• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zaman formatlı makro hk.

Excel Vers. ve Dili
2010 İNGİLİZCE
Merhabalar,

Asağıdaki VBA kod module1 yapıstırdığımda istenilen zaman gelince calısmıyor fakat tarihi geriye alınca calısıyor yanlış yaptığım bir yermi var acaba yardımlarınızı rica edrm

Private Sub Workbook_Open()
If Date >= CDate("06.12.2012") Then
Sheets("Sayfa1").Range("A1:C5").SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 23).ClearContents
End If
End Sub

Merhaba,
Adı üzerinde Workbook_Open Module değil ThisWorkbook kısmına yazılacak.
Kod dosyanın açılışında devreye girip istenileni yapacak.
Zaman ayarlı işlemler modulde de yapılabilir ama performansı düşürdüğü ve sistemi yavaşlattığı için büyük boyutlu dosyalarda tavsiye edilmez.
Özet: modülde kodu tetikleyecek bir işlem olmalı. Dosyanın açılması, sayfanın seçilmesi, bir hücrenin veya alanın seçilmesi-değiştirilmesi, bir butona basılması vb. gibi.

anladım üstad boyutu küçük olan bir dosya idi. modulden sildim ThisWorkbook kısmına yapıstırdım. f5 tusuna basarak save ettim fakat ekranda herhangi bir zaman uyarısı basladığına dair mesaj cıkmadı. baska yapmam gereken birsey varmı peki !

Merhaba,
Workbook_Open dosya her açıldığında bir kez işlem yapar. Yani dosyayı kapatıp açtığınızda devreye girer ve kodlar çalışır. Yeniden devreye girmesi için dosyanın kapatılıp açılması gerekir.
Open(Aç) dışında Activate, deactivate, calculate, beforesave gibi birçok seçenek daha vardır. Bunları VBA editöründe ThisWorkbook un kod kısmının üstündeki bölümde görebilirsiniz.
Hoşçakalın.

Geri