• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yılları ve Ayları saymak.

Excel Vers. ve Dili
2007 - türkçe
Arkadaşlar kolay gelsin.

Sitede araştırdım ama bulamadım.

şirketimizde çalışma sürelerini hesaplıyoruz. ekli dosyada bir çalışma mevcut. bu çalışmada istenen şirketimizde; 7 yıldır kaç kişi çalışıyor 6 yıldır kaş kişi çalışıyor 5 yıldır kaç kişi çalışıyor 4 yıldır kaç kişi çalışıyor 3 yıldır kaç kişi çalışıyor 2 yıldır kaç kişi çalışıyor 1 yıldır kaç kişi çalışıyor ve 1 yıl altında kaç kişi çalışıyor. ben yılları ve ayları çıkardım . ama formülü bir türlü yapamadım. yıl bölünden 0 olup ay bölümünde ay olarak belirtilenler var onları da 1 yıl altında çalışıyor gibi hesaplanması gerekmektedir. bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

B4 hücresine:
=TAMSAYI(A4/365)
C4 hücresine:
=(TAMSAYI(A4/30,416)-E4*12) yazarak deneyiniz..

Arkadaşlar kolay gelsin.

Sitede araştırdım ama bulamadım.

şirketimizde çalışma sürelerini hesaplıyoruz. ekli dosyada bir çalışma mevcut. bu çalışmada istenen şirketimizde; 7 yıldır kaç kişi çalışıyor 6 yıldır kaş kişi çalışıyor 5 yıldır kaç kişi çalışıyor 4 yıldır kaç kişi çalışıyor 3 yıldır kaç kişi çalışıyor 2 yıldır kaç kişi çalışıyor 1 yıldır kaç kişi çalışıyor ve 1 yıl altında kaç kişi çalışıyor. ben yılları ve ayları çıkardım . ama formülü bir türlü yapamadım. yıl bölünden 0 olup ay bölümünde ay olarak belirtilenler var onları da 1 yıl altında çalışıyor gibi hesaplanması gerekmektedir. bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar...

merhaba
B4 hücresine
Kod:
=ETARİHLİ(1;A4;"y")
C4 hücresine
Kod:
=ETARİHLİ(1;A4;"ym")
bu formülü yazıp aşağıya doğru çekin

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. ama istediğim cevabı tam anlatamadım galiba. ben yılları ve ayları bulmuştum zaten. sizden istediğim bir formülle aşağıya toplam olarak. örneğin 7 yıl çalışan 3 kişi 6 yıl çalışan 10 kişi .............. 1 yıl altında çalışan 20 kişi gibi. yapabilirseniz sevinirim.

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. ama istediğim cevabı tam anlatamadım galiba. ben yılları ve ayları bulmuştum zaten. sizden istediğim bir formülle aşağıya toplam olarak. örneğin 7 yıl çalışan 3 kişi 6 yıl çalışan 10 kişi .............. 1 yıl altında çalışan 20 kişi gibi. yapabilirseniz sevinirim.

merhaba
yıl için
Kod:
=EĞERSAY($B$4:$B$45;[COLOR="Red"]7[/COLOR])
kırmızı yeri kendiniz belirleyin. bu formül 7 yıl olanları hesaplar.
ay için
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$4:$B$45=0)*($C$4:$C$45=[COLOR="red"]11[/COLOR]))
kırmızı yeri kendiniz belirleyin. bu formül 11 ay olanı hesaplar

ihsan bey çok teşekkürler elinize sağlık...
sadece birşey soracağım olabiliyorsa tabi. kırmızı ile 11 olarak belirtiğiniz yere 1-11 ay arasında ki gibi bir formül yazmamız mümkün mü acaba. bu da işimi görür ama mümkünse daha kolayıma gelecek. şimdiden teşekkürler.

ihsan bey çok teşekkürler elinize sağlık...
sadece birşey soracağım olabiliyorsa tabi. kırmızı ile 11 olarak belirtiğiniz yere 1-11 ay arasında ki gibi bir formül yazmamız mümkün mü acaba. bu da işimi görür ama mümkünse daha kolayıma gelecek. şimdiden teşekkürler.

sanırım bu işinizi görür
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$4:$B$45=0)*($C$4:$C$45={1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11}))

gerçekten süper olmuş elinize sağlık biraz zahmet oldu ama çok sağolun

ihsan bey;

formül gerçekten işimi gördü. ama ben bu verileri başka bir sheet den almak istiyorum ama bir türlü beceremedim.

=EĞERSAY($B$2:$B$42;7)
bu formülün başka bir sheet in önüne mi yazmam gerekiyor.

ihsan bey;

formül gerçekten işimi gördü. ama ben bu verileri başka bir sheet den almak istiyorum ama bir türlü beceremedim.

=EĞERSAY($B$2:$B$42;7)
bu formülün başka bir sheet in önüne mi yazmam gerekiyor.

merhaba
Kod:
=EĞERSAY([COLOR="Red"]Sayfa1![/COLOR]$B$2:$B$42;7)
kırmızı yeri kendiniz ayarlayın

peki bunu başka bir sheet için nasıl formül veriririz. :) biliyorum çok zahmet oldu

peki bunu başka bir sheet için nasıl formül veriririz. :) biliyorum çok zahmet oldu

merhaba
Kod:
]=TOPLA.ÇARPIM(([COLOR="red"]Sayfa1![/COLOR]$B$4:$B$45=0)*([COLOR="Red"]Sayfa1![/COLOR]$C$4:$C$45={1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11}))
kırmzıı yerleri ayarlayınız

Teşekkürler İhsan Tank üstadım.

Geri