• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yıllar-Turnuvalar-Kazanan-Kaybeden-Skorlar-Ülkeler vsvs data gurubundan sorular

makrolu çözüm istemiyorum sayın muhammet okumuş
bu veri gurubuyla ilgili 20 ye yakın sorum olacak ama şimdilik bu 4 isteğimin cevaplanmasını istiyorum. alternatif çözümlerde olabilir.

teşekkür ederim muhammed bey. sizden gelen çözümü inceledim çok iyi emeğinize sağlık bu sporu(snooker) paylaştığımız arkadaşlarla olan sayfamıza ekledik.
ben fonksiyonlarla çözümleri gerekiyor.

Son düzenleme:
ekli dosyamdaki 3. sorumun çözümünü aklıma gelen ilk yöntemle yaptım tamamladım ama yardımcı hücre kullanarak 2 farklı sütundaki aynı isimlerin olduğu sanki tek bir sütun oluşturup çözüme gittim ama yardımcı hücre kullanmadan İNDİS(KÜÇÜK(EĞER... dizi formülüyle bir türlü yapamadamı EĞER kısmından sonra içerdeki koşullara YADA eklemesi yaptım ama bir hata yapıyorum çözüme gidemedim.
kendi çözümümü ekliyorum

Ekli dosyalar

selam,
formüller ve yardımcı kolonlar kullanılarak yapılmış ekli dosyayı inceleyiniz.
kolay gelsin...

Son düzenleme:
sayın sakman 26 çözüm için teşekkür ederim yarın işyerinde detaylı olarak bakacam
bu veri gurubu ile ilgili çok daha fazla sorum olacak sırayla zamanla soracağım. yabancı sitelerden defalarca birşeyler bakmaya son verip excelin gücüyle yapılabilir diye düşünüyordum ama benim seviyem biryere kadar.
sayın sakman 26 İNDİS(KÜÇÜK(EĞER....) veri çözümleme ile bende birkaç çözüm yapabiliyorum ama birşey sormak istiyorum. A1:A100 yada B1:B100 arasında yani 2 sütunda "ahmet" yazanların C1:C100 karşılıklarını listelemek için nasıl bir formül yazmam tek bir formül ve İNDİS(C1:C100(KÜÇÜK(EĞER... hani böyle devam eden varya

selam,
istediğiniz dizi formülü ile listelemeye örnek olarak ek teki dosyayı gönderiyorum. İnceleyiniz... Yapılan tablo listede istediğiniz dizi formülü kullanılmaktadır..
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Geri