• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zamanlanmış Mailler Göndermek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba Arkadaşlar,

Sanıyorum aradığım özellik mevcut değil ama belki bir fikri olan veya alternatif önerisi olan olabilir diye görüşlerinizi almak istedim. Durum şöyle :

Akşamları Excel dosyasında çalışıyorum.
** Bir rapor hazırlıyorum ve sabah 09:00 da Ahmet Beye mail olarak gönderilmesini istiyorum.

** Saat 11.00 de Filiz Hanıma bir başka mail gönderilmesini istiyorum.

** Saat 15.00 de Hasan Beye bir başka mail gönderilmesini istiyorum.

Bu maillerin içeriğini bir gün önce excel dosyasında çalışırken belirliyorum.

Tamam Outlook manuel olarak bu zamanlamaları ayarlayabilirim. Ama tam üzerinde çalışmışken mail olarak ta gönderimi organize etmek istiyorum. Sorun şu ki işim bitince PC yi kapatıp gitmem gerekiyor.

Sanıyorum PC kapalıyken Outlook bunu yapamaz. Gmailde excelden gönderilen komutla Gönderim erteleme özelliği yok.

Zamanlanmış mailleri akşam excelden kod ile tetiklemiş olsam PC kapalıyken vakti geldiğinde gönderecek bir mail sistemi var mı ?

Son düzenleme:
Yani buradaki garip durum, pc kapalı iken konusu.
Dosyalarınızın pc olduğunu var sayarsak bu durumda her durumda pc nin açık olması gerekir. Yada pc nin network den açılabilir olması gerekir gibi gibi.

PC açılmış olsa bile login işlemi gerçekleşmeyeceği için excel e yine de ulaşım olmayacaktır. Servis tarzı çalışan bir program gerekebilir.

Ben de cevapları merak ettim :)

sayın asri haklısınız ilginç bir durum. daha net anlatabilmek adına son cümleyi revize ettim :

Zamanlanmış mailleri akşam excelden kod ile tetiklemiş olsam PC kapalıyken vakti geldiğinde gönderecek bir mail sistemi var mı ?

Geri