• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

yinelenen isimlerin her biri tek sayfada olacak şekilde yazdırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
herkese merhabalar,

forum içerisinde aratma yaptım fakat benim sorumu karşılayan bir konu bulamadığım için konu açtım.

ekteki dosyada olduğu gibi 2000 kişiye ait veriler var elimde ve ben bu listedeki isimleri ve yanındaki verilerin her birini a4'e yazdırmam gerekiyor. filtreleme yöntemi çok zaman aldığı için bunun kısa yolu var mıdır diye siz üstadlarıma sorma ihtiyacı duydum.

saygılarımla, iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Her bir isimin yanında sıra numarası var ve o olsada olur olmasa da olur. benim için önemli olan ali veli aslı ve ahmet yazan isimlere öyle bir şey yapayım ki her biri ayrı sayfada olsun (sıra numarası hariç diğer veriler kaybolmadan). normalde ben bunu her üreticinin arasına satır ekle yaparak ayrı sayfalara alıyorum. bunu 2000 kişi için uygulamak çok zaman alıyor.

Yani ali, veli aslı , ahmet için ayrı ayrı sayfalar açılacak ve Sayfa1 deki karşılıkalrı da o sayfalara gececek öyle mi ?
ve B sütununa her eklenen farklı veri için ayrı sayfa açılmaya devam edecek?

Sorduğum şekilde ise yapmak istedikleriniz,

Eki bir inceleyin isterseniz...

Ekli dosyalar

Neden olmasın ? Eklenebilir sanırım ama 2000 sayfalık bir dosya boyutu baya bir büyük olacaktır.
Sizin istediğiniz örnek2 dosyasında ki yerine verileri pivot tale ile (özet tablo) alsanız olmaz mı . Sanırım isimlerin yanındaki sayılar toplanmayacak . O şekilde varsayarsak Dosyayı inceleyiniz

Ekli dosyalar

Neden olmasın ? Eklenebilir sanırım ama 2000 sayfalık bir dosya boyutu baya bir büyük olacaktır.
Sizin istediğiniz örnek2 dosyasında ki yerine verileri pivot tale ile (özet tablo) alsanız olmaz mı . Sanırım isimlerin yanındaki sayılar toplanmayacak . O şekilde varsayarsak Dosyayı inceleyiniz

pivot tale hakkında hiç bir bilgim yok.

Eğer listeleme doğru ise ekteki düzenlediğim Yeni dosya ekliyorum siz ab c sütunlarına her veri girdiğinizde güncellenecek ister karışık girin ister seri özet tablo sıralamasını koruyacaktır.

Bilemediğinizi de sorarsınız forum acık herkesin sorularına ..Çabuk öğrenirsiniz En kullanışlı bölümüdür böyle konularda özet tablo ..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sanırım yanlış bir tarifte bulundum daha açıklayıcı bir şekilde konuyu tekrar anlatayım;

elimde 2000 kişillik bir veri var.
2000 kişinin adı a sütununda, tc no b sütununda, ili c sütununda şeklinde i sütununa kadar gidiyor.
satırlarda ise örnek dosyasında olduğu gibi kişilerin ismi yinelenmekte. kişilerin isimlerinin yinelenmesi önemli değil.
her 1 kişi için a4 kağıdına çıktı almam gerekiyor. filtreleme yöntemi ile 2000 kişiyi tek tek seçmem yada kişiler arasına satır ekleyerek her birinin ayrı sayfada çıkmasını sağlıyorum.

bunun kısa bir yöntemi olduğunu düşünerek bu soruyu paylaştım.

örnek isimli dosya örnek 2 haline geldiği gibi olacak ki ben bilgisayardan yazdır dediğimde her bir kişi bir sayfada çıkacak.

Peki herhangi birinin tek sayfayı geçtiği oluyor mu ?

Sn aheryıl

Bütün verilerinizi "TÜM VERİLER" sayfasına 2. satırdan itibaren kopyalayın.
Sonrasında " Veri sayfası" sayfasında bulunan "YAZDIR " butonuna tıklayın.
Sayfalar her butona bastığınızda 50 şer adet sayflarınız yazdırılacak.
Bu işlemi 2000 ayrı kişi olduğunu düşünürsek yaklaşık 200 kere yapacaksınız.
haliyel 2000 sayfa aynı anda yazdırılması zor oalcakğında bu şekilde düşündüm.
Deneyip dönüş yaparmısınız . Ön deneme yapmuıştım. Hata olrusa tekrar göden geçireyim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Not:

Şablon sayfasında yazdırılacak verinin fontunu ,büyüklüğünü .sayfa yapısını .Yani elde edeceğiniz cıktının nasıl görünmesini istiyorsanız o şekilde düzenleyin .Sonrasın alacağınız tüm isimler için görünüm aynı şekide olacaktır..

Yeni düzenlenmiş dosyanız ektedir..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri