• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yüksek lisans ödevi için (dosya ektedir)

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
arkadaşlar yüksek lisans ödevim için excel de formüle ihtiyacım ödevden kısaca bahsedeyim bir memurun mesai saatlerinde kayıp zamanı yani günlük ne kadar az ve ya fazla çalıştığıını bulmam gerek ekte dosya mevcuttur açıp bakarsanız daha rahat anlarsınız örnek olarak ekteki dosyadaki 7. satırdan bahsedeyim bu memur işe saat 9:00:00da gelmesi gerekirken 9:50:51 de gelmiş öğle arası 12.30:00 ken bu memur 12:40:38 de cıkmıs öğlen mesaisi 13.00:00 da başlarken 13.14:24 de gelmiş mesai 18.00:00 de biterken bu memur 17.45:53de çıkmış toplamda ne kadar kayıp ve ya kullanılmayan zamanı bulacak formüle ihtiyacım var. yardımcı olursanız cok sevineceğim

Ekli dosyalar

Öncelikle konu başlığını mesai hesaplama gibi bir başlıkla değiştirmeniz daha iyi olur.

Burda önemli olan günlük toplam çalışma süresinden eksik ya da fazla çalışmak mı yoksa her seans ayrı ayrı mı değerlendirilmeli? Şöyle ki verdiğiniz bilgilere göre öğleden önce 3,5 öğleden sonra da 5 saat olmak üzere günlük toplam mesai süresi 8,5 saat oluyor. Memur gün içinde 8,5 saatten az çalışmışsa bunun ne kadar olduğu mu önemlidir? Yoksa öğleden önce şu kadar kayıp/fazla, öğleden sonra şu kadar kayıp fazla gibi ayrıntılı hesap mı istiyorsunuz?

yazmasını istediğim günlük kayıp/fazlanın ne kadar olduğudur yani p sütununa toplam kayıp ya da fazlanın saatle yazılmasıdır örnek olarak p7 ye 1:21:18 yazmasını istiyorum

1:08:44 olması gerekmiyor mu?

tabi bir de orada yazan sayının kayıp zaman mı yoksa kullanılmayan zaman mı olarak yazılması da gerekiyor

Dosyanız ektedir.

Sadece formüllerle çözüm buldum.
Gizli sütunları açarak formül detaylarını görebilirsiniz.
Umarım yararlı olmuştur.

Ekli dosyalar

kardeş cok sağol da bir tek kayıp zaman bulunmuş fazla çalıştığı zamanda lazım o saatlerin yanına kayıp zaman ya da kullanılmayan zaman yazabilir mi öyle bir formül var mı acaba

Dosyanız ektedir.
P sütununu Hücreleri Biçimlendir/ İsteğe Uyarlanmış kısmından;
ss:dd:nn veya :dd:nn olarak biçimlendirin.

Not:
Formülü: P7 hücresinde
Kod:
=EĞER(I7>SAĞDAN(I$6;5);I7-SAĞDAN(I$6;5);0)+EĞER(J7<SAĞDAN(J$6;5);SAĞDAN(J$6;5)-J7;0)+EĞER(K7>SAĞDAN(K$6;5)*1;K7-SAĞDAN(K$6;5);0)+EĞER(L7<SAĞDAN(L$6;5);SAĞDAN(L$6;5)-L7;0)
şeklinde de kullanabilirsiniz.
Daha sonra formülü aşağıya doğru kopyalayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
cok yardımcı oldunuz sağolun ama büyük ödevi yaparken bir sorun oldu formülleri yerine yapıştırdım ama mesala g sütununda kayıp ve ya fazla yazması gerekirken hep kayıp yazıyor diğer bazı satırlarda da ####### işareti çıkıyor açıklamasında da negatif saatlerde bu işaret cıkar diyor nasıl düzelteceğim (dosya ektedir)

Ekli dosyalar

cok yardımcı oldunuz sağolun ama büyük ödevi yaparken bir sorun oldu formülleri yerine yapıştırdım ama mesala g sütununda kayıp ve ya fazla yazması gerekirken hep kayıp yazıyor diğer bazı satırlarda da ####### işareti çıkıyor açıklamasında da negatif saatlerde bu işaret cıkar diyor nasıl düzelteceğim (dosya ektedir)

Ekli dosyanız, benim hazırladığım formüller değil, ancak;
Sanırım Mesai Saatlerinin bulunduğu F, I, L ve O sütunlarının yapısında bir sorun var.
Örnek:
" g sütununda kayıp ve ya fazla yazması gerekirken hep kayıp yazıyor diğer bazı satırlarda da ####### işareti çıkıyor" dediğiniz yerde;
####### işareti gördüğünüz yerin iki solundaki hücreye gelin, ve hücredeyken F2 tuşuna ve ENTER tuşuna basın düzeldiğini göreceksiniz.
Nedeni anlaşılamadı, belki başka bir yerden taşınırken verilerin yazılışından kaynaklanıyor olabilir.

Ayrıca; dikkat ederseniz bazı isimlerin, Öğle arası saatleri BOŞ.
Bu durumun da formüllerde dikkate alınması gerekir.
(Boş olması Öğle Arası kullanmamış , yani çalışmış demek ise; bunun 12:30 saat KAYIP olmaması, tersine 00:30 dakika FAZLA olması gerekir)
Sadece bu durumu hatırlatmak için, örnek verdim.

Umarım, formülü hazırlayan arkadışımız, bu konuda size yardımcı olacaktır.

haklısın formülü tlgsri88 rumuzlu arkadaş hazırladı bende aynen dediğin gibi yaptım örnek formattan asıl ödeve kopyaladım o zaman en iyisi ben tlgsri88 i bekleyeyim

Merhaba,

Sorun büyük ölçüde çözülmüş gibi ancak alternatif olsun. İnceler misiniz ??

Ekli dosyalar

saatlerin yazdığı her hücreyi seçip hücre biçimlendirme den saat i seçmelisiniz.
çoklu hücre seçip bu işlemi yaptığınızda otomatik olarak algılamaz.dolayısıyla bu işlemi yaptıktan sonra saat yazılan bütün hücrelere tek tek F2 ve enter tuşlarına basıp hücreyi güncellemelisiniz.

teşekkürler sayenizde hallettim

Geri