• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yıllık izin tarihi formülü

Excel Vers. ve Dili
xp
Merhaba arkadaşlar ekteki tabloda tarih hesabı ile ilgili bir formül oluşturamadım yardımcı olurmusunuz lütfen.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=EĞER(METNEÇEVİR(B7;"ggaa")=METNEÇEVİR(BUGÜN();"ggaa");YIL(BUGÜN());"")

İstediğiniz bu mu?

.

Detaylı açıklayınız, giriş tarihi hangi hücrede? sadece giriş tarihinimi kontrol edecek?

.

Giriş tarihi M2 hücresinde (Topluluğa giriş)
1.Giriş tarihinin AY ve GÜN'ü bugün ise (ay,gün yıl) Yıl yani 2009 olarak gelecek
2.Yılı bir defa yazacak aynı yılı başka yazmayacak
3.Günü gelmemeiş ise yazmayacak boş geçecek.

Başka bir ölçüt belirtmemişsiniz. M2 ye göre ise yukardaki formülde B7 yerine M2 yazınca olmuyor mu?

Yada ben soruyu yanlış anlıyorum..

.

Bütün satırlara aynı tarihi yazıyor.Örneğin
A5 Satırına 2009 yazıyorsa A6 satırına 28.09.2010 tarihi gelince 2010 yazmalı o tarih gelmemiş ise boş geçmeli. Yardımalrınız için şimdiden teşekkürler

Sadece M2 hücresine bağlı iken bu istediğiniz olmaz. Soruyu eksik aktarıyorsunuz, tam olarak açıklarsanız sevinirim..

.

Şunu ekleyebilirmisiniz,

Mevcut formüle ek olarak Bir alttaki satır Bu günden büyük ise boş getirsin Küşükse aynı kalacak

Son düzenleme:
Benim aslında yapmak istediğim,
Personelin yıllık izin defteri formunda yıllık izini hak ettiğinde yılı otomotik yazsın Yani Giriş tarihinden + her satıra 1 yıl
Cari yıla kadar yazacak cari yıl gelmemeiş ise boş geçecek yani en son 2009 yazacak 2010 da yıl gelince yazacak

Şunu ekleyebilirmisiniz,

Mevcut formüle ek olarak Bir alttaki satır Bu günden büyük ise boş getirsin

Sayın canbazlı,

Dosya üzerinde olmasını istediğiniz değerleri manuel olarak yazarak hesaplamaların nerden geldiğini yani hangi ölçütlerde hücrelerde neleri kullandığınızı açıklarmısınız..

.

A8 hücesine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=EĞER(BUGÜN()<TARİH(YIL(B8)+2;AY(B8);GÜN(B8));"";EĞER(METNEÇEVİR($M$2;"ggaa")=METNEÇEVİR(BUGÜN();"ggaa");YIL(B8)+2;""))

Yalnız B8 hücresindeki formülün başındaki eğeri kaldırınız, eğer bu sütunda belli bir koşula göre hücre boş kalacaksa bunuda açıklarsanız onada bir ilave yapabiliriz..

.

Ömer bey en son yazdığınız formül malesef olmadı bir öçnceki formüle (aşağıdaki) bu işlemide eklermisin lütfen.Kolay gelsin

BU GÜNDEN BÜYÜK İSE BOŞ GETİR.
=EĞER(METNEÇEVİR(B7;"ggaa")=METNEÇEVİR(BUGÜN();"ggaa");YIL(BUGÜN());"")

Ömer bey en son yazdığınız formül malesef olmadı bir öçnceki formüle (aşağıdaki) bu işlemide eklermisin lütfen.Kolay gelsin

BU GÜNDEN BÜYÜK İSE BOŞ GETİR. BUGÜNDEN KÜÇÜK İSE AYNI KALACAK
=EĞER(METNEÇEVİR(B7;"ggaa")=METNEÇEVİR(BUGÜN();"ggaa");YIL(BUGÜN

Formülün başına ekleyin,

=eğer(b7>bugün();"";formül)

.

Ömer bey,Acameiliğimi maruz görün lütfen
BU GÜNDEN BÜYÜK İSE BOŞ GETİR. BUGÜNDEN KÜÇÜK VE BU GÜNE EŞİT İSE AYNI KALACAK

Geri