• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüzde hesap

neseterkutsesli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2019
Windows 11 Home Single Language
merhaba

tabloda ödendi olarak işaretlediklerim ve boş olarak

geçtiklerimde J sütununda boş hücreleride yüzdeye eklemek istiyorum ödendi ise

yüzdeyi artırmak ödenmediyse yüzdeden düşmek istiyorum

formülünü öğrenebilirmiyim

Ekli dosyalar

selam
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
tekrar rahatsız ediyorum özür dilerim

o kadar uğraştım ama beceremedim yaptığınız formüller hepsi işime yarayacak şekilde

yanlız burda sormak istediğim boş olan hücre ile ödendi seçeneği işaretlendiğinde ikisini toplayıp

toplam satıra bölmek boş hücreyide ödendi göstermek istiyorum yani iki koşul var

size zahmet bakarmısınız

Sn.neseterkutsesli,

ekli dosyada 4 çeşit formülden istediğinize uygun olanı kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim sağolun ilginize

turist
yazdığınız formülleri yazdım hepsini tek tek kullanacağım buraya ek olarak not almak istediğim şey
J3,J5,J7,J19,J23,J30 satırları boş hücre aşağıda yazdığınız formüle bütün hücreleri değil sadece bunları ilave etmek istiyorum
EĞERSAY(J1:J30;"Ödendi")+BOŞLUKSAY(J1:J30))/SATIRSAY(J1:J30)
yardımcı olabilirmisiniz

turist
yazdığınız formülleri yazdım hepsini tek tek kullanacağım buraya ek olarak not almak istediğim şey
J3,J5,J7,J19,J23,J30 satırları boş hücre aşağıda yazdığınız formüle bütün hücreleri değil sadece bunları ilave etmek istiyorum
yardımcı olabilirmisiniz

Kod:
=BOŞLUKSAY(J1:J30))/SATIRSAY(J1:J30)
Kullanınız.

sayın turist
sadece belirttiğim 6 satırda boşluk var ödendi ve boş olan 6 boş hücreyi bütün satıra bölmek istiyorum
sarı dolgu olan yere sizin yazdığınız formülde tek boş bir hücreyi yazdım diğerlerini nasıl yazacam onu soruyorum sizi çok yordum kusura bakmayın

Ekli dosyalar

sayın turist
sadece belirttiğim 6 satırda boşluk var ödendi ve boş olan 6 boş hücreyi bütün satıra bölmek istiyorum
sarı dolgu olan yere sizin yazdığınız formülde tek boş bir hücreyi yazdım diğerlerini nasıl yazacam onu soruyorum sizi çok yordum kusura bakmayın

Kod:
=(EĞERSAY(J1:J30;"Ödendi")+BOŞLUKSAY(J1:J30))/SATIRSAY(J1:J30)

Yazın, bu da ödendi yazanlarla "Boş" olanları toplama, yani bütün satırlara bölüyor.

Döne döne aynı şeyleri yazıyorsunuz. Formüller son derecede açık ve basit.
İstediğiniz tam olarak ne ise daha önce de örneklerini verdiğim kodları inceleyin lütfen.

dediğinizi çok iyi anlıyorum hepsinide not ettim ve kullanacağım
ben burda boş olan hücreyi bütün sayfada değil(J1:J30) sadece belirttiğim 6 hücreye bölmek istiyorum (J3,J5,J7,J19,J23,J30)
yazdığınız aşağıdaki formülde boşluksay bütün sayfaya bölüyor

dediğinizi çok iyi anlıyorum hepsinide not ettim ve kullanacağım
ben burda boş olan hücreyi bütün sayfada değil(J1:J30) sadece belirttiğim 6 hücreye bölmek istiyorum (J3,J5,J7,J19,J23,J30)
yazdığınız aşağıdaki formülde boşluksay bütün sayfaya bölüyor

=BOŞLUKSAY(J3)/BOŞLUKSAY(J1:J30) deneyin bu 3.cü satır için
diğerlerini ise J3 ile değiştirerek kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
olmuyor yapamıyorum sizide cok meşgul ettim kusura bakmayın dediğiniz formülü sizden uyarlayarak yapmıştım,aşağıdaki formüle sadece 6 tane boş hücreyi ekleyerek bölmek istedim örneklemeyi kendiniz yaptığında dediğimi daha iyi anlayacaksınız
(EĞERSAY(J1:J30;"Ödendi")+BOŞLUKSAY(J1:J30))/SATIRSAY(J1:J30)

olmuyor yapamıyorum sizide cok meşgul ettim kusura bakmayın dediğiniz formülü sizden uyarlayarak yapmıştım,aşağıdaki formüle sadece 6 tane boş hücreyi ekleyerek bölmek istedim örneklemeyi kendiniz yaptığında dediğimi daha iyi anlayacaksınız
(EĞERSAY(J1:J30;"Ödendi")+BOŞLUKSAY(J1:J30))/SATIRSAY(J1:J30)

Kod:
=(BOŞLUKSAY(J3)+BOŞLUKSAY(J5)+BOŞLUKSAY(J7)+BOŞLUKSAY(J19)+BOŞLUKSAY(J23)+BOŞLUKSAY(J30))/SATIRSAY(J1:J30)

deneyiniz.

bu formülünüzü denedim

bu formülde ben sadece belirttiğim J3,J5,J7,J19,J23,J30 satırlarına bölmek istiyorum bunu soruyorum

diğer türlü sonuç hep %100 çıkıyor

Ekli dosyalar

sebebi sadece bu satıra denk gelen boş günlerde araç çalışmıyor diğer günlerde araç çalışıyor

dolayısıyla bütün satıra böldüğüm zaman hesap yüzde yanlış çıkıyor bu sebebden dolayı sadece bu

satırlara bölmek istiyorum

yazılan yukardaki formülde boşluksayda sadece belirttiğim (J3,J5,J7,J19,J23,J30) satırlar olacak bu kadar

yazılan yukardaki formülde boşluksayda sadece belirttiğim (J3,J5,J7,J19,J23,J30) satırlar olacak bu kadar

Boşluk olanlar (J3,J5,J7,J19,J23,J30) satırları.
Siz örnek J3 satırını (J3,J5,J7,J19,J23,J30)satırlarına mı bölmek (orantılamak) istiyorsunuz?

Yüzde bulma

burdaki amaç sadece boş olan hücreleri ödenmiş olarak göstermek yüzdeyi artırmaktır
yani 6 günde araç çalışmıyor diğer günlerde araç çalışıyor ben bu 6 günün yüzdesini yukarıda tutmak istiyorum ödendi olarak işaretlendiğimdede gün gün yüzdeyi % 100 tamamlamak istiyorum
araç 6 gün boşda çalışmadı diye % 100 altında bırakmak istemiyorum her günü ödendi olarak işaretlediğimde yüzdenin artmasını istiyorum ama boşda olan 6 günüde yüzdeye dahil etmek istiyorum hakkınızı helal edin bu kadar karmaşık olacağını düşünmedim

Ekli dosyalar

Geri