• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yukaridaki hücreyi konrol etmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Almanca
Selam Arkadaslar,

bir sayfa hazirlamak istiyorum. Sayfa 1 e deger girdigimde sayfa 2 de hesaplayip o sonucuda bir liste olarak Sayfa 3 e kaydetmek istiyorum. Yani Sayfa 1 de deger giricem bir Command butonuna basicam ve Sayfa2 de hesaplanan degerler Sayfa 3de listelenecek. Daha sonra Sayfa 1 de tekrar deger giricem butona tekrar basicam ve Sayfa 3 de bir önceki islemden dolayi Hucreler dolu olacagi icin o hücrelerin altindak hücrelri dolduracak. böyle bir makro nasil yazilir. örnek dosya yukluyorum tesekkürler.

Selamlar

Ekli dosyalar

. . .

Merhaba.

Sayfa3 de, işlem bittiğinde nasıl bir liste oluşacak. Örnekte gösterir misiniz ?

. . .

yeni örnek

Cevap icin tesekkürler Hüseyin Bey,

Sayfayi biraz düzenleyip tekrar yükledim. "Girdiler" sayfasinda boru dis capini, et kalinligini ve uzunlugunu girdigim zaman "islem" sayfasinda agirligi hesaplatiyorum ve ordaki degerleri "Sonuc" sayfasina bir liste halinde yazdirmak istiyorum. Mesela bir cizimde bir cok tip boru tipi kullaniyoruz onun icin her boru tipi icin degerleri girip butona bastigim zaman Listeye otomatik olarak bir yukaradaki hucre doluysa onun altdakine yazsin istiyorum. ayni sey mesela dirsekler icinde gecerli ve aslinda bircok boyle parca var ama ben sadece Boru ve Dirsek ornegini dosyaya yazdim. Cevabiniz icin cok tesekkür ederim.

Selamlar

Ekli dosyalar

. . .

Kod:
Sub kod_boru_için()

Dim ss As Worksheet
Dim si As Worksheet
Set ss = Sheets("sonuc")
Set si = Sheets("ıslem")
On Error Resume Next

son = ss.[b65536].End(3).Row
hh = ss.[a65536].End(3) + 1

ss.Cells(son + 1, "a") = hh
ss.Cells(son + 1, "b") = si.Cells(2, "a")
ss.Cells(son + 1, "c") = si.Cells(3, "a")
ss.Cells(son + 1, "d") = si.Cells(3, "c")
ss.Cells(son + 1, "e") = si.Cells(3, "d")

End Sub

. . .

Selam Arkadaslar,

bir sayfa hazirlamak istiyorum. Sayfa 1 e deger girdigimde sayfa 2 de hesaplayip o sonucuda bir liste olarak Sayfa 3 e kaydetmek istiyorum. Yani Sayfa 1 de deger giricem bir Command butonuna basicam ve Sayfa2 de hesaplanan degerler Sayfa 3de listelenecek. Daha sonra Sayfa 1 de tekrar deger giricem butona tekrar basicam ve Sayfa 3 de bir önceki islemden dolayi Hucreler dolu olacagi icin o hücrelerin altindak hücrelri dolduracak. böyle bir makro nasil yazilir. örnek dosya yukluyorum tesekkürler.

Selamlar

bir de ekteki dosyaya bakarmısınız...

Ekli dosyalar

• hh.xlsm
    hh.xlsm
    21.3 KB · Görüntüleme: 3
Cok tessekürler cok hizli ve cok güzel cevaplar aldim ve mukemmel calisiyor su an.

tekrar tessekkürler

Geri