• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zor ve önemli!! .: Süzme, aktarma ve toplam alma :.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Forumda ve internette aradım fakat bulamadım.

Bir çalışma sayfam var. Burada Şirketler E3 ile E72 arası ürün tipleri g3 ve g72 arasıdır. Bunları süzme ile benzersiz kayıt yapıp başka bir sayfaya (sayfa2) aktarmam ve bu benzersiz kayıtlara karşılık gelen H, J, K (3 ve 72 arası) sütunlarındaki rakamların toplamlarını da ayrı ayrı bu benzersizlerin karşısına almam gerekiyor.

Bu detaylarda aramalarım sonuç vermedi tek çare sizsiniz :)

Örneğin;

Xfirması/kartal' a bir tarihte büyük tüp gitmiş, başka bir tarihte yine aynı firma/şubeye küçük tüp gitmiş. Bunları süzüp karşılarına adet (H sütunu) , tutar (j sütunu), kdv'li tutar (K sütunu) toplamlarını almak gibi

Google'a dosya upload yazın, çıkan sitelerden birine dosyanızı yükleyip indirme linkini yollayın.

Merhaba,

Özet Tablo'yu denediniz mi?

ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler. Sürekli otomatik güncelleme ihtiyacım olmadığı için özet tablo işimi gördü.

Merhaba,

Özet Tablo'yu denediniz mi?

Özet Tablo Gayet Güzel Bütün detayları içeriyor. Fakat çok önemli bir hata tespit ettim. Ürünlerin adetlerini sıraladığımızda benzer adet rakamları olanları "özet tablo" listeye dahi almıyor. Yani özet tablo ile adet toplamı aldığınızda benzer rakamlar yok sayıldığı için adet hesapları eksik çıkıyor. böyle olunca da Adetleri el ile toplayıp birim ile çarpınca genel toplam ile arada adetlerden doğan fark çıkıyor. Buda işlevin bütün özelliğini çöpe atmamızı sağlıyor..
--------
17:32 eklemedir.

Daha sonra yaptığım araştırmada değerleri topladığını ve sayma yeteneğinin olmadığını öğrendim özet tablonun.. Kendi iç ayarlarından say komutu verirsek eğer sadece yineleme sayısını belirtiyor. En azından her rapor alışta "SAY" dersek istediğimizi dolaylı yoldan da olsa elde edebiliriz.

Son düzenleme:
Geri