• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüzdesel uyuma göre aratma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bono
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 ing
Arkadaşlar benim sheet1 de yer alan isimler için sheet2 de yer alan listede aratma yapmak istiyorum ancak %70 uyumlu olanları bulsun istiyorum.

Mesela sheet1 de Adana Et Sanayi yazıyor sheet2 de Adana Et Sanayi Ltd. Şti. yazıyor. Bunlar arasında en az %70 uyum sağlanıyorsa bana listelesin.

Bu mümkünmüdür?

muokumus yardım için teşekkürler ancak sanırım soruyu doğru aktaramadım.

Elimde aynı hücre içinde yer alan firma ünvanları bulunmaktadır.

Bir başka dosyada ise yine firma ünvanları bulunmakta ancak birinci dosya ile birebir benzerlik göstermemektedir. Hatta aynı olan firma isimleri bile kısaltmalar nedeniyle farklı görünmektedir.

Birinci sayfada yer alan firma ünvanlarının ikinci sayfadaki liste içerisinden %70 uyumluluk göstermesi halinde yanında yer alan diğer kolonlarla birlikte başka bir sheet içerisine raporlama yapması gerekmektedir.

Bu iki dosya arasında benzerlik sağlayan firmalar aynı satırlarda olmayacaktır. Mesela aratılacak dosya büyüklüğü 400.000 gibi olup, aranacak listesi 2.000 gibi olacaktır.

Birden fazla uyumluluk göstereceği satırlarda olacaktır. O zamanda tüm uyum gösteren satırların dökülmesi gerekecektir.

Sorumu umarım açıklayabilmişimdir. Daha öncede buna benzer sorular sorulmuş ancak cevabı olanlar az. Olanlarda gerçekten benim sorunumu çözmüyor

Bir el atarsanız minnettar olacağım

Hocam dosya eklemeden sorunuza cevap bulmak gerçekten zor. Dosya eklerseniz daha kolay ve kesin cevap bulunur.

hocam ekte örnek dosya bulunmaktadır.

Sheet3 deki tam bir eşleme olmayabilir. Manuel yaptığım için yapabildiğim kadar yaptım. Ama işleyişi anlatabildiğimi düşünüyorum

Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Sn bono bir tane dosya hazırladım. Biraz daha geliştirmeye çalışacağım. Tam %70'lik aktarım yapmasada yine ona yakın değerler buluyor. Diğer arkadaşlara ışık olması açısından dosyayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

hocam inceledim gerçekten enteresan bir yöntem olmuş. Bence başarılıda. Tebrik ediyorum bu güzel keşiften dolayı

Şimdi bulduğunda diğer kolonlarıda yanına getirmesini sağlamak gerekiyor sanırım. Birde benim dosya büyüklüğüm çok fazla olduğundan acaba kitlenirmi diye endişe ediyorum. Sonunda aratılacak sayfada 400.000 adet firma ismi olacak. En kısa zamanda bir deneme yapmaya çalışacağım.

Hocam tam emin değilim ama o kadar uzun satırda kitleyebilir ya da işlem uzun sürebilir. ADNAN ERYILMAZ ve ADNAN KEMAHLI, ABDURRAHMAN ÇOKGÜNLÜ ve ADNAN KEMAHLI adlı kişilere çözüm bulmak gerekiyor.

Ekli dosyalar

evet kilitliyor. az sayıda işlem için hatalarda olsa iyi çalışıyor. Onlara bir şekilde çözüm bulunabilir ama kilitleme olayını çözmek lazım.

Acaba başka nasıl bir yöntem olabilir? Diğer ustalarımda bir atarsa belki bir çözüm çıkabilir. En azından fikirleri alırsak.

Buna benzer soruları arattırırken bir zamanlar beab05 üstadım tarafından access le sorunun çözüldüğünü görüyorum

linki ; http://www.excel.web.tr/f57/aralarynda-benzerlik-olanlary-bulma-t58979/sayfa3.html

beab05 üstadım hala bu forma giriyormu bilmiyorum ama oluşturmuş olduğu bu mükemmel access dosyasını kullanabilmek için bazı eklemeler yapmak istiyorum.,

Access te yeniyim ve o yüzden benim yapabilmem mümkün değil. Access bilen bir arkadaşım varsa ve bana aşağıdaki ekleme için yardımcı olursa sevinirim.

Listelerden birinde isimler olacak (ki şu anki yapıda mevcut)
Diğerinde ise isimlerle birlikte 30 kolonluk bilgi yer alacak

Arama yaptırdığında (ismi %70 uyanları) benzerini bulduğu ismin yanındaki kolonlarda yer alan bilgileride tabloya aktarmalı. (hangi kolonları alacağını ben belirleyebilmeliyim)

Bİr tane örnek hazırlanırsa diğer kolonları ben ekleyebilirim diye düşünüyorum visual basic içerisinden ufak düzenlemeler yapabileceğimi düşünüyorum.

yardımcı olacak üstadlarıma şimdiden teşekkür

Üstadlarım yardımlarınız ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Geri