ZuCChiNi
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016, TR, x32
Excel'de bir fiş oluşturdum.
Daha önce elle girdiğim kayıtları bu fişte toplamak istiyorum. Bu konunun ekindeki dosya üzerinde epey çalıştım ama beceremedim.
Yapmak istediğim bahsettiğim konunun aynısı diyebilirim.
Yapmak istediğim:
Yapmış olduğum tahsilatları uzun zamadır kullandığım bir formatta kaydediyorum. Yaptığım işlemler için günlük fiş kesmem gerekiyor.
1- HESAP KODU SÜTUNU
Yevmiye sekmesindeki hücre ALACAKLI HESAP sütunundaki hesap numarası gelecek
3- ALACAK SÜTUNU
Bu sütuna Yevmiye sekmesindeki BORÇ sütunundaki değer gelecek
Aslında ihtiyacım olan Yevmiye sekmesindeki BORÇ ve ALACAK sütunlarının hepsinin gelmesi.
Yani
Eğer ALACAK sütunu dolu ise bu sekmede BORÇ sütununa yazılacak ve BORÇLU HESAP sütunundaki hesap numarası HESAP KODU sütununa yazılacak.
Eğer BORÇ sütunu dolu ise bu sekmede ALACAK sütununa yazılacak ve ALACAKLI HESAP sütunundaki hesap numarası HESAP KODU sütununa yazılacak.
Hücre birleştirmeden dolayı bu sekmede çalışmazsa Fiş2 sekmesi ndeki Fiş hücre birleştirmeden yapıldı.
Yardımcı olacaklara minnettar olurum.
Excel 2003 ve 2010 formatlarında
Daha önce elle girdiğim kayıtları bu fişte toplamak istiyorum. Bu konunun ekindeki dosya üzerinde epey çalıştım ama beceremedim.
Yapmak istediğim bahsettiğim konunun aynısı diyebilirim.
Yapmak istediğim:
Yapmış olduğum tahsilatları uzun zamadır kullandığım bir formatta kaydediyorum. Yaptığım işlemler için günlük fiş kesmem gerekiyor.
1- HESAP KODU SÜTUNU
Yevmiye sekmesindeki hücre ALACAKLI HESAP sütunundaki hesap numarası gelecek
3- ALACAK SÜTUNU
Bu sütuna Yevmiye sekmesindeki BORÇ sütunundaki değer gelecek
Aslında ihtiyacım olan Yevmiye sekmesindeki BORÇ ve ALACAK sütunlarının hepsinin gelmesi.
Yani
Eğer ALACAK sütunu dolu ise bu sekmede BORÇ sütununa yazılacak ve BORÇLU HESAP sütunundaki hesap numarası HESAP KODU sütununa yazılacak.
Eğer BORÇ sütunu dolu ise bu sekmede ALACAK sütununa yazılacak ve ALACAKLI HESAP sütunundaki hesap numarası HESAP KODU sütununa yazılacak.
Hücre birleştirmeden dolayı bu sekmede çalışmazsa Fiş2 sekmesi ndeki Fiş hücre birleştirmeden yapıldı.
Yardımcı olacaklara minnettar olurum.
Excel 2003 ve 2010 formatlarında
Ekli dosyalar
Son düzenleme: