Yolcu manifestosu-2

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng.
Çalıştığım sektorde, hazırladığımız yolcu manifestosu nu excelle yapmak istiyorum, formullerini gerekli yerlere koyarak tabloyu hazırladım, buraya kadar sorun yok fakat, işlem sırasında arkadaki excel tablosu görünmeden, işlemi yapan arkadaşın bir arayüze giriş yapmasını istiyorum. Çünkü yoğun zamanlarda yanlış satıra giriş yapabilir.
Doğru yere yerleştirilmesi gereken 6 farklı bilgi var, isim, yer no su vs. gibi.
Yani verdiğim sıra numarasına verdiğim ismi verdiğim koltuk numarasını vs. bilgileri yazacak. arayüz üzerinden verileri doğru hücrelere yönlendirmem gerekiyor..
Biraz fikir verebilirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler. :yardim:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng.
yok olmuyor da , yazabilirdiniz ya. :(
o kadar mı vahim yani şimdi bu durum.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
olmaması için esasen sebep yok. sıkıntı, en baştan bişeyler yapmaya çalışmak.
userform çalışmalarını inceleyin, siz bişeyler hazırlayın gerisini arkadaşlarımız getirir.

genellikle mevcut çalışmalar üzerinde çözüm veya çözüm yolları öneriyoruz. en baştan bişeyler yapmak her zaman mümkün olmuyor.

2. bir yöntem şu şekilde olabilir, sayfanızda sadece bilgi girilecek alanlar açık, diğerleri kilitli olur. bu alanları koşullu biçimlendirme ile dolgu vergi verirsiniz. renkli hücrelere bilgi girişi yapılır, hücre dolunca dolgu rengi değişir. kullanıcı bu şekilde nerelere hangi gilgiyi yazacağını kolaylıkla görür, yanlış yere yanlış bişey yazamaz.

not:önerdiğim yöntem olsa-olsa metodudur, dosyanızı incelemeden öneriyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng.
iyi günler,
Sayfa 2 de bir form oluşturup, bu formun verilerini sayfa 1 deki doğru yerlere yerleştirmeyi deniyorum. Bebeğin varlığını E yada H olarak Seçmek yada cinsiyeti M,F,C olarak formda kısıtlamak sorun değilde, bu verileri 1inci sayfaya bağlamak konusunda sıkıntı yaşayacağım sanırım.
VBA tecrübem zaten yok, sadece basit formuller yazabiliyorum ama yinede uğraşıyorum..
örneğin:ikinci sayfadaki forma girebileceğim

Sayfa1.Cells(TextBox1.Value + 11, "B").Value = TextBox2.Text

gibi bir kod bana ilk sayfa "b12" den isim girişini başlatabilir heralde.
Aynı şekilde koltuk numarası da halledilebilir.
Fakat verinin ilgili "sec no" lara (güvenlik numarası) gönderilmesi gerektiğinden dolayı, direkt "b12" den başla demek çözüm olmayacak.
Bu noktada, eğer sıfırdan VBA öğrenmeye başlarsam, yaz sezonunu kaçırırız gibi geliyor.
Ki yinede siteden, faydalı olacak konulara eğiliyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng.
teşekkürler

Userform'u düzenledim şu an sorun yok, gayet düzenli görünüyor. Yardımlarınızla mümkün oldu tabii. iş sadece doğru veriyi doğru hücreye yönlendirmeye kaldı denilebilir.

İlginizden dolayı, Teşekkür ederim.