• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüzdelik oranlara göre veri getirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın yusuf bey tekrar iyi akşamlar.
Kusura bakmayınız ben size tam olarak anlatamadım. % 20 altında ise veya %80 in üzerinde ise formülü uygulanacak formül alanı G Sutunundaki hücrelerde bulunacak. kontrol sayfasındaki formülümüz aynen kalacak.

Ne istediğinizi anlatmakta bayağı zorlanıyorsunuz. Yani G sütunundaki formül sonucu 0,2'den küçük eşit ya da 0,80'den büyük eşitse G sütununa 0 mı yazılmasını istiyorsunuz. Öyleyse G2 hücresinde aşağıdaki formülü deneyin:

Kod:
=EĞER(YADA(YUVARLA(E2/F2;2)<=0,2;YUVARLA(E2/F2;2)>=0,8);0;YUVARLA(E2/F2;2))

bu durumda H sütununda yazdığımız formül işlevini kaybeder. Çünkü 0 olan değerler ortalamayı değiştirir. Örneğin bu formülü tabloya uygulayınca 0,61 olan Ankara vancity ortalaması 0,3225 oldu. Bu da tüm hesaplamaları baştan aşağı değiştirir.

Son düzenleme:
Yusuf bey tekrar iyi günler.
Evet en son gönderdiğiniz dosyayı uyguladım ve G Sutununda %20 altında veya %80 üzerinde olduğu zaman sıfır getiriyor. Fakat sizinde belirttiğiniz gibi bu seferde ortalamayı düşürüyor.
H sutununda formül uygularken modele göre istasyondaki ortalama sayıyı bulması için G sutununda sıfır olanları ortalamaya almasa,bunu yapamazmıyız acaba.
şu an bu ortalamayı etkilemesinin dışında bir problem yok.

Sayın hassas, konuya baştan başlayalım.

G sütununda 0,80 ya da 0,2 için 0 yazarsak ortalama değişiyor, bu durumda ordaki formülü eskisi gibi E2/F2 ya da YUVARLA(E2/F2;2) olarak değiştirin.

G sütununda yuvarlama yapılacak mı yapılmayacak mı?

G sütunundaki verilere göre Ankara Vancity ortalaması 0,548... oluyor (0,61 değil, 0,61'i nasıl buldunuz?).

0,548'e göre Ankara vancity olan satırlarda H sütununda ne yazması gerekiyor?

Tamamının ortalaması dikkate alınmayacaksa 0,80 üstü ve 0,20 altı dikkate alınmayacaksa ortalama G sütununda yuvarlama yapılırsa 0,516 yapılmazsa 0,564 oluyor.

İlk satır değeri 0,7979 için "aşırı yüksek tüketim" mi yazmalı, boş mu bırakmalı?

Aynı şekilde diğer satırlar için ne yazmalı?

Lütfen tablonuzu baştan gözden geçirin, ortalamaları tekrar hesaplayın ve buna göre olması gereken sonucu bildirin.

Yusuf bey iyi akşamlar.
Gösterdiğiniz yardımseverlik ve hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim.
Ben bu şekilde de formüle göre 0 gelen verileri çıkarak çalışma yapabiliyorum.
çok teşekkür ederim.
iyi akşamlar.

Sayın arkadaşlar tekrar iyi günler.
Daha önce sayın yusuf beyin yardımcı olduğu ekte belirtilen dosyamda H sutununda veri çogaldıkça #sayı/0! hata veriyor.
yardımcı olabilirseniz sevinirim. orjinal verileri yğklediğimde çok kasıyor bir sutundaki veri sayısı 75,000 civarındadır.

Ekli dosyalar

Sayın, hassas,
H2' deki formülü F2 ile bak aşağıda gördüğünüz gibi 30' lu rakamların hepsini aynı olmak kaydıyla değiştir.
Selamlar,
sward175
=EĞER(G2<ÇOKEĞERORTALAMA($G$2:$G$3000;$A$2:$A$3000;A2;$B$2:$B$3000;B2)*0,93;"Aşırı düşük tüketim";EĞER(G2<ÇOKEĞERORTALAMA($G$2:$G$3000;$A$2:$A$3000;A2;$B$2:$B$3000;B2)*0,97;"Düşük tüketim";EĞER(G2<ÇOKEĞERORTALAMA($G$2:$G$3000;$A$2:$A$3000;A2;$B$2:$B$3000;B2)*1,03;"Normal tüketim";EĞER(G2<ÇOKEĞERORTALAMA($G$2:$G$3000;$A$2:$A$3000;A2;$B$2:$B$3000;B2)*1,07;"Yüksek tüketim";"Aşırı yüksek tüketim"))))

Sayın sward bey iyi günler.
İlginizden dolayı teşekkür ederim. Sizin dediğiniz formülü veri sayısı kadar uyguladım fakat satır sayısı 5000 üzerine çıktığında ekte belirtilen gibi sayı hatası veriyor.

Çünkü aynı model plaka verileri diğer ay ve yıllarda da olduğu için olabilirmi bilemiyorum.

Yüzdelik oranlara göre veri getirme

Sayın, hassas, Merhaba.

Formulü dosyanıza göre uyguladım, İyi günler diliyorum.

İyi Çalışmalar,
sward175

Ekli dosyalar

Sayın sward bey ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Tüm işlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilerim.
iyi akşamlar.

Geri