ay seçimi ve veri gelişi çok yavaş

polis-53

Altın Üye
Katılım
26 Aralık 2008
Mesajlar
1,095
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada ay seçimi yapıyorum ve bu seçime göre veriler geliyor fakat aşırı yavaş bunu hızlandırmanın bir yolu varmıdır.
 

Ekli dosyalar

yanginci34

Altın Üye
Katılım
6 Temmuz 2010
Mesajlar
1,590
Excel Vers. ve Dili
excel2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2026
vba şifreniz?
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,673
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Merhaba, güzel ve detaylı bir dosya gibi görünüyor. Çok emek vermişssiniz belli. Ancak bazı sıkıntılarınız var.

1. yardım istiyorsunuz ama VBA penceresinde şifre var.
2. Exceli kareli defter gibi kullanıp IIve hatta IJ sütunlarına kadar kullanmışsınız. Halbuki içinde veri olan süütun sayınız sadece 15 tane
3. Bir sürü formülünüz de var. Madem Formül var KOD koymasaydınız. Madem KOD var formül koymasaydınız.

Bu maddeleri artırabilirim.
 

polis-53

Altın Üye
Katılım
26 Aralık 2008
Mesajlar
1,095
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
Merhaba, güzel ve detaylı bir dosya gibi görünüyor. Çok emek vermişssiniz belli. Ancak bazı sıkıntılarınız var.

1. yardım istiyorsunuz ama VBA penceresinde şifre var.
2. Exceli kareli defter gibi kullanıp IIve hatta IJ sütunlarına kadar kullanmışsınız. Halbuki içinde veri olan süütun sayınız sadece 15 tane
3. Bir sürü formülünüz de var. Madem Formül var KOD koymasaydınız. Madem KOD var formül koymasaydınız.

Bu maddeleri artırabilirim.
VBA ŞİFRESİ 1586
Formul sayfa üstlerinde var
kod isimleri listeliyor
 

DoğanD

Altın Üye
Katılım
22 Eylül 2023
Mesajlar
379
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-10-2028
Merhaba,

Aşağıdaki kodda 200052 satırlık döngüye sokuyorsunuz programı. Kullanımda hata var.
Farklı bir amacınız yoksa olması gereken: y = Sheets("caybis").Range("j2:j" & Sheets("caybis").Cells(Rows.Count, "j").End(3).Row).Value
Hatalı kullanım:y = Sheets("caybis").Range("j2:j2000" & Sheets("caybis").Cells(Rows.Count, "j").End(3).Row).Value

Aynı durum Ay_Listele sub'ında da var. If WorksheetFunction.CountIfs(ws.Range("j1:j2000" & i), ws.Cells(i, "j")) = 1 Then
 

polis-53

Altın Üye
Katılım
26 Aralık 2008
Mesajlar
1,095
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
Merhaba,

Aşağıdaki kodda 200052 satırlık döngüye sokuyorsunuz programı. Kullanımda hata var.
Farklı bir amacınız yoksa olması gereken: y = Sheets("caybis").Range("j2:j" & Sheets("caybis").Cells(Rows.Count, "j").End(3).Row).Value
Hatalı kullanım:y = Sheets("caybis").Range("j2:j2000" & Sheets("caybis").Cells(Rows.Count, "j").End(3).Row).Value

Aynı durum Ay_Listele sub'ında da var. If WorksheetFunction.CountIfs(ws.Range("j1:j2000" & i), ws.Cells(i, "j")) = 1 Then
yinede çok yavaş hiç hizlanma olmadı
 
Üst