• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yuvarlama Formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osman68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Black Lord formül çözümünüzü yazmış ama formülsüz isterseniz toplam aldığınız satırın hücre biçiminden hane sayısını 2 yapın, sistem otomatik yuvarlayacaktır.

Sayın Black Lord teşekür ederim ama o formülü nereye yazacağımı anlamayadım. Rica etsem siz toplada yazarak gösterebilir misiniz. Sadece D sutunu değil diğer sutunlarda da yuvarlama yapılacak ayrıca o sutunlarda başka formüllerde var.

Sayın as3434 alakanıza teşekürler ancak dediğiniz gibi hücre yuvarlamadan yapıldığı taktirde fatura da rakamlar birbirini tutmuyor. Hane sayısı iki olarak gösterilse bile sistem onun devamını okuyor çünkü söz gelimi 1,53675 hücre biçimlendirmeden ondalık 2 seçildiği zaman size 1,53 olarak görünüyor ama benim istediğim bunu 1,54 e yuvarlaması ve hesabı ona göre yapması.

Sayın as3434 alakanıza teşekürler ancak dediğiniz gibi hücre yuvarlamadan yapıldığı taktirde fatura da rakamlar birbirini tutmuyor. Hane sayısı iki olarak gösterilse bile sistem onun devamını okuyor çünkü söz gelimi 1,53675 hücre biçimlendirmeden ondalık 2 seçildiği zaman size 1,53 olarak görünüyor ama benim istediğim bunu 1,54 e yuvarlaması ve hesabı ona göre yapması.

syn : Osman bey,

=YUKARIYUVARLA(TOPLA(D2:D21);2) yaparsanız verdiğiniz örnek 1,54 olacaktır.

=AŞAĞIYUVARLA(TOPLA(D2:D21);2) yaparsanız 1,53 olacaktır.

İyi Çalışmalar.

Sayın Black Lord teşekür ederim ama o formülü nereye yazacağımı anlamayadım. Rica etsem siz toplada yazarak gösterebilir misiniz. Sadece D sutunu değil diğer sutunlarda da yuvarlama yapılacak ayrıca o sutunlarda başka formüllerde var.
Merhaba D22 yazarak sağa doğru çekin
Eğer ki kuruş taları alıyorsanız bunun için Hesaplarda duyarllığı göründüğü gibi seçebilirsiniz. Sayı basamağınısa hücre biçimden 2 yaptığınızda farklılık çıkmaz.Altarnatif.

hesaplarda duyarlılık nerede. :)) afedersiniz ben biraz acemisiyim de bu konuların.

hesaplarda duyarlılık nerede. :)) afedersiniz ben biraz acemisiyim de bu konuların.
Merhaba Bilgilerinizde Excel versiyon ve dili boş onu yazarmısınız.
2003 tr veya 2007 tr veya ing?

syn : Osman bey,

=YUKARIYUVARLA(TOPLA(D2:D21);2) yaparsanız verdiğiniz örnek 1,54 olacaktır.

=AŞAĞIYUVARLA(TOPLA(D2:D21);2) yaparsanız 1,53 olacaktır.

İyi Çalışmalar.

Onur Bey ben sizler kadar profesyonel değilim. Bu daha formül olan bir sutuna ikinci bir formül atacağım ilk işlemim olacak o yüzden yukarıyuvarla ve aşağı yuvarla formüllerini ayrı ayırı aynı sutuna mı ve formül olan her hücreye mi ayrı ayrı yazılacak onu net anlatır mısınız. denedim bu formül işimi görmedi.

evet ben 24 satırdaki gibi istiyorum ama gene olmadı
Olmayan nedir?
D22 hücresinde formül girdim alttakiler örneksadece. 24 satırdaki mevcut orjinal dosyanızdaki formül onu istiyorsanız orjinal dosyanızı incleyin (1.Mesajdaki dosya)

74,114.79+885.22=75,000.00 olarak veriliyor ama topla işleminin gerçek sonucu 75.000,01'dir değil mi yani excel hala diğer sutunları ondalık 2 değere göre görmüyor hala eski bölme işleminin sonundaki 5-6 ne kadar varsa artık ona göre yapıyor işlemi benim istediğim ondalık iki ye göre yuvarladıktan sonra artık onu ben ondalık 2 li bir rakam yazmışım gibi görsün.

Pardon tamam işte ben d22 gibi istiyorum zaten yanlış yazmışım. ama benim başka formüllerimde var o yüzden ben giremiyorum. şimdi diğer değiştirmem gereken yerlerde fx= tuşuna bastıktan sonra nasıl yapılıyor bir tarif eder misiniz.

74,114.79+885.22=75,000.00 olarak veriliyor ama topla işleminin gerçek sonucu 75.000,01'dir değil mi yani excel hala diğer sutunları ondalık 2 değere göre görmüyor hala eski bölme işleminin sonundaki 5-6 ne kadar varsa artık ona göre yapıyor işlemi benim istediğim ondalık iki ye göre yuvarladıktan sonra artık onu ben ondalık 2 li bir rakam yazmışım gibi görsün.
Şöyle yapalım;
Siz dosyanıza olması gereken değerleri elle 24 satıra girin ve tekrar yollayın
Formül kullanmadan yazın 1.234.567,890 gibi

Pardon tamam işte ben d22 gibi istiyorum zaten yanlış yazmışım. ama benim başka formüllerimde var o yüzden ben giremiyorum. şimdi diğer değiştirmem gereken yerlerde fx= tuşuna bastıktan sonra nasıl yapılıyor bir tarif eder misiniz.
Başka derken iç içemi?
siz örnek dosya hazırlayıp yollayın.

Geri