• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

zamana bağlı copy-paste

ANKARA1974

Altın Üye
İyi günler

S sütununda saat başı değişen verileri sırası ile A
sütunundan başlayarak diğer sütunlara (B,C,D,...) sırası ile saat başı kopyalayıp yapıştırabilecek bir makro nasıl yapılabilir?

Bu makro çalışırken sayfa üzerinde herhangi bir işlem yapacakmısınız.

Eğer makro düzgün çalışırsa sayfa üzerinde herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmayacak. Makro zaten bu işi görecek.

Ekte bir örnek hazırladım. Sayfa üzerinde işlem yaparsanız zaman duruyor, işlemden sonra makro tekrar çalıştırılmalıdır. Makro dosya açıldığında kendiliğinden çalışmaya başlayacaktır. Ben çalışmasını görmeniz açısından 1 dk da kaydedecek şekilde ayarladım. Dosya açıldığında A2 hücresinde bir saat göreceksiniz. Bu saatin saniyesi sıfır olduğunda A1:E1 arasındaki değerleri A4:E4 arasına aktaracaktır. Bu şekil uygun olursa tekrar düzenleme yaparız.

Ã?rnek mükemmel olmuş.
A1:E1 hücresindeki değerler A4:E4 arasına aktarıldıktan sonra
sırasıyla A5:E5 (2.dakika), A6:E6(3.dakika), A7:E7 (4.dakika),... ve böyle satır/sütun atlayarak devam etmeli.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Sayın leventm
sorum son örnek ile tamamen çözüldü.
Peki bu makroya tarih ilavesi yapabilirmiyiz.
Ã?rneğin 10 Temmuz daki değerler Temmuz_10 sayfasına
11 Temmuz daki değerleri Temmuz_11 sayfasına atmak gibi.

İlginiz ve çözümünüz için tekrar teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Ekteki örneği inceleyin. Burada dosya açıldığında o günün tarihini içeren yeni bir sayfa oluşturulur ve kayıtlar bu sayfaya aktarılır. Tam çalışmasını pcnizin tarihini değiştirerek görebilirsiniz.

Ã?rnek tam istediğim gibi olmuş.

Makrodaki second kısımları minute yapmama rağmen değerler her saat başı copy-paste yapmıyor. Acaba eksik bir şey mi yapıyorum.
Ayrıca bu dosya sürekli açık kalacağı için saat 00:00:00 dan sonra yeni
tarihli sayfayı kendisi otomatik olarak oluşturabilir mi?

Tekrar teşekkür ederim.

Ayrıca bu dosya sürekli açık kalacağı için saat 00:00:00 dan sonra yeni
tarihli sayfayı kendisi otomatik olarak oluşturabilir mi?

Bunu bilgisayarınızın ayarını değiştirerek, saat ayarını 23:59:00 yaparak görebilirsiniz.

Makrodaki second kısımları minute yapmama rağmen değerler her saat başı copy-paste yapmıyor.
Yapıyor, saatinizi örneğin 16:59:00 gibi ayarlarsanız görebilirsiniz. Tarih bir sonraki güne geçtiğinde hata verecektir. Þu anki hali ile dosyayı yeniden açıp kapamak gerekir. Fakat bu çözülebilecek bir problemdir. Eğer her güne ayrı bir sayfa açmak yerine aynı sayfada toplansa ve her verinin yanına ait olduğu gün yazılsa, kod çok daha kısa olacak ve makro çok daha iyi çalışacaktır. Kararınıza göre yeni bir düzenleme yapabilirim.

Not:Veriler aynı sayfada toplansa bile istediğiniz güne ait veriler kolayca raporlanabilir.

Verilerin aynı sayfada toplanması fikri bana daha cazip geldi. Her verinin yanına ait olduğu günün yazılması daha şık duracak.

Ben örnekteki copy/paste olayının her dakika başı değil de her saat başı nasıl olacağını görmek için second kısımları minute yaptım fakat bir şey eksik kaldı galiba. Yani veriler 17:00:00 18:00:00 gibi her saat başı copy/paste yapsın mevcut örnekte 16:01:00 16:02:00 16:03:00 gibi her dakika başı copy/paste yapıyor.

Ekteki örneği inceleyin. Yine dakikaya ayarlıdır. Saat için second(now) yazılı yerleri minute(now) olarak değiştirmeniz yeterlidir.

Not:ek yenilenmiştir.

Saat için second(now) yazılı yerleri minute(now) olarak değiştirdim.
bilgisayarın saatiyle oynayarak birkaç kez denedim. Çoğunlukla saat başında verileri copy/paste yaparken bir kaç kez bu işlemi pas geçiyor.
Bunu pek anlayamadım.

Saat için second(now) yazılı yerleri minute(now) olarak değiştirdim.
Bilgisayarın saatiyle oynayarak bir kaç deneme yaptım.Çoğunlukla saat başlarında copy/paste ile veri aktarımı oldu. Fakat bazı aralarda copy/paste pas geçti. Yanlış yaptığım nokta ne olabilir?

Ben denemelerimde hiç böyle böyle bir hata görmedim. En iyi deneme bence programı çalıştırıp kendi halinde bırakacaksınız. Birde verinin yazıldığı saatide ekleyelim. Daha güzel olacak.

İşlem tamam.

Sayın Leventm program için teşekkürler. Tam istediğim gibi oldu.

İyi çalışmalar.

Sn Leventm

Burada yazmış olduğunuz kod tam benim işime yarayan bir kod fakat bir sorunum var o da makroyu çalıştırdığımda bilgisayarın cpu kullanımı %100 'e çıkıyor. Makronun bilgisayarı daha az meşgul etmesi için bir ayar yapılabilirmi, yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olurum.

merhaba leventm, gönderdiğiniz zaman2.zip örneğini dakikada bir değil de veri girilip düğmeye tıklatıldığında aynı sayfada alt alta ya da bir başka sayfada yazması şeklinde yapabilir miyiz?

Geri