• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yinelenenleri Kaldır

Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 Türkçe
Merhaba,

Eklemiş olduğum Excell tablosunda A sutununda tekrarlanan ürün kodları var ve C sutununda bu kodlara ait numaralar var. C sutunundaki en güncel veri en alt satırdaki veri ve ben A sutunundaki satırlardan tekrarlayan ürün kodlarından sadece en altta olanı kalsın diğerleri silinsin istiyorum.

Bu mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yani en alttaki satır.
Bilgilerden en güncel olanı en alttaki.
Yinelenenleri kaldır dediğimde ilk bulduğu satırı tutuyor, geri kalanını siliyor.
Benim istediğim en son bulduğu satırı bırakıp öncekileri silmesi.

Valla hocam ben anlayamadım,
En alttakinin güncel olması için kendisinin veya sağındakilerin farklı bir veri içermesi gerekir ki eğer farklı bir verri içeriyorsa da o yinelenen olarak kabul edilmez.
Eğer ki sizin dediğiniz a sütununda yinelenen fakat b sütunundaki tarihe göre en yeni olan kalsın şeklinde olacaksa ki yine tarih de söz konusu olmadığında bende bir çare bulunmamaktadır.
Anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır inşallah.

Eksik anlatıyorum sanırım..

A sutununda tekrarlanan ürün kodları var ve C sutununda bu kodlara ait numaralar var. C sutunundaki en güncel veri en alt satırdaki veri ve ben A sutunundaki satırlardan tekrarlayan ürün kodlarından sadece en altta olanı kalsın diğerleri silinsin istiyorum.

Hocam bunla alakalı bildiğim kadarıyla bir örnek yok
Eğer siz d sütununa da tarih eklerseniz ve bu tarih sizin girdiğiniz kayıt tarihi olacağından
D sütununa filtreleme yaptıktan sonra yinelenenleri sil dediğinizde istediğiniz olacalktır..

Geri