• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yoklama Takibi

Excel Vers. ve Dili
Office 365, ZohoDocs, GoogleSheet
Merhaba arkadaşlar,

A1'den D9'a kadar çalışanlarımızın isimleri bulunuyor. Bu liste hiç değişmiyor.

B15'den G38'e kadar da verilen görev yerlerine isimleri yazıyor. Bu liste her gün değişim gösteriyor.

Değişen listeye isminizi yazdıklarımızın isimleri yeşile dönsün istiyoruz ekip listemizde. İsminizi yazmadıklarımız ise kırmızı olsun. Böyle bir kodlama yapılabilir mi?

Teşekkürler şimdiden.

Koşullu biçimlendirme yöntemiyle yapılabileceği aklıma geldi. Mesela ekip listesindeki A kişisi için, özel formül yapıp formül geçerliliğinde yeşile dönmesini yapabiliriz.

=COUNTIF($B$15:$G$38;A)>0

A kişisi öteki listede olduğunda rengi yeşile dönsün istedim ama bu şekilde kod çalışmadı. Başka kod kullanabilir miyim?

Kodlamaya gerek olmadan koşullu biçimlendirme ile çözebilirsiniz , ya da bir örnek dosya yükleyebilirsiniz.

Bu arada profilinizde excel diliniz yok.

Google sheet kullanıyorum. Koşullu biçimlendirme için bir kod gerekiyor. O aralıkta A kişisinin olup olmadığını bulabilecek bir kod.

1)B2:E8 Hücre aralığını seçiniz.
2)Giriş sekmesi,Koşullu Biçimlendirmeden,Yeni Kural seçiniz.
3)Biçimlendirileçek hücreleri belirlemek için formül kullan seçiniz.
4)Bu formülün doğru olduğunda hücreleri biçimlendir yazısının altını tıklayınız ve aşağıdaki formülü buraya kopyalayınız.
Kod:
=EĞERSAY($B$11:$F$34;B2)>0
5)Biçimlendiri tıklayınız.
6)Dolguyu seçiniz ve renk olarak yeşil seçiniz.
tamam
Aynı işlemleri yapınız.
Formül olarak
Kod:
=VE(B2<>"";EĞERSAY($B$11:$F$34;B2)=0)
Kopyalayınız.Dolgu olarak kırmızı seçiniz.Kolay gelsin.Dosyanız.
http://s7.dosya.tc/server3/jy9we3/KRENK.rar.html

Son düzenleme:
Konuyu tesadüfen inceledim. yeni güzel bir uygulama gördüm. Ama öğrenmek istiyorum. Bu konuda iki tane formül yazılmış. Formüllerin ne dediğini açıklayabilir misiniz. Açıklarsanız artık bu konuda soruda sorulmamış olur. Yani ezberlememiş oluruz.
Teşekkür ederim.

Geri