• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yinelenenleri Kaldırmak - tüm sayfalardan topluca

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Selamlar kolay gelsin. Elimde birkaç yüz tane excell çalışma sayfası var. Hepsi de aynı tipte sütunlar ve satırlar içeriyor.

Bu sayfaların içerisinde, A sütunundaki satırlardan yinelenenleri kaldırmak istiyorum ancak tek tek zaman alan bir işlem. Ben tüm sayfalardan yinelenenleri topluca kaldırmak istiyorum.

Ancak yinelenenleri kaldırdığımda sadece o yinelenen hücrenin tek başına değil, o hücrenin bulunduğu satır ile birlikte (mükerrer hücrelerin bulunduğu satırın genişletilerek) silinmesini yani kaldırılmasını istiyorum.

Saygılarımla..

Son düzenleme:
Örnek dosya eklememişsiniz.
Aşağıdaki şekilde deneyiniz.

Kod:
Dim ensonsatir, ensonsutun As Long

Sub ensonsatirne()
  If WorksheetFunction.CountA(Cells) > 0 Then
     ensonsatir = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
     ensonsutun = Cells.Find(What:="*", After:=[A1], SearchOrder:=xlByColumns, SearchDirection:=xlPrevious).Column
  Else
     ensonsatir = Rows.Count
     ensonsutun = Columns.Count
  End If

End Sub

Sub Yinelenenleri_kaldir()
    For Each sayfa In Worksheets
       sayfa.Select
       Call ensonsatirne
       Application.CutCopyMode = False
       ActiveSheet.Range(Cells(1, 1), Cells(ensonsatir, ensonsutun)).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlNo
    Next
End Sub

İlginize teşekkür ederim. Verdiğiniz betik sayfa üzerinde istenilen işlemi başarılı bir şekilde yaptı. Ancak ben bu işlemi klasör içindeki tüm çalışma sayfalarına bir defada yapmasını istiyorum. Bu hususta yol gösterebilir misiniz? Teşekkürler

Örnek yükledim şuraya: http://s5.dosya.tc/server2/mlax11/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi.xlsx.html

Ya da şu resme bakabilirsiniz, dosya örneği için. (daha devam eden sütunlar var ancak bu örnek bir sayfanın basit özeti tarzındadır. Benim işin A sütunu ile)
GzJrk2.png

Son düzenleme:
Not:
Görselde görüldüğü üzere tüm tabloların sonunda boş bir satır var. O satırı da silsin. A sütununda 0 ile başlayan satır kalmış ise onu da silsin

diyebilir miyiz? Teşekkür ederim.

GzJrk2.png

Son düzenleme:
Konu güncel !

Detaylarını bir kenara bırakalım. Klasördeki tüm excell çalışma sayfalarında A sütununda yinelenen hücrelerin bulunduğu satır ile birlikte silinmesi gerekiyor. Desteğinize teşekkür ederim.

Geri