• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yüklenici İşbaşı evrak takip

ozgurpeh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

evrak takibi ile ilgili olarak desteğinize ihtiyacım var bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ekli örnek dosyayı inceleyecek olursanız. Firmamaıza gelen yüklenici çalışanlarının evrak kayıtlarını tutmak ve her gelişlerinde kontrol etmek istiyoruz süresi geçen evraklar varsa eğer önceden yüklenici firmayı bilgilendirmek istiyoruz. Ayrıca her kişi kaydı için bir klasör oluşturarak evraklarını taratıp içine koymak istiyoruz.

Detaylı olarak anlatacak olursam

Yeni bir Kayıt user for ile oluşturulabilir. ekli örnekteki evraklar çek edilip ilgili tarhler doldurulur kayıt butonuna basarak pc de kişi adına bir klasör oluşur otomatik olarak, sonrasında istediğimzi zaman kişiyi kayıtlardan çağırıp durumunu sorgulamak istiyoruz. Evrak tarihleri biterse sistemin bizi uyarmasını istiyoruz.

Değerli destekleriniz için teşekkür ederim.

Selamlar,

Ekli dosyalar

desteğinize gerçekten ihtiyacım var, selamlar

Merhaba ,

Dosyanıza gündüz iş arasında bakmış ve tek sayfa üzerine , belli durum ve zamanlarda bilgi ya da uyarı yükselten basit görünümlü ve daha çok userform üzerinden kursiyer kaydı gibi bir şey istediğinizi düşünmüştüm.

Biraz önce cevap almadığını görünce tekrar ele alıp yukarıdaki fikre benzer bir şeyler yapmak amacıyla vbe kısmna geçince xlhidden sayfaları farketim , kontrol amaçlı açınca oldukça detaylı bir çalışma karşıma çıktı.

Bu durumda , iki temel soru görünüyor .
1-Tam amaç sadece katılım listesi üzerine çalışacak bir userform ve elemanları ve bunlar yardımı ile bul sil değiştir kaydet ve bir de listbox üzerinde listeleme yapmak mı ?

2- Hidden sayfalarla bir bağlanma düşüncesi var mı ? Böyle bir ikinci aşama ciddi bir proje haline gelir ve kısa zamanda gerçekleşmez , zira buradaki bütün üyeler kendi boş zamanlarında diğer üyelere bildiklerinden imece usulü ile yardım etmeye çalışır. Belli bir iş olarak kod yazan ekip bu nedenle burada yok ama ciddi bilgili üstadlar olduğu da bir gerçek.

Sorunuzun bağlam noktası olan ; kişinin belgelerini kendine açılan bir klasöre atma konusunda , userformda bir diyalog penceresi açtırmak ve scan edilmiş belgeyi elle o klasore yerleştirme yapılabilir. Ancak bu çok otomatik bir konu değil , excel drag-drop yapmaya izin veren bir program *bildiğim kadarı ile* değil . Bunun dışında userformda bilgiler elle girilebilir ve geri çağrılabilir. Belgenin resmi de çağrılabilir. Ek olarak , her açılışta listeyi tarayan ve günü yaklaşmış olanları listboxta listeleyen bir pop-up userform isteğinizi kısmen karşılar sanıyorum .

Konu tek sayfa kaydı ile kalamaz , başlıklar yetersiz gibi , örneğin belgeler konusunda bir kişiden en az 7 8 belge isteyeceksinizdir. Bu nedenle alt sayfa açarak orada bu belgelerin de altlistesi açılmak durumunda. Yani tek çarpı konuyu kapatmaz, eksik olanı bitecek olanı program göremez.

Bunların hepsi zamana bağlı olarak geliştirilebilir ve bu süreçte de adım adım sizin işi en iyi bilen olarak en mantıklı şekilde istek sıralaması yapmanız en iyi yardım olacaktır. Kodları yazan sadece kodları yazar, işi bilmez. Sonradan şunu şuraya sokalım demek bütün kodların yapısının değişmesi demek olur ki , bunun kısa adı silbaştan.

Ya da baştan siler kodlayan...Çünki aynı sürede bir çok başkasına yardım da edilebilir.

Ben sizden gelecek cevabı bekleyeceğim . Bana göre ; başlıklarda anlaşılırsa konu bir bul sil değiştir kaydet ile listbox ve image nesnesi ortamı , bir de diyalog penceresi ile -zamana bağlı- çözülecek gibi . Yine de bunun algoritmasını sizin iyi ve doğru kurmanız , başlıkların alt başlıklarını göstermeniz gerek. Belki ISO9001 kalite formlarınız vardır ki ek sayfaların düzeni öyle gibi , bu durumda onlardan yararlanmanız konuyu hızlandırabilir.

Son düzenleme:
Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Temel amaç ve beklenti şu yönde, bir şirket düşünün 7 tane şubesi olsun, bu şubelerde taşeron işçiler çalışıyor ve farklı zamanlarda farklı şubelerde bulunuyorlar. Bunların evraklarının sürekli istemektense ortak bir veri havuzu yaratmak istiyoruz ve işçi bilgilerini saklamak istiyoruz.

Yeni bir işçi geldi A şubesine ben onun ilk kaydını ve evraklarının kontrolünü yapıp scannerden geçirip o kişiye ait ortak kullanıma açık bir dosyaya elle koyucam ve çalışma izni verebileceğim

Aradan zaman geçti aynı işçi C şubesine gitti farklı bir ildeki, burdaki görevli ilgili işçinin TcKimlik numarasını girip arama yapabilir eğer kaydı daha önce yapıldıysa evrak kontrollerini yapar gerekirse tick alanı koyulabilir, eksik evrakları günceller ve çalışma izni verir. Tüm amaç bu ve birçok firma bu tarz bir tool arayışı içinde eğer yapılabilirse gerçekten faydalı olur çalışan emniyet ve güvenliği takibi açısından da faydalı olacaktır

Bilgiler ortak alanda olması sebebiyle access e kayıt düşünülebilir. Benim yazdığım kalemler haricinde ilerde istecek evrak listesine bir ekleme olabilmesi ihtimaline karşı yedek alanda oluşturulması faydalı olur

Tekrar teşekkür ederim

Fikirlerin ham halinden mevcut bilgi ve olanakları ışığında uzaklaşması adına ;

Temel amaç ve beklenti şu yönde, bir şirket düşünün 7 tane şubesi olsun, bu şubelerde taşeron işçiler çalışıyor ve farklı zamanlarda farklı şubelerde bulunuyorlar. Bunların evraklarının sürekli istemektense ortak bir veri havuzu yaratmak istiyoruz ve işçi bilgilerini saklamak istiyoruz.

Merkez olarak şubelerin çalışan trafiğini hem kayıt hem yasa hem de ulaşma olanakları üçgeninde kontrol altında tutmak ve şubeye önermek/atamak istiyorsunuz. Bu durumda sizin örneklediğiniz tablo şubenin işlemi oluyor, diğer anlamda sizin verilerinizde çalışanların tam bir sicil kaydı bulunması gerekiyor. Yapılacak işe uygun şartlara haiz ve o ilde ikamet edenlerin merkezi kontrolle belirlenip şubeye nedenleri ile telkin edilmesi , aynı zamanda belgelerin de ellerine geçmesi önemli.

Yeni bir işçi geldi A şubesine ben onun ilk kaydını ve evraklarının kontrolünü yapıp scannerden geçirip o kişiye ait ortak kullanıma açık bir dosyaya elle koyucam ve çalışma izni verebileceğim

Excel üzerinde direk uzak bağlantı hiç denemedim ama server üzerinde bir ortak alana her il için şifreli uzak bağlantı yolu açmak data taşımasını ekonomikleştirebilir. İsteyen il kendi klasörüne ulaşarak kendini ilgilendiren özellikleri ile zaten süzülmüş ve izni verilmiş adaylar arasından , yerel ulaşma ekonomisi ve mesai kaçırmama adına ince adres ve diğer konuları kontrol edebilir. Seçtiklerini de basit bir thick listesi ile yine aynı serverda raporlayabilir. Böylece kör atamadan kaçınılmış da olunur.

Aradan zaman geçti aynı işçi farklı bir ildeki C şubesine gitti , burdaki görevli ilgili işçinin TcKimlik numarasını girip arama yapabilir eğer kaydı daha önce yapıldıysa evrak kontrollerini yapar gerekirse tick alanı koyulabilir, eksik evrakları günceller ve çalışma izni verir.

Nitelik açısından alınan işe uygun çalışan bulunmadığı ile yapılacak atama merkezin daha önce yasal tabanını hazırladığı ( seyahat mutabakatı, kalacağı yer temini, günlük iaşe , harcırah , yoksunluk tazminatı vs ilerde firmaya herhangi bir iş kazası sonucu açaağı davada çıkaracağı zorluklara karşı önlem ve kanıt) ve evraklarını ayrı klasörde tuttuğu gruba daha özel bir listeleme açmak gerekir. Klasik evraklar zaten mevcuttadır.

Tüm amaç bu ve birçok firma bu tarz bir tool arayışı içinde eğer yapılabilirse gerçekten faydalı olur çalışan emniyet ve güvenliği takibi açısından da faydalı olacaktır

Üstten bakınca altı görülebilecek derecede saydam ve akışkan bir sistem, İSG talimatlarından biri diye hatırlıyorum . Bırakın İSG yi , çalışan sağlığı öncelikli ve memnuniyeti de alacağınız verimi artırırken masraf ve uygunsuzluk yüzünden olabilecek kaza riski baskısını da kontrollü olarak düşürürken , kontrolü elde tutmak için harcanacak zaman ve eforda da muazzam tasarruf sağlar. Böylece merkezi yönetim firma ve çalışan yararına başka işlere kafa yormaya zaman kazanmış olur.

Böyle bir tool , ciddi bir endustriyel ihtiyaç ancak , bir çok firma bunu oluşturacak kod bilgisine ( çoğu universite mezunu bilmiyor ) sahip yönetici zümreye sahip değil. Dışardan teminin de bir çok sıkıntılı yanı var ki en başta kod yazabilenin işi bilmesi mümkün değil.

Bilgiler ortak alanda olması sebebiyle access e kayıt düşünülebilir.

Naciz şahsım adına, access konusunda başarılı ve hızlı olduğum söylenemez. Benim yürüdüğüm alan daha çok excel üzerinde userform kontrolleri ile altında databank olarak kullanılan sayfalar. Ancak iyi biliyorum ki sitede access sihirbazları , formül ustaları , formül veya sayfa içi yerleştirilen tool ilişkilerini çok iyi kuran , ve dahi hepsini yılların deneyimi ile kazandığı inanılmaz kısayol fikirleri ile yapan ve insanı eseri karşısında saygı ile ceket ilikleten altın heykeller de var.

Benim yazdığım kalemler haricinde ilerde istecek evrak listesine bir ekleme olabilmesi ihtimaline karşı yedek alanda oluşturulması faydalı olur

Tekrar teşekkür ederim

Bilmiyorum ,belki de konuyu abarttım sabah sabah . Umulan belki 3 4 sayfalık bir konu ile dosya yeri açmak. Benim konuyu fikir tartışmasına götürmemdeki sebep , tam olarak neyin ve nasıl size daha kullanışlı olacağı ve bir kaç ay sonra bu zaman kaybettiriyor diye yapılan emeği geri dönüşüme göndermeye itmeyeceğini bulmak , aynı zamanda tam ( teknik ) gereksiniminize uygun türde yazılımı belki şartlı belki şartsız yazacak altın beyinlere burada böyle bir konu var diye işaret etmekti.

Bence soru ortalama bir yardımdan öte bir destek isteyen bir konu ve , ciddi cevabı olmalı. Bilinmez ; yazılımla kurulacak mekanizma sayesinde uygunluk oranlarının yükselmesi ile belki de bir çalışanın yaralanması engellenecek, illerde sorun dosyaları açılmayacak , beklenmeyen tasarruflar söz konusu olacak vs.

Buradaki destekçilerin size asıl sorusu şu olur :
Siz soruyu yukarıda dil döndüğünce anlatıldığı kadar ya da yakın mı geliştirmeyi düşünüyorsunuz ? Ya da amma abarttın kardeşim , senin dediklerin bir ayda bitmez ben istediğimi zaten yukarda söyledim o bize yeter mi diyorsunuz ? :)

Ben , userform dışında daha verimli çözümler önerebilen asıl platin ve uranyum değerindeki ustaların da konuyu görmesi ve sondaki soruya cevabınızdan sonra fikir vermesi için geri çekiliyorum.

Son düzenleme:
Valla çok detaylı bir anlatım ve açıklama olmuş. Bu işin aslında sınırı yok fikirler ortaya konulur ortaya bir sonuç çıkar, ben yüzeysel bir anlatımla temel amaca yönelik birşeyler istemiş olabilirim ama akıl akıldan üstün birileri olaya daha farklı açıdan bakıp daha güzel hale getirebilir, sonuçta akıl akıldan üstündür. İşin sonucuna baktığımızda gerçekten harika bir işte çıkabilir. Abarttınız diyemem bu durumda pek tabi neler yapabiliriz onunla orantılı bir durum bu elimizde bir taslak olsa üstünde geçilir ama malesef örnek bir taslakta yok. vakit ayırıp tüm süreçlerin üstünden detaylı bir şekilde geçtiğiniz için teşekkür ederim

sanırım bir fikir çıkmayacak kimseden en azından olabilirliğini bilmek isterdim yada daha sade bir önerisi olan varsa fikrini almak isterim

hiç kimsenin mi fikri yok ? gerçekten yardımınıza ihtiyacım var

Sanırım sayn CEMS çıtayı biraz yükseltti ve çok karmaşık bir hale soktuk durumu :) yani aslında çok karışık birşye istemiyorum kaydet-arabul-sakla tarzıdna birşey istiyorum hiç kimseden yorum alamıyor olmam açıkçası üzücü

Sanırım sayn CEMS çıtayı biraz yükseltti ve çok karmaşık bir hale soktuk durumu :) yani aslında çok karışık birşye istemiyorum kaydet-arabul-sakla tarzıdna birşey istiyorum hiç kimseden yorum alamıyor olmam açıkçası üzücü

İstediğiniz çıtayı sormuştum en son ve koyu cümlede :) Lakin ,ekteki dosya sanırım işinizi görür ya da bir adım sonrası için fikir verebilir .

Userform üstündeki sütun isimleri sayfadan otomatik gelmekte , yani sayfa sütun başlıkları değişirse userformda da otomatik değişecektir. Bunun dışında 4 işlev yapıyor , artı listbox üzerinde gösteriyor.

Klasör açma konusunda ise ,
C altında personelevrak adında bir klasör açın , şu an kodlarda bu dosya adı kurulu.
Bunun içinde alt klasörleri istediğiniz gibi açın , isimlendirin. Bu gruplamayı ancak siz yapabilirsiniz. Scanlanmış resimleri masaustunde personel isimlerini verdiğiniz klasörlere atın , form ustundeki işleriniz bitince klasör diyalog tuşuna basın, bu yer açıldığında da masa ustundeki personel adlı klasörü buraya kopyalayın . Bunu her personel için ayrı ayrı yapın.

Ya da listbox üzerinde bir isme çift tıklayın , yine personelevrak klasörüne ulaşacaktır.

Ancak bu tuşun şu an sizde hemen ve verimli çalışacağından emin değilim , siz en uygun altarma hareketini bulun .

Bu ekte olan kayıt sil değiştir bul özelliklidir . Klasör açan sürümü için altta V2 ua da V3 versiyonunu indiriniz .

Bir deneyin , çıtayı düşürelim :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İstediğiniz çıtayı sormuştum en son ve koyu cümlede :) Lakin ,ekteki dosya sanırım işinizi görür ya da bir adım sonrası için fikir verebilir .

Userform üstündeki sütun isimleri sayfadan otomatik gelmekte , yani sayfa sütun başlıkları değişirse userformda da otomatik değişecektir. Bunun dışında 4 işlev yapıyor , artı listbox üzerinde gösteriyor.

Klasör açma konusunda ise ,
C altında personelevrak adında bir klasör açın , şu an kodlarda bu dosya adı kurulu.
Bunun içinde alt klasörleri istediğiniz gibi açın , isimlendirin. Bu gruplamayı ancak siz yapabilirsiniz. Scanlanmış resimleri masaustunde personel isimlerini verdiğiniz klasörlere atın , form ustundeki işleriniz bitince klasör diyalog tuşuna basın, bu yer açıldığında da masa ustundeki personel adlı klasörü buraya kopyalayın . Bunu her personel için ayrı ayrı yapın.

Ya da listbox üzerinde bir isme çift tıklayın , yine personelevrak klasörüne ulaşacaktır.

Ancak bu tuşun şu an sizde hemen ve verimli çalışacağından emin değilim , siz en uygun altarma hareketini bulun .

Bir deneyin , çıtayı düşürelim :)

Destek için teşekkür ederim . Bundan sornasını foruma sorabiliriz sanırım :)

Sayın CEMS in eklediği örnek üzerinden devam etmek istiyorum. User Form ekranında yeni bir kayıt oluşturduğumuz zaman TC kimlik numarasına göre C: nin altında otomatik bir kalsör kaydıda yapabilirmiyiz ? kayıt tuşuna basınca o an ekranda kimin kaydı varsa o kişi için TCkimliknumarası adında Klasör eğer aynı isimde klasör varsa uyarı versin

Ekli dosyalar

En son girilen personelin tc kimlik numarası adını alarak , KAYDET tuşuna basıldığında hem kayıt alınıyor hem de personelevrak klasörü içinde altklasör açarak alınan ad ile dosya adı veriliyor.

Ayrıca tc kimlik numarası 11 haneden fazla girilemiyor.

Uyarı pencereleri kapandıktan sonra klasör tuşuna basarak içini kontrol edebilirsiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
En son girilen personelin tc kimlik numarası adını alarak , KAYDET tuşuna basıldığında hem kayıt alınıyor hem de personelevrak klasörü içinde altklasör açarak alınan ad ile dosya adı veriliyor.

Ayrıca tc kimlik numarası 11 haneden fazla girilemiyor.

Uyarı pencereleri kapandıktan sonra klasör tuşuna basarak içini kontrol edebilirsiniz

Teşekkürler, tam istediğimiz gibi oldu. User Formda mevcut kaydı çok kez kaydedebiliyoruz. mükerrer kayıt yapıyor sürekli TCkimlik numarasına göre tek bir kayıt olmasını sağlayabilir miyiz ?

Son düzenleme:
V2 nin altına eklenen V3 versiyonunda :

TC Kimlik numarası girilip enter ile daha sonraki kutuya geçerken mükerrer uyarısı verip girilmiş olan veriyi siliyor ve tekrar , geri dönüp düzeltme yapmanız için 2ci kez uyarıyor.

Önemli olan karışıklığı giderdiğinizden emin olup yeni noyu girerek devam etmeniz , aksi durumda daha önce verilmiş tc noya açılmış altklasör varolduğundan çatışma yaratarak " bu klasör adı daha önceden var " uyarısı verecektir.

Yeni TC no verdiğiniz takdirde kayıtlama ve klasör açma işlemi sorunsuz gerçekleşmiş olur. Bir personeli ikinci kez kayda başladığınızı farkederseniz henüz sayfaya kayıt olmadığından sadece formu temizle tuşunu kullanın ve yeniden başlayın. Tuşların bir kullanım algoritması var , buna elinizi alıştırınız .

Hatırlatma : KOTU ALISKANLIK ... Sağ üst çarpıyı kullanarak değil , tuş ile programı kapatın , yoksa kaydedilmeyen veri uçar.

Bir banka reklamı gibi olacak ama ; " başka bir arzunuz " ?:) Umarım kırdığım testi onarıldı ve çıta yeterince düştü, bundan sonrası forumdan olur artık ;)

Son düzenleme:
V2 nin altına eklenen V3 versiyonunda :

TC Kimlik numarası girilip enter ile daha sonraki kutuya geçerken mükerrer uyarısı verip girilmiş olan veriyi siliyor ve tekrar , geri dönüp düzeltme yapmanız için 2ci kez uyarıyor.

Önemli olan karışıklığı giderdiğinizden emin olup yeni noyu girerek devam etmeniz , aksi durumda daha önce verilmiş tc noya açılmış altklasör varolduğundan çatışma yaratarak " bu klasör adı daha önceden var " uyarısı verecektir.

Yeni TC no verdiğiniz takdirde kayıtlama ve klasör açma işlemi sorunsuz gerçekleşmiş olur. Bir personeli ikinci kez kayda başladığınızı farkederseniz henüz sayfaya kayıt olmadığından sadece formu temizle tuşunu kullanın ve yeniden başlayın. Tuşların bir kullanım algoritması var , buna elinizi alıştırınız .

Hatırlatma : KOTU ALISKANLIK ... Sağ üst çarpıyı kullanarak değil , tuş ile programı kapatın , yoksa kaydedilmeyen veri uçar.

Bir banka reklamı gibi olacak ama ; " başka bir arzunuz " ?:) Umarım kırdığım testi onarıldı ve çıta yeterince düştü, bundan sonrası forumdan olur artık ;)

Teşkkür ederim, emeğinize sağlık. Forumdan tek beklentim bu verileri acces database ile saklamam konuunda bana yardımcı olmaları gerisini ben süslerim burdan son halini paylaşırım

O sürüm gerçekleşirse , özelden bilgi vererek sitede paylaşırsanız sevinirim zira konu geride kalacak ve görünmeyeeektir.

Olmazsa da , 2010dan düşük versiyon kullanmadığınız sürece 1 milyon falan personel kaydedebilirsiniz bununla da , kolay gelsin :)

O sürüm gerçekleşirse , özelden bilgi vererek sitede paylaşırsanız sevinirim zira konu geride kalacak ve görünmeyeeektir.

Olmazsa da , 2010dan düşük versiyon kullanmadığınız sürece 1 milyon falan personel kaydedebilirsiniz bununla da , kolay gelsin :)

yeni bir konu olarak açarım umarım destek gelir. Tekrar Teşekkürler

Geri