• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yıllık izinde gösterilebilecek tarih aralıkları

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe - Win10 x64
Hayırlı akşamlar,
Çalışanların kullanacakları yıllık izinlerini genel tatil günleri, bayramlar, pazarlar dışında kalan iş günleri içinde 14 gün, 20 gün yada 26 gün gibi aralıklarda yıllık izinlerini yıllık izin defterlerine işliyorum. bu izinlerin başlangıç ve bitiş tarihlerini gösteren bir tabloya ihtiyacım var.
ekte olan dosyada izin gününü ve başlangıç tarihini girdiğimde bana iznin bitiş tarihini gösterebilecek ve hemen aşağıya sırası ile yine aynı ay içinde farklı olasılıkları gösterebilecek bir kodlama yapmamız mümkün müdür?
teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Makro ile çözüm gelene kadar İşlevlerle çözümü inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Tabloların izinli alanları belirlemesi gerekiyordu. Kullanıcının "işbaşı" tarihi talebi doğrultusunda düzeltme yapmak için incelediğimde hs sayfasında F38 : CY67 aralığındaki formüllerin "işbaşı" tarihini , diğer alanlardaki formüllerin "izinli olduğu alanı" gösterdiğini farkettim ve bu tabloda "izinli olduğu alanı" göstercek şekilde gereken düzenlemeyi yaptım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
üstadım eline sağlık.
I hanesindeki toplam gün sayısını işbaşı tarihi yapmaya çalışıyorum.
hayırlı günler.

Merhaba;
Tatillerden sonraki ilk işbaşı tarihini istiyorsanız Birde bu eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Mehaba
Alternatif olarak makro ile yapılmıştır.
Açıklama
data sayfasında A1 hücresine yılı yaz Bayramları aktar düğmesine tıkla
Bayram günleri otomatik olarak gelecektir.
Dini bayram günleri bazen bir kaç gün önce veya sonra olabiliyor onun içinde C1:C4 arasındaki bayramların başlangıçı yanlış gelirse B1:B4 arasına eksi veya artı sayı giriniz.

Tablonuz veri sayfasında E sütunundadır.
Ayrıca H1 ve I1 hücrelerine izin tarihi ve izin gününü yazarsanız veri sayfasında (izin günlerini çıkart) düğmesine tıklayın ve sonucu gözlemleyiniz.

Not:Kodlar Pazar günü tatil olarak tanımlanmıştır.

Ekli dosyalar

bu konu sandığımdan da teferruatlı imiş... harcadığınız emeğe, zamana değmiş gerçekten.
teşekkür ederim üstadlar. Allah razı olsun.

Sayın muygun,
5 nolu mesajınızda eklediğiniz dosya da küçük bir değişiklik yapmaya çalışıyorum ama beceremedim. yardımcı olurmusunuz?
Toplam gün sayısı hanesine "iş başı tarihini" yazdırabilir misiniz? Toplam gün sayısı na pek ihtiyacım yok. başlama, bitiş ve iş başı tarihileri gelse tadından yenmez.

kendim becerebilirim diye uğraştım ama yemedi.

İş başı tarihi: pazar yada tail günleri olamaz.

Sayın muygun,
bir kaç hatalı tarih gösterdiğini tespit ettim. Bakabilir misiniz?
soldaki listeye 04/07/2016 dan itibaren 07/07/2016 tarihine kadar yazdım ve aşağıdaki hataları gördüm;
1- 14 lük izinlerde izin günlerine dahil edilmeyen tarihleri düşmüyor. Örneğin: 01/07/2016 yazarsak soldaki listeye 14 lük izinlerde başlangıç tarihi 01/07/2016 olan sonuçlar kalıyor fakan 20 lik izinlerde çok güzel bir şekilde sonuçlar değişiyor.
2- hiç bir iznin pazar gününden başlamaması lazım. temmuz ayında yine 14 lük izinler de izin başlangıç tarihi pazara denk gelen tarihlerden başlıyor.

muygun üstad online değil sanırım. Başka anlayan birisi bakabilir mi acaba?

Merhaba;
Yoğunluğumdan dolayı siteye sık giremiyor, yada yeterince kalamıyorum.
Hata verdiğini düşündüğünüz dosyayı (hatalı haliyle) yeterince açıklama ile buraya ekleyin.
Fırsat bulunca bakarım.
İyi çalışmalar.

Merhaba Günaydın.
Üstadım 14 lük yıllık izinler de başlangıç tarihleri pazar gününe yada Kırmızı liste yani bayramları yazdığımız listede bulunan tarihlerden başladığını gördüm.
Ve bu hata da hs sayfasındaki A4 den itibaren aşağı doğru oluşturulmuş hücrelerdeki formülden kaynaklandığını tespit ettim.

Kod:
=EĞER(VE(AY(C4)=AY($C$3);AY(D4)=AY($C$3));MAK($A$3:A3)+1;"")

Nedeni ise yukarıdaki formülde izin başlama tarihi ile bitiş tarihlerini ay olarak değerlendiriyor ve aynı ay içinde ise sonuçları listeliyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şartları tekrar yazayım istersen;
1- hiç bir izin pazarlardan, tatillerden, genel tatillerden, bayramlardan, başlamayıp bitmeyecek ve izin süreleri bu sayılan günler dışında kalan günlerden sayılacak.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Halit Bey'in örneğini denediniz mi? (bence daha kullanışlı)

Tablonun yapısını değiştirdim.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederim üstad.
Her ne hikmetse formül daha hoşuma gidiyor. Herşeyi formüller ile yapmaya çalışıyorum.
İyi çalışmalar.

Geri