• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zamanı gelen hücrenin renk değiştirmesi

Elimde 1 aylık malzeme listesi var.her malzemenin ay içinde dağılımı farklı günlerde.her malzeme için öngördüğüm tarihe gelmeden o tarihe denk gelen hafta başında beni uyarması için hücre renginin değişmesini istiyorum.diyelimki hücre renginin yeşilden kırmızıya dönmesini istiyorum.Böyle bir dosyayı hazırlamak excel de mümkünmüdür?Yoksa farklı bir program mı gerekir?bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.İyi çalışmalar.

Ã?rnek dosyanızdan açıkçası ben bir şey çıkaramadım. Renginin değişmesini istediğiniz hücreler hangisidir. Ayrıca dosyanızda yeşil hücrelerde yok.

Sayın Leventm;

örnek dosyadaki açıklama ve renklendirmeyi ben kendi bilgisayarımda görüyorum ama sanırım dosyayı aktarırken bir problem oldu.
Ã?rnek dosyada b2 ile b6 arası 10.10.2005 ile 14.10.2005 tarihlerini kapsıyor.yani b2 - 10.10.2005
b3 - 11.10.2005
b4 - 12.10.2005
b5 - 13.10.2005
b6 - 14.10.2005
hücrenin normal renklendirmesi yeşil renk. benim isteğim 10.10.2005 tarihi geldiğinde b2 ile b6 arasındaki 5 hücrenin kırmızı ya dönmesi.ve beni bu şekilde uyarması.
İlginize teşekkür ederim.

Koşullu biçimlendirme ile bu renklendirmeyi rahatlıkla yapabilirsiniz. Ã?rneğin B2 hücresinde oluşturacağınız bir koşullu biçimlendirmeye aşağıdaki formülü yazın ve zemin rengini kırmızı seçin.

=EÐER(B2>=BUGÜN();1;0)

Daha sonra B2 hücresini kopyalayıp diğer hücrelere sadece biçim olarak kopyalarsanız, aynı biçimlendirme diğer hücrelerdede geçerli olacaktır.

Sayın Leventm;

örnek dosyadaki açıklama ve renklendirmeyi ben kendi bilgisayarımda görüyorum ama sanırım dosyayı aktarırken bir problem oldu.
Ã?rnek dosyada b2 ile b6 arası 10.10.2005 ile 14.10.2005 tarihlerini kapsıyor.yani b2 - 10.10.2005
b3 - 11.10.2005
b4 - 12.10.2005
b5 - 13.10.2005
b6 - 14.10.2005
hücrenin normal renklendirmesi yeşil renk. benim isteğim 10.10.2005 tarihi geldiğinde b2 ile b6 arasındaki 5 hücrenin kırmızı ya dönmesi.ve beni bu şekilde uyarması.
Bu sıralandırmayı 1 aylık olarak yani 03.10.2005 ile 31.10.2005 tarihi arasında olduğunu düşünüp ve 10.10.2005 tarihine gelindiğinde 10.10.2005 ile 14.10.2005 tarihi arasındaki 5 hücrenin otomatik olarak renk değiştirmesi mümkünmü?
Kusura bakmayın bu konularda oldukca acemiyim.ama aynı zamanda öğrenmekte istiyorum.
İlginize teşekkürler.Selamlar.

Ã?rnek dosya ektedir. Umarım işinizi görür.

Ayrıca G2 hücresindeki formülde =BUGÜN()+5

+5 rakamını değiştirerek renk değiştirecek gün aralığını belirleyebilirsiniz.

Sayın Cost Control ;

İlginize teşekkürler.Dosya tam istediğim gibi. Yanlız tek anlamadığım o renklendirme işini nasıl yaptığınız.?Sayfayı incelemeye çalıştım ama o renklendirme ile ilgili birşey bulamadım.ama tarih değiştikce renklendirme devam ediyor.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.İyi çalışmalar.

biçim menüsünden koşullu biçimlendir me yi seçin ozaman renklendirmenin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
daha geniş bili için bak http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=8351
saygılar
halil kutuka

Sayın Kutuka;

Yönlerdiğiniz sayfa benim için çok faydalı oldu.İlginize teşekkürler.
İyi çalışmalar.

Vadesi gelen ödemelerin renginin değişmesi

Arkadaşlar ben faturasını kestıgım msterılerımın vadelerını faturasını kestıgım tarıhı yazıp odemelerı almama kac gun kaldıgını son 2 gun kala sarı 1 gun kala mavı son gun kırmızı yanacak sekılde hucrelerın rengının degıstıren bı formul yapmak ıstıorum ama vade farkı fln yok sadece bana kalan gununu bıde renk olayını yapsam yeter bırde bu renkler sarı oldugundan ıtıbaren bana hatırlatmasını ıstıyorum bunları yapabılırmıyım ?? sımdıden cok tesekkurlerrr...

eklentileri göremiyorum ve link çalışmıyor bende aynı konuyla ilgileniyorum yardım lütfen tarihi gelen hücre renk değiştirmesi yeterli teşkkürler

eklentileri göremiyorum ve link çalışmıyor bende aynı konuyla ilgileniyorum yardım lütfen tarihi gelen hücre renk değiştirmesi yeterli teşkkürler

merhaba
maalesef sitemiz saldırıya uğradığı için bazı dosyalarımız bozulmuş durumda
siz nasıl bir şey istediğinizi örnek dosya şeklinde eklerseniz yardımcı olmaya çalışırım

eklediğim excel dosyasında sayfa 1 de başka bir soru sayfa 2 de başka bir sorum var biraz arsızlık yaptım fazlaca yolladım şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

eklediğim excel dosyasında sayfa 1 de başka bir soru sayfa 2 de başka bir sorum var biraz arsızlık yaptım fazlaca yolladım şimdiden teşekkürler

merhaba
Korhan Ayhan Hocam Balık Tutmayı Göstermiş ( Teşekkür Ederim )
hiç Bilmeyen ve yapamayanlar için bende dosyayı düzenledim.
içine az da olsa açıklama ekledim.

Ekli dosyalar

ÇOK Teşekkürler exceli yeniden öğrendim ve daha çok sevdim:)

Arkadaşlar kolay gelsin şu koşullu biçimlendirme için üzerinden 30 gün geçmiş olan tarihlerin hücre dolgusunun kırmızı olması için eğer(b2+30<bugün();0;1) formülünü yazıyorum ama olmuyor. bir hata mı yapıyorum?

Geri