• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yeterli sayıda satır olmayan baskı sayfasında istenen PDF baskı

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Muhterem Arkadaşlar,
R4:AZ203 baskı alanı. Bu 4 sayfalık standart hazırladığım yazı kalıbında son iki satır final satırı.
Basılacak yer 2 sayfa olunca arada kalan R102:R201 satırlarını gizliyorum. Yazıcıya gönderdiğimde 2 sayfa olarak gayet düzgün basıyor. Final satırları da geliyor. Ancak bunu PDF yaparsam final satırlarını alamıyorum.
PDF olarak sayfa sayfa bastırıyor olsam yapacak, ama alan belirlediğim için bunu elimdeki makro ile yapamıyorum.
Makroda nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor acaba.
Saygılarımla
Kod:
Sub A4_Pdf_Yap()
    Range("$R$4:$AZ$203").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
    klasor & dosya_adi, Quality:=xlQualityStandard, _
    IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba.
R4:R7 aralığına BOŞLUKSUZ olarak veri yazdım, sonrasında biraz boş hücre bırakıp R21 hücresine de veri yazdım, son olarak da , AU201 hücresine birşeyler yazıp kod'u çalıştırdım.
Kod'daki kırmızı satırlar sayesinde yazdırma alanını belirledim ve böylece; R4'ten itibaren ilk boş satıra kadarki kısım (R4:AZ7 aralığı) 1'inci sayfa, R201:AZ203 arasının da 2'nci sayfa olacak şekilde pdf oluştu.

Kod'daki ilk sayfanın kaçıncı satıra kadar olacağını belirleyen "[R4].End(xlDown).Row" bölümü, burada R4'ten itibaren R sütununda aşağı doğru ilk boş hücrenin satır numarası bulunuyor.

Kodda kendinize göre değişiklik yaparak dosyanıza uyarlayabilirsiniz.
Kod:
Sub A4_Pdf_Yap()
    On Error Resume Next
[COLOR="Red"]b = "R4:AZ" & [R4].End(xlDown).Row & ", " & "R201:AZ203"[/COLOR]
    [COLOR="red"]ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = b[/COLOR]
Range([B][COLOR="red"]b[/COLOR][/B]).ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
    klasor & dosya_adi, Quality:=xlQualityStandard, _
    IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
End Sub

Son düzenleme:
Sayın Ömer Baran Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Boşluğa bağlayınca üç satırla işi bitiriyor. Halbuki sayfayı tam basması lazım. Sizin yazınız üzerine ben
Kod:
B = "R4:AZ101" & ", " & "R202:AZ203"
bunu düşündüm bu da eklemeyi israrla üçüncü satıra bırakıyor.
Acaba her 50 satırı bir sayfa olarak bastırmanın bir yolu var mıdır?
Saygılarımla

Merhaba.
Ekteki belgede birşeyler yaptım.
Bir bakın isterseniz.

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.
.

Sayın Ömer Baran Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Son iki satırı mutlaka bastırmam lazım. Başka bir yol bulmam lazım her halde.
Saygılarımla

4'e ait kutucuğu işaretlemek yeterli değil mi acaba?
Ben istediğinizi böyle anladım.

Başka bir şey ise açıklar mısınız?
Örneğin ilk sayfada 10 veriniz var ve son sayfada son iki satır hariç veri yok veya son iki satırda da veri yoksa iki sayfa mı tek sayfa mı pdf alacaksınız?

Ya da benzer seçenekleri söylerseniz bakayım.

Sayın Ömer Hocam,
Bu çalışmalar genellikle 2 ya da 3 sayfa oluyor. Nadiren de 1 ya da 4. Kaç sayfa olursa olsun son iki satır bu 202. ve 203. satırlar olacak. Örneği 1. mesajda ekli olan Test.rar da var.
Gösterdiğiniz ilgiye tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla

Sayfa alt bilgisi gibi; yazdırılan tüm sayfaların altına son iki satırın gelmesini mi istiyorsunuz?

Merhaba Ömer Baran Hocam,
Ben zaten bu çalışmada alt ve üst bilgiyi kullanıyorum. Sanırım siz benim örneğe bakamadınız. Zarar yok. Ben farklı bir yol daha düşündüm. Son iki satırı özellikleri bozulmadan son olması gereken sayfanın son iki satırına kopyalayacağım. Sorunu böyle daha kolay çözerim diye düşünüyorum.
Saygılarımla

Sayın Ömer Hocam,
Sizi de bugün çok yordum. Ama konuyu tam düşündüğüm gibi hallettim. Emeklerinize sağlık.
Saygılarımla

Geri