• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Zaman Etüdü İçin Ekran Tasarımı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar zaman etüdü için bir ekrana ve ekranda oluşan dataları butona tıklandığında data sayfasına kaydedecek şekilde bir sisteme ihtiyacım var. Excel üzerinde ayrıntılı olarak nasıl çalışması gerektiğini anlattım. Kısa süre içinde ihtiyacım var umarım yardımcı olabilirsiniz. Emeğe geçenlere şimdiden teşekkürler.

vnm9Vm.png

Ekli dosyalar

Merhaba.
YUSUF Bey'in gönderdiği çalışmayı incelemedim.

Hazırladığım belgeyi göndereyim bari.

Alternatif olsun.

Ekli dosyalar

Merhaba.
YUSUF Bey'in gönderdiği çalışmayı incelemedim.

Hazırladığım belgeyi göndereyim bari.

Alternatif olsun.

Ömer bey öncelikle emeğinize sağlık desteğiniz için çok teşekkürler.

Sayı zorunluluğu olmamalı ve o kontrol kalkabilir mi ?

Birde başlata tıklandığında sistem süre ölçümünü başlayıp başlamadığını anlamak için saniye bazında artan sayaç konulabilir mi ekranda anlık olarak görülebilecek ?

Son düzenleme:
Merhaba.
Alt tarafta Anasayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
açılan ekranın sağ tarafındaki alanda BAŞLA başlığının birkaç satır altında yer alan aşağıdaki satırda, kırmızı işaretli kısmı silin.
Kod:
    If [COLOR="Red"]TextBox1 = "" Or [/COLOR]ComboBox1 = "" Or ComboBox2 = "" Then

Merhaba.
Alt tarafta Anasayfa adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
açılan ekranın sağ tarafındaki alanda BAŞLA başlığının birkaç satır altında yer alan aşağıdaki satırda, kırmızı işaretli kısmı silin.
Kod:
    If [COLOR="Red"]TextBox1 = "" Or [/COLOR]ComboBox1 = "" Or ComboBox2 = "" Then

Ömer Bey Merhaba,

O alanı hallettim aslında gereksiz bir soru oldu. Peki başlat'a tıklandığında ekranda salise cinsinden artmaya başlayan bir saat görseli konulabilir mi ? Bitiş dendiğinde sıfırlanacak şekilde?

Sayaç Başlat düğmesiyle mi başlayacak yoksa örneğin ad soyad seçimi yapmak için açılır liste tıklandığında mı?

Merhaba;
Ben geç kaldım galiba ama yinede boşa gitmesin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hücrede çalışan saat. kodu çalışmanıza uyarlayın

Private Sub Workbook_Open()
Do
DoEvents
[A1] = Format(Now, "hh:mm:ss")
Loop
End Sub

Hücrede çalışan saat. kodu çalışmanıza uyarlayın

Private Sub Workbook_Open()
Do
DoEvents
[A1] = Format(Now, "hh:mm:ss")
Loop
End Sub

Sayın halilyor konu sahibinin istediği sizin belirttiğiniz şey değil.

Konu sahibi, bir düğmeyle sıfırdan başlayacak, diğer düğmeyle sıfırlanıp duracak bir SAYAÇ öngörüyor.

Sanırım konu sahibinin istediğini, benim son eklediğim belge karşılıyordur.
.

Ömer bey, Ad Soyad'ın hemen yanına departman diye bir yine açılır liste şeklinde bir alana ihtiyacım var, ayrıca yine bitir butonun altında text olarak açıklama yazabileceğim ve kaydedilen datanın en son alanına buraya yazılacak text yazısını bitir butonuna tıklandığında kaydetmesini istemekteyim.

Birde Ay Soyad ve Departman'da açılır listede seçtiğim seçenek o excel'i açıp kapatana kadar default olarak bitir butonuna tıklasam bile sıfırlanmadan aynı kalacak şekilde düzenlenmesi mümkün müdür?

Ömer Bey,

Ad Soyad Hemen üst tarafına yine bir açılır listeye ihtiyacım var. Bu alanı da Ad Soyad sütununu en sağdaki boş uygun alana bitir butonuna basıldığında kaydedilmesini istemekteyim. Ayrıca Son datayı sil butonun hemen üzerine açıklama yazabileceğimiz text alanına ihtiyacım var. Text alanına yazılacak açıklamayı bitir butonuna basıldığında data sayfasına en sağdaki boş sütuna bu alana yazılan açıklamayı yazdırmasını istemekteyim birde bitir butonunda kayıt yaptıktan sonra bu alanda temiz gelmesini istiyorum. Çok şey mi istedim bilmiyorum ancak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba.
Bu şekilde istenilenin tam olarak anlaşılması biraz zor.
Bence;
-- gönderdiğim belgeyi açın,
-- Excel GELİŞTİRİCİ menüsündeki ÜÇGEN+CETVEL şeklindeki düğmeye (TASARIM MODU) tıklayın,
-- mevcut açılır liste veya metin kutularından kopyala yapıştır yöntemiyle veya yine GELİŞTİRİCİ menüsündeki EKLE düğmesine tıklayarak sayfaya gerekli nesneleri ekleyin ve bu nesnelere hangi özellik istediğinizi, açılır liste ise bu listenin kaynağını da Açılır Listeler sayfasına yazın ve yan tarafa da şu kutuda şu olsun, şu açılır kutuda şu listelensin gibi açıklama yazarak tasarımı tamamlayın.
Tasarım işi tamamlanınca işlemleri yaptırmak mesele değil aslında.

Merhabalar.
Yeni dosya ekte.

Test ediniz.

Belge son cevabımda.

Son düzenleme:
Merhabalar.
Yeni dosya ekte.

Test ediniz.

Ömer bey günaydın öncelikle emeğinize elinize kolunuza sağlık muhteşem olmuş.
Küçük bir bug ile karşılaşıyorum sanırım.Bbölünme nedenlerinden herhangi bir ya da birkaçını seçip sayı alanına sayı yazdığımda sayı alanındaki değeri data alanına kopyalamamaktadır. Ya sadece sayıyı data alanına yazmakta ancak bu seferde check box alanındaki seçtiklerimi data alanına kaydetmemektedir. Bu alanı hem check box'lar seçilip hemde sayı alanına sayı yazıldığında bitir butonuna tıklandığında tüm seçtiğim ve yazdığım dataları kaydedecek şekilde düzenlenebilir mi?

Son düzenleme:
Ben bu soruya hiç cevap vermedim herhalde :(

Tekrar merhaba.
Son cevabımdaki belgeyi güncelledim.

Geri