• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yerine Koy Formül Yardım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Swing35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2013 TÜRKÇE
Meraba arkadaşlar ekteki örnekte belirtmiş olduğum gibi gibi kabarık bi listem var ve ben bu Tabloda isimlerin yanındaki sarı alana, mavi alandaki isimlerrin yanındaki değerleri yazmasını istiyorum bunun için bana bi formül verebilirmisiniz acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
teşekkürler sakman26 Fakat benim istediğim tam olark bu değil; B2 Hücresine mavi listeden o kişiye ait değeri bulup yazmasını istiyorum

Son düzenleme:
selam,
yine tam olarak anlayabildiğimi söyleyem,yorum.
Yani mavi listedeki ilk satırdan gidersek , Kenan****r 1500-3000 Kemal Yarçın
satırından , B2 hücresine ne gelecek? 1500 mü , yoksa satırın komplesi mi?

Eğer 1500 Miktar -1 için ve 3000 Miktar -2 için gelecekse eki inceleyiniz..

Son düzenleme:
teşekkürler sakman26; tam olarak istediğim buydu ancak yine bi sorn var. sorun şu şekilde ordaki yer alan kişilerden örneğin (Selami çatık ?-? Ali Erdemir) karşılaştırılması yapalım, mavi alanda da Selami çatık 8200-4500 şeklinde yazdığını farzet senin formüle göre selami çatık karşısında 8200 yazması gerekirken 3500 yazıyor. Yani benim istediğim selami ile Alinin kıyas değerini yazması. yardmlarn için tekrar teşekkürler.

selam,
mavi alanda ne yazıyorsa , formüller yardımıyla onlar aktarılıyor.Yani Selami Çatık 8200-4500 Sezai Çelik olarak yazarsanız eğer , Selami Çatık satırına Miktar 1 olarak 8200 , Miktar2 olarak da 4500 yazacaktır. deneyiniz...

yok ben tam anlatamadım sanırım sakman26; şimdi sizin formülde tek bir yönerge sorgulanıyor yani mavi alanda birden fazla selami çatık olucak Örneğin : Mavi alanda hem (Selami Çatık 3500-6200 Sezai çelik) yönergesi olsun hemde (Selami çatık 8200-4500 Ali Erdemir) olsun, Sarı alandada yine Selami çatık ?-? Ali Erdemir sorgusu olsun. Bu durumda sizin formülde selami çatık karşısında tek bir yönerge sorgulandığı için 8200 yerine 3500 yazıyor. Burda benim istediğim şu; çift yönerge sorgulanması yani selami çatık ile Ali erdemir isimlerini yani bu iki isim tutuyosa ordaki değeri yazacak şekilde 2 li eşleştirme yapacak. Belki basit belkide karışık birşey ama ben önceki mesajımda tam anlatamadım kusura bakmayın biraz sudoku tarzı birşey oldu :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri