• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zarf üzerine etiket(Excel Dosyası)

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Arkadaşlar,
Konuyu daha öncede açmıştım ilgi gösteren yardımsever bir arakadaş çıkmadı.Sitedeki örnekleri inceledim ama beceremedim ve yardım almam kaçınılmaz bir hal aldı. Sistemden Excel dosyası olarak alınan veriler ile posta etiketi oluşturulmak istenmektedir. Ekteki dosya eçeriğinde gerekli açıklamalar bulunmakta olup, farklı yöntemler ile daha kolay yapılabiliyor ise farklı yöntemlerde kullanılabilir.
saygılarımla.

Sayın Htrk,
Çok güzel bir çalışma Zarf üzerine yazdırmak için ideal ancak, benim bu adreslere liste halinda ulaşmam lazım. Zira, A4 kağıdı üzerinde iki sütun halinde 14 adet 3,80cm/9,80cm ebatlarındaki etiketler üzerine yazdırmam gereklidir. Bu tablo dezenlenebilir hale getirilebilir mi?. Çalışmanız için teşekkür ederim size de iyi çalışmalar dilerim... Saygılarımla.

Son düzenleme:
MS Word menülerindeki Tools >> Mail Merge (Araçlar >> Adres Mektup birleştir) menüsü ile bir kaç tıklama sonucunda ekli doküman üretilebiliyor.

Bu işlemin ayarlarını kurcalayarak istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz ...

Sayın Haluk bey,
Örnekleriniz inceledim sizin oluşturduğunuz şekilde bir tablo oluşturamadım. Kısaca nasıl yapıldığı hakkında bilgi verebilirmisiniz.... Saygılarımla.

Şu adımları takip edin;

1) Sizin Misafir Adresleri.xls dosyasında, Sayfa1 hariç diğer tüm sayfaları çalışma kitabından silin. Sadece Sayfa1 kalsın.

2) MS Word uygulamasını başlatın ve yeni bir Word belgesi açılsın,

3) MS Word menülerinden Tools >> Mail Merge (Araçlar >> Mektup birleştir) tıklayın,

4) Ekrana gelen pencerede 1)Main Document - Create butonunu tıklayın ve burada Mailing labels seçtikten sonra Active Document seçin,

5) Aynı pencerede 2)Data Source - Get Data butonunu tıklayın ve Open Data Source seçin. Ekrana gelen "Dosya Aç" penceresinde dosya tipi olarak MS Excel Worksheets seçtikten sonra, sizin Misafir Adresleri.xls dosyasını seçin.

6) Ekrana yeni, ufak bir pencere gelecek. Burada Entire Spreadsheet seçin. Ekrana gelecek uyarı mesajını onaylayın ve 3-5 saniye bekleyin. Çünkü bu sırada MS Word programı ilgili Excel dosyası ile bağlantı kuracaktır.

7) Şimdi, ekrana gelecek pencerede, isteğinize uygun etiket tipini belirleyin. Örneğin, 2160-Mini Address seçin ve pencereyi onaylayarak kapatın. İsterseniz, bu pencerede daha bir çok detayı ayarlayabilirsiniz. Sizin istediğiniz ölçülerde etiketleri burada ayarlayabilirsiniz (en, boy, sağ-sol marjin vb). Hatta yazıcınız nokta vuruşlu ise, buna uygun ayarları da yapma şansınız var.

8) Bundan sonra ekrana gelecek pencerede Insert Merge Field düğmesini tıklayın ve burada, sizin Misafir Adresleri.xls dosyasında Sayfa1 içinde yer alan sütün başlıklarından hangilerini istiyorsanız, onları teker teker seçip, aşağıya "Sample Label" penceresine aktarın. Farenin imlecini bu pencere içinde konumlandırıp, etiketteki alanları istediğiniz gibi alt satırlara indirin, eğer bazı alanların örneğin isim veya ülke alanlarının Bold (koyu) olmasını istiyorsanız fare ile o kısımları seçip, sağ tıkladığınızda çıkan menü yardımıyla biçimlendirin. İşiniz bitince bu pencereyi onaylayarak, kapatın.

9) Şimdi, ekranda ana pencere olması lazım. Burada 3)Merge the data with the data kısmında Merge düğmesine tıklayın. Ekrana gelecek pencerede yine Merge düğmesine tıklayın.

10) Artık, adresleriniz etiket formunda MS Word belgesinde yer alması lazım.

11) Eğer hala sıkılmadan bu satırı da okuyor ve bu işi yapmak istiyorsanız, ilk önce bu mesajın olduğu sayfayı yazıcıya gönderip, çıktısını aldıktan sonra okuyarak adım adım bu işi yapmaya çalışın.

Kolay gelsin ....

Son düzenleme:
Sayın Haluk bey,
Sanırım office 2000 kullanıyorsunuz bu yüzden yukarıdaki işlemleri gerçekleştiremiyorum. Office 2003 tr kullandığım için bire bir örtüşmüyor.

Desenize, boşuna uğraşmışım ...

Sayın Haluk bey,
Konuya olan ilginiz ve yardımlarınız için size çok teşekkür ederim. Öğretmek ve öğrenmek adına yapılmış hiç bir çaba, emek boşa gitmez ve gitmedi. Sizin ve diğer arkadaşların gösterdikleri her bir çaba bana birşeyler verdi.Sizlere çok çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Merhabalar..

Yapıştırma etiket işinize yarayacaksa ekli dosyanızı kontrol ediniz..

Sayın Htrk,
Konuya gösterdiğiniz ilgi ve yaptığınız çalışma için çok çok teşekkür ederim. Bu defa istediğimiz ve belli ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir çalışma olmuş. Size iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.

Sayın Necdet YESERTENER,
Gönderdiğiniz dökümanlar bugün açmış olduğumuz konunu tamamen çözümü konusunda çok büyük katkı sağlamıştır. Bunun yanında da ileve bir takım bilgileride öğrenmemize sebep olmuştur. Bunun için size çok çok teşekkür ederim. Oluşturduğumuz etiketlerin biçimlendirilmesi konusunda küçük püzüler kalmıştır. Bu tablo üzerinde kendi biçimlendirmelerimizi ne şekilde yapabiliriz? İyi çalışmalar dilerim.
saygılarımla.

Sayın OMERULLAH,

Verileri excelde ya da wordde tutarsanız etiketin biçimi çok önemli değildir. Her türlü etikete Word ile basım yapmanız olasıdır. Hatta standart etikete sahip değilseniz bile etiketin ölçülerini worde tanıtıp kullanabilirsiniz.

Ancak Veri Dosyası sizin gönderdiğiniz dosya gibi olmamalı, yani alt alta değil yan yana olmalıdır.

Örneğin Adı, Soyadı, Adres, İlçe, İl, Ülke vs gibi alanlar yanyana olmalıdır hepsi ayrı bir sütunda olmalıdır. Veriler bu şekilde olursa verinin bulunduğu ortam yani word yada excel önemli değildir.

Saygılarımla.

Sayın Necdet YESERTENER,
Konuya gösterdiğiniz ilgi, yardım ve katkılarınızla oldukca fazla bilgiler edinmemizi sağladınız. Gösterdiğiniz tüm çabalar için çok çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.
Ömer Ali ÜZÜMCÜ

Geri