• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüzde hesap

burdaki amaç sadece boş olan hücreleri ödenmiş olarak göstermek yüzdeyi artırmaktır
yani 6 günde araç çalışmıyor diğer günlerde araç çalışıyor ben bu 6 günün yüzdesini yukarıda tutmak istiyorum ödendi olarak işaretlendiğimdede gün gün yüzdeyi % 100 tamamlamak istiyorum
araç 6 gün boşda çalışmadı diye % 100 altında bırakmak istemiyorum her günü ödendi olarak işaretlediğimde yüzdenin artmasını istiyorum ama boşda olan 6 günüde yüzdeye dahil etmek istiyorum hakkınızı helal edin bu kadar karmaşık olacağını düşünmedim

Kod:
EĞERSAY(J1:J31;"Ödendi")+BOŞLUKSAY(J1:J31))/SATIRSAY(J1:J31)

Bu kodu sayfanızda kullanırsanız sonuç %100 oluyor.
Nasıl bir durum olacak ki%100ün üzerine çıkılabilsin, veya hangi durumda %100 değişecek?
İnanın ne yapmak istediğinizi tam olarak anlamış değilim.

sizin yazdığınız formüller üzerinden giderek çözüme gitmeye çalıştım sonuca vardım kendime göre ek'de gönderiyorum incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız herşey için teşekkür ederim

sağolun

Ekli dosyalar

sizin yazdığınız formüller üzerinden giderek çözüme gitmeye çalıştım sonuca vardım kendime göre ek'de gönderiyorum incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız herşey için teşekkür ederim

sağolun

Bir de şimdi eklediğim dosyaya bakın. Bu dosyayı günleri sırayla ödendi veya ödenmedi diye işaretleyerek kontrol edin.

Başka bir ay ve günler için kullanmak isterseniz Formülün içindeki J3, J5... gibi çalışılmayan gün değerlerini değiştirerek kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

sağolun tarihe geçtik galiba bir soru üzerine bu kadar soru cevap helal bize

Geri