• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yıllık Aylara ait gün sayılarını hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Sayın Uzman Arkadaşlar,

Ekteki dosyadan daha iyi anlaşılacağı üzere, iki farklı tarih aralığına denk gelen, tüm ayların gün sayısı hesaplayacağım. B4 hücresi= 06.04.2012, B5 hücresi 20.05.2012 tarihleri içermekte olup, Nisan ayına takammül eden gün sayısı alınmak isteniyor.
=MAK(0;(MİN(B5;TARİH(YIL(B9);AY(20)+1;0))-MAK(B4;B9)+1))
formülü ürettim, bu foksiyon için formülün neresinde hata yapıyorum çözemedim. Siz değerli uzman arkadaşların yardımlarını bekler şimdiden konuya ilgi gösterecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

merhaba,

eki inceleyiniz..

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Merhaba,

B9
Kod:
=TARİH(YIL(B4);4;1)

B9 hücresi Sezon başlangıç tarihindeki Yılı baz olarak almaktadır.
Ayın başlangıç numarasını yazdığınızda diğer hücreler otomatik olarak artacaktır.

C9
Kod:
=TARİH(YIL(B9);AY(B9)+1;1)

C9 Hücresini I9 a kadar kopyalayın ve B9:I9 aralığını Özel Hücre biçiminden aaaa olarak biçimlendirin.

B10
Kod:
=TARİH(YIL(B9);AY(B9)+1;0)

B10 Hücresini de I10 a kadar kopyalayın. B10:I10 aralığını da Özel Hücre Biçiminden gg olarak biçimlendirin.

Sayın sakman26,
Çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.. Ancak, sanırım konuyu tam olarak aktaramadım. Tarihler birbirini takip etmeyen yani, arada eksik günlerin olduğu durumlarda ortada kalan sezonlara ait Aylara ait gün sayılarını tam alabilmemiz lazımdır. Son çalışmanızda sezon başlangıcı ve bitişini doğru hesaplamaktadır. Ama aradaki günleride aynı mantık ile hesaplanması isteniyor.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kusuruma bakmayın ama , anlayamadım. Eksik günlerden kastınız nedir nerede yazar.? , Ben sizin 1. no lu mesajınızdaki örnekten hareketle birşeyler yapmaya çalıştım. Belki de ben yanlış anladım...

Kolay gelsin...

Sayın Necdet bey,
Sanırım konuyu size tam olarak aktaramadım. Bir önceki mesajın ekinde örnek dosyadaki mevcut formüller korunarak birden fazla tarih aralıklarına denk gelen aylara ait gün sayıları hesaplatılmak isteniyor.

Saygılarımla.

Sayın sakman26,
Estağfurullah, asıl siz benim kusuruma bakmayın. İlk örnek dosyada bu ayrıntıyı unutmuşum. İstenen Sezon-3 09.06.2012 ile 01.07.2012 tarihlerinden oluşmaktadır. Sezon-4 06.07.2012 ile 09.07.2012 tarihlerinden oluşmaktadır. Sezon-5 18.07.2012 ile 16.08.2012 tarihlerinden oluşmakta olup Temmuz ayının gün sayısına ulaşılmak istenmektedir. Konuya gösterdiğiniz ilgiye ayrıca teşekkür ederim.

Saygılarımla.

merhaba,

doğru anlamışımdır inşallah diyerek hazırlamaya çalıştım.
umarım doğru anlamışımdır.

eki inceleyiniz..

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Geri