• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yıla ve Aya göre Hücre renklendirme

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Yıl ve aylara göre satış adetlerinin yazıldığı bir tablom var. Her ürün aynı yılda alınıp satılmadığından tablolar birbirine denk değil, bu sebeple içerisinde bulunduğumuz ay ve yıla denk gelen hücrenin otomatik renklendirilmesini istiyorum. Denediğim tüm koşullu renklendirmelerde ya tüm ay satırlarını ya da tüm yıl sütunlarını renklendiriyor.

Acaba yardımcı olabilecek misiniz?

Ekli dosyalar

3.Satırda sadece yıl gösterilmiş.
01.01.2014 burası için mi biçimlendirme olacak?

Kod:
=VE(EĞER(YIL(A3)=YIL(BUGÜN());1);EĞER(AY(A3)=AY(BUGÜN());1))

Bu formül işinizi görür. Eğer doğru anladıysam.

C ve K Sütununda sağlama yaptım.
Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

makro ile yapmak isterseniz

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [Cells]) Is Nothing Then Exit Sub
Call dolgu
End Sub
Sub dolgu()
Application.ScreenUpdating = False
For x = 3 To 300
If Cells(3, x).Value = "1.1.2014" Then 'aranan tarih
Cells(3, x).Select
Selection.Interior.ColorIndex = 4 'yeşil
If ActiveCell.Offset(8, 0) = "" Then '8.ay
ActiveCell.Offset(8, 0).Interior.ColorIndex = none
Else
ActiveCell.Offset(8, 0).Select   '8.ay
Selection.Interior.ColorIndex = 3 'kırmızı
End If
End If
Next x
Cells(1, 1).Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod:
Sub dolgu()
Dim hücre As Range
For Each hücre In Range("a3:xfd3")
If hücre.Value <> "" Then
If Month(hücre.Value) = Month(Date) And Year(hücre.Value) = Year(Date) Then
hücre.Interior.Color = vbRed
Else
 hücre.Interior.Pattern = xlNone
End If
End If
Next
End Sub

Kod olark bu şekilde olmalı.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Yıl ve aylara göre satış adetlerinin yazıldığı bir tablom var. Her ürün aynı yılda alınıp satılmadığından tablolar birbirine denk değil, bu sebeple içerisinde bulunduğumuz ay ve yıla denk gelen hücrenin otomatik renklendirilmesini istiyorum. Denediğim tüm koşullu renklendirmelerde ya tüm ay satırlarını ya da tüm yıl sütunlarını renklendiriyor.

muratnahcivani'nin sormuş olduğu soruya ve eklediği örnek dosyaya göre yanlış anlamadıysam eğer yapmak istediği işlemi yapmaya yarıyor.

Merhaba,

Ek'teki dosyayı incelermisiniz.

Kod:
=VE(YIL($A2)=YIL(ŞİMDİ());AY($A2)=AY(ŞİMDİ()))

Ekli dosyalar

Ben örnek dosyayı görmeden cevapladım.

Excel'de en önemli konu veritabanını düzgün oluşturmak.muratnahcivani'nin dosyası ile işlem yapmak üzerinden rapor çıkarmak son derece zor. Düzgün bir dosya olsaydı, aradığı cevaba kendide rahatça ulaşabilirdi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

muratnahcivani'nin sormuş olduğu soruya ve eklediği örnek dosyaya göre yanlış anlamadıysam eğer yapmak istediği işlemi yapmaya yarıyor.

Valla anlayamadım kusura bakmayın.
Koda bakıldığında
"1.1.2014" olan hücreler yeşil renk oluyor.Ve yine o tarihe ait verilerin 8 satır altını da kırmızı renk yapıyor.

Soruyla bağdaştıramadım doğrusu.

sn. acar6783

sn. muratnahcivani' nin eklemiş olduğu dosya yı incelerseniz
3. satır yılları
a4:a15 aralığı ayları ifade ediyor sanırım
arkadaşın istediği de yine yanlış anlamadıysam
yıl ile ay' ın kesiştiği hücrelerin renklenmesi.
yılların tamamı 1.1.2012, 1.1.2013, 1.1.2014 şeklinde girilmiş ay tanımlası öylesine yapılmış. ayları ise a sütunuda kullanmış.

Velev ki bu şekilde bir mantık bile kurulduğunda dahi kod çalışmıyor.
Neyse sorunun sahibi daha cevap bile yazmadı;
o sebepten sorunun 3 değişik cevabı var :)
Artık seçer içinden bir tanesini

Bende tarih değeri "01.01.2014" olduğundan çalışmamış fakat;
Değer girdiğiniz 11. satıra bir harf yazın yine kod çalışıp kırmızı oluyor.
Bir de aynı satıra girilen değeri silin .Hücre hala kırmızı.

Merhaba arkadaşlar,

anlam düşüklüğüyle belirttiğim ve dosyanın da tam anlaşılabilir olmadığını farkettiğim için özür dilerim arkadaşlar.

A sütununda aylar var, 1. aydan 12. aya kadar sıralı olarak aylar; bu ayların herbirinin satırı da (4sütunlu gruplar halinde) yukarısında yazılı yıla denk gelen ayda yapılan satış adedini belirtiyor. Bu şekilde her ürün grubunun yıl ve aylara bağlı olarak satış adedini takip edebiliyoruz.

Benden istenen, kalabalık satış adetleri olan yerlerde takip kolaylığı açısından, otomatik olarak ay ve yılı denkleştirip, mevcut ayda yapılan satış hücrelerinin renklendirilmesi. Daha sonra da ürünün envantere giriş yaptığı aylar manuel olarak renklendirilip satış takibi yapılacak.

koşullu biçimlendirme ile grupların sadece 2014 yılına gelen sütunlarını ya da mevcut ayın tüm satırlarını renklendirebildim. Ama bunlar uzun renkli hücre dizisi oluşturuyor. Halbuki elde etmem gereken şey her grupta mevcut ayın hücresini renklendirmek.

tarihlerin 01.01.2014 olarak kalmasının sebebi ilk başta envantere giriş tarihlerini girişi yapılıyordu, lakin daha sonra çok fazla ürünle böyle bir tarih takibi yapmak çok zor olacağı için sadece yıla evrildi, tarihin yazımı da 01.01.2014 olarak kalmış.

Sizin verdiğiniz örnekler, anlam düşüklüğünden dolayı, hep aşağıdaki toplamı renklendirme yapmış. Bu izahatıma göre bakabilir misiniz?

renklenmesini istediğiniz hücreleri el ile renklendirerek örnek dosyanızı yüklerseniz daha sağlıklı cevap alabilirsiniz.

elle yapınca epey basit göründü, ama kendi yapsın isteyince elim ayağım dolaştı

Ekli dosyalar

Geri