydireceğiz?

4. Sayıların hepsi çift ve tek sorusunun çözümünü ben hayal bile edemiyorum. ama en azından şu üç sorumun basit bir cevabını veren hayırsever bir arkadasa müteşekkir oluruz.

saygılar.
 
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-09-2023
Rastgele sayı üretme

Merhaba arkadaşlar;
Sayın Mustafa Altun'un çalışmasından alıntı yaparak oluşturduğum örnek dosyamın 2.ci sayfasında bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-09-2023
Muhammet Bey ilginize teşekkür ederim. Dosyayı inceledim bazı yerlerde eksikler var dosya içinde açıkladım.
 

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Ben kendi sütunu içinde benzersiz olarak anlamışım.

Sub RASTGELE_SAYI()
If Range("F32") <> "" Then Exit Sub
süt = WorksheetFunction.Count(Range("B32:F32")) * 2 + 2
10
Randomize
x = Int(Rnd() * 90 + 1)
If WorksheetFunction.CountIf(Range("B3:F32"), x) = 1 Then GoTo 10
Range("H15") = x
son = Cells(Rows.Count, süt).End(3).Row + 1
Cells(son, süt) = x
End Sub
kodu deneyiniz.
 
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-09-2023
teşekkürler Muhammet Bey
 
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-09-2023
Muhammet Bey merhaba,
Bu dosyaya ek olarak sütunları bir defada silmek için çalışma sayfasına eklediğim "sil" butonunu kullanabilirmiyim.
 

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sub sil()
Range("B3:H32") = ""
End Sub
Bu kodları modüle kopyalayıp makroya atayınız.
 
Katılım
7 Eylül 2012
Mesajlar
28
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-09-2023
teşekkür ederim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst