• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yoğun excel datasını nasıl hafifletebirim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan devran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
xp
Merhaba,
Excelde 64.000 satır ve 27 sütünu içeren datayla çalışmam gerekiyor. Fakat çalışmak zor. Yapmak istediğim işlemleri çok uzun zamanda yapıyo. En basiti kaydetmesi bile çok uzuyo ve bana verilen deadline yetşemiyorum.
Bu yoğun data da çalışmalarımı nasıl daha erken sürede yapabilirim

Yaklaşık 1,8 milyon hücre ile çalışıyorsunuz bence yapılabilecek çok fazla bir şey yok.Dosya boyutu da büyük olmalı. Belki süz işlemini kullanırsanız bir nebze olsun daha hızlı işlem yapabilirsiniz.

Sayın devran,

Mümkün ise verilerinizi 2'ye 3'e veya daha fazla parçaya bölerek çalışmayı deneyin.

Merhaba,
Excelde 64.000 satır ve 27 sütünu içeren datayla çalışmam gerekiyor. Fakat çalışmak zor. Yapmak istediğim işlemleri çok uzun zamanda yapıyo. En basiti kaydetmesi bile çok uzuyo ve bana verilen deadline yetşemiyorum.
Bu yoğun data da çalışmalarımı nasıl daha erken sürede yapabilirim

Excel 2007 veya Access kullanın.

.

filtrelediğim verileri başka sayfaya atarken tüm veriler geliyor
filtrelediğim veriyi nasıl kopyalaya bilirim.

Kopyala-yapıştır ile, sadece filitrediğiniz satırlar kopyalanır.

Tamam Da Count YaptiĞimda TÜm Datanin Sayisini Verİyor.

görünür hücreleri seç

Sy Arkadaşım ekteki resimden de anlayacağın üzere Özelleştir/komutlar/Düzen menüsünden Görünür hücreleri seç simgesini sol mausla tutup Yardım Menüsünün yanına bırakın, özelleştir menüsünü kapatın. İster süzülmüş ister gizlenmiş hücre, satır veye sütun olsun fark etmez siz kopyalamak istediğiniz hüçreleri seçip Yardım Menüsünün yanına bıraktığınız simgeye tıkladıktan sonra kopyalayın istediğiniz yere yapıştırınız. Sadece seçtiğiniz hücrelerin kopyalandığını göreceksiniz başarılar dilerim.

Sayın devran,

Dosyanız özel değil ise neyi nasıl yapmak istediğinizi anlatan bir açıklama ile buraya ekleyin. Dosyanız üzerinde gereken düzenlemeleri yapmaya çalışalım.

Geri