• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zaman ve saat hataları

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar konulara bakabildiğim kadar baktım ancak tam bir cevap toplayamadım

şimdi soru şu :) tablom şu şekilde

girişi saati 08:30
çıkış saati 19:00 normal ama fazlasıda yazılabilir
toplam çalışma süresi ( rakkam olarak verecek yani işte 9 saat çalıştı gibi )
fazla mesai normal olan 10 buçuk saatin fazlasınıda işte fazladan 8 saat çalıştı gibisine yazacak bir hücreye

altta da bir hücrem daha var oraya da eğer

08:30 ile 19:00 arası ise GELDİ
08:30 ile 19:00 ve fazlası ise GELDİ+MESAİ
08:30 ile 13:30 arasında yada az ise YARIM GÜN

yazacak şekilde bir şey yapmaya çalışıyorum kafam kazan oldu yardım edin lütfen :)

bu kişinin geliş gidiş saatlerini çalışma süresini ve mesaisini hesap etmeye çalışıyorum :)
şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

basit bir xl dosyası ekleyin ve onun içinde de olması gereken durumu gösterin.

Ayrıca 10:00 - 17:00 arası olursa yani başlangıç ve bitişten sonra ve önce olursa durum ne olur?

böyle bir şey ekledim ama... ?

Mesai burda 08:30 da başlar geceye kadar devam eder.. önemli olan şu giriş ve çıkış saatleri ne olursa olsun aradaki farkı hesaplamalı bunu rakam olarak vermeli.. ben bişiler yaptım ama mesala fark 14 buçuk saat ama direk 14 yazıyor. ben burdan yola çıkıp eğer sonuç mesala 14 den küçükse geldi yaz 14 den büyükse geldi+mesai yaz 10 saatten fazlasınıda sayıp son kutuya yaz gibi bişey

fazla mesai normal olan 10 buçuk saatin fazlasınıda işte fazladan 8 saat çalıştı gibisine yazacak bir hücreye

yazacak şekilde bir şey yapmaya çalışıyorum kafam kazan oldu yardım edin lütfen :)

bu kişinin geliş gidiş saatlerini çalışma süresini ve mesaisini hesap etmeye çalışıyorum :)
şimdiden teşekkürler

Bunları açıklayıcı bi şekilde excel çalışma sayfasında belirtmen lazım.Düz yazıyla anlaşılmıyor.Neyin nereye gelmesini istiyosan o hücreye sağ tıklayıp AÇIKLAMA EKLE seçeneğini kullanmanı tavsiye ederim...

bi açıklama olan exel attım teşekkürler ilginize

link verebiliyormuyuz bilmiyorum ama

http://saat-farki.hesaplama.net/hesaplama.do böykle bi yer buldum ülkeler arası zaman farkı hesaplıyor ve bunu buçuklu yazdırıyor ben bunun tarih olmayan halini yapmaya çalışıyorum yani sistem olarak

Son düzenleme:
böyle bir şey ekledim ama... ?

Mesai burda 08:30 da başlar geceye kadar devam eder.. önemli olan şu giriş ve çıkış saatleri ne olursa olsun aradaki farkı hesaplamalı bunu rakam olarak vermeli.. ben bişiler yaptım ama mesala fark 14 buçuk saat ama direk 14 yazıyor. ben burdan yola çıkıp eğer sonuç mesala 14 den küçükse geldi yaz 14 den büyükse geldi+mesai yaz 10 saatten fazlasınıda sayıp son kutuya yaz gibi bişey

İlk dosyanızdaki veriden 14,5 sonucuna ulaşmanız mı gerekiyor?

Kod:
=(B3-A3)*24

sonuç girilen değerlere göre değişken ama esas olan iki saat arasında ki fark rakam olarak ve buçuklu yazmalı yani sabit ulaşılması gereken bir rakam yok

başlangıç 08:30
bitiş saati değişken ( normali 19:00 )

tam bir çalışma süresinde sonuç 10,5 çıkıyor ama 10 saat yazıyor bir türlü 10,5 yani buçuklu sonuç yazdıramadım düzenlenmiş halini yeniden ekledim.+

ben bu formulü kullan dım =TAMSAYI((B3-A3)*24)

Yukarıda verdiğim formülü denediniz mi?

Denediyseniz hücre formatını rakam ve ve küsurat1 1 hane olarak biçimlendirin.

=EĞER(B3>0;-($H$1)+(SAAT(B3-A3)+DAKİKA(B3-A3)/60);"") bu şekilde çözdüm doğru hesaplıyor yardımınız için çok teşekkürler emeğinize sağlık

H1 hücresinde ne değeri var ki?

şimdiden teşekkürler
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Allah razı olsun... Sizden öğrendiklerimle bir sistem yaptım bi kontrol ederseniz biraz çorba ettim sanırım ama zaten biraz karıştırınca anlarsınız. Yapmaya çalıştığım şey

Personelim
giriş çıkış saatini birde tam maaşını yazıcam; sistem bana kaç saat çalışmış saatlik ücreti ne kadar günlük ücreti ne kadar kaç saat mesai yapmış bunların bedeli ne sonra avans almışsa hesaptan düş gibi gibi şeyler yapacak

ben bi örnek ekliyorum bi bakarsanız çok sevinirim. Ayrıca öğrettikleriniz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Geri