- Excel Vers. ve Dili
- Excel2016
yıl ay gün saat olarak sıralamak istiyorum en eski tarihden günümüze kadar
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba.
Sorularınızı örnek belge üzerinden sormanızda yarar var.
Cevabımın altındaki İMZA blokunu okuyunuz.
.
Ben dosya filan göremiyorum.
Ekran görüntüsüne bakarak da pek cevap yazmıyorum.
Örnek belge eklememe tercihi elbette sizin ama; bir üye de çözüm önerisi yerine,
çözümün uygulandığı bir belgenin ekran görüntüsünü ekleyip, "buyrun çözüm" derse ne diyeceksiniz?
Örnek belge eklenmediğinde, destek olmayı düşünecek üyeden;
-- ekran görüntüsüne bakarak bir örnek veri seti hazırlaması,
-- çözümü kendi hazırlayacağı belgeye göre oluşturması,
-- sonra da ulaştığı sonucu, soruyu sorana iletmesi veya izlediği yöntemi uzun uzun anlatması,
istenmiş oluyor. Bilginize.
.
İlk cevabımda yazdığım gibi, cevaplarımın altındaki İMZA bölümünü okuyunuz.
.=(B4&"."&KAÇINCI(C4;{"Jan";"Feb";"Mar";"Apr";"May";"Jun";"Jul";"Aug";"Sep";"Oct";"Nov";"Dec"};0)&"."&A4)+D4
Dosyanıza bir çözüm oluşturdum.İsteğinizi karşılar mı bilmem.Ayları Türkçe olarak kullandım.Dosya ektedir.
https://www.dosyaupload.com/ewTj
E4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp, liste boyunca kopyalayın.
Ardından da A:E sütunlarındaki veri alanını seçip, E sütununa göre "Eskiden Yeniye" şeklinde sıralayabilirsiniz.
.
Önçelikle geri dönüşünüz için teşekkür ederim.ilgin için teşekkürler kardeşim dosyanızdaki yaptığımda normmal dosyamda sağında veriler bulunuyor ama onlar sıralanmıyor tarih olarak şöyleki normal olarak ilk başta 5 marta aldığım beyaz eşya var 2 de ise 1 mart da aldığım beyaz eşya sıralayınca 1 marttaki üstte yer alıyor ama yanındaki verileri değişmiyor hepsi birden değişmesini istiyorum bir de bunları bulunduğu satırdan direkt sırayabilir miyiz?