• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü Yerinekoy fonksiyonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar;

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY($D3;"CFCHS";"Boru ");"OLUK1";"oluklar");"CC200-3-30-60";"C200x60x30x3");".";",");"CFRHS";"Kutu ");SOLDAN($D3;3);SOLDAN($D3;3)&" ")

bu şekilde bir formülüm var.

"CFCHS";"Boru --> bu kısımda ekleme yapmak istiyorum. Burda "CHS" olanlarıda Boru yapsın istiyorum.

* Bu formülü biraz daha sadeleştirmek mümkün mü ? , zamam zaman eklemeler yapmak gerekebiliyor da...

Yardımcı arkadaşa şimdiden Teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Deneyiniz.

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY($D3;"CFCHS";"Boru ");"OLUK1";"oluklar");"CC200-3-30-60";"C200x60x30x3");".";",");"CFRHS";"Kutu ");SOLDAN($D3;3);SOLDAN($D3;3)&" ");"CHS";"Boru")

.

@Ömer

Hocam teşekkürler . tamamdır. elinize sağlık. yeni ekleme olduğunda sona ekleme yaparak çözebiliriz sanırım..

Tamamdır.

Rica ederim. Ekleyeceğiniz veriye göre sona ekleyebilirsiniz.

Merhabalar

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY($D3;"CFCHS";"Boru ");"OLUK1";"oluklar");"CC200-3-30-60";"C200x60x30x3");".";",");"CFRHS";"Kutu ");SOLDAN($D3;3);SOLDAN($D3;3)&" ")

bu formülümüzü makro olarak nasıl yazabiliriz ?

tetikleme buton ile olacaktır.

MAKRO KAYDET yöntemini deneyebilirsiniz..

@Korhan Ayhan

Bu dediğiniz yöntem şu an için pek pratik olmayabilir... bazen ekleme yapmak gerekebiliyor. makro ile daha basit olabilir diye düşünmüştüm.

Teşekkürler.

Geri