• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yeni ürün takip progmı beğeninize sunuyorum:)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tureg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003-tr
arkadaşlar başta syn korhan ayhan, syn evren gizlen ve syn muhceli üstadlarımın sitedeki örnekleri ve yardımlarıyla bencaaz bir program oluşturdum şu anda programı kullanmaya başladık programın ilk sürümü (1.0) :D ikinci sürümünde de desteklerinizi bekliyorum

sitede yardım eden arkdaşlara siteyi kuranlara çok teşekkür ediyorum, biraz daha kuyruğu düzelteyim altın üyeyim forever inş :D

yazdır kısmında arkdaşlar ben kendi ağımdaki yazcıyı tanıttım kendi işine adepte etmek isteyen olursa ona yeniden ayar vermeyi unutmasın,

programda eksikler mevcut onlar hakkında da yardımcı olacak üstadlara teşekkürler temel eksiklerim şunlar;

1- program açıldığında diğer excel dosyaları açılmıyor sadece bu program görüntüleniyor kapnınca da tüm excel ler kapanıyor :(

2- kimi ürünü yazdırmadan kayıtlı tutuyorum kimi ürünü ise yazdırıyorum listbox ta yazdırlan yazdırılmayan şeklinde göstermek mümkün müdür?

3- veri girişini yapıldığı yerleri boşaltmak istiyorum bir temizle butonu ekliyeceğim (bunu ben yaparım :) ) başladım zaten de biraz hata oldu ama ilk iki soru sıkıntı....

herekese teşekkürler iyi günlerde kullanın....

Son düzenleme:
:D programı eklemeyi unutmuşum program bu saygılar iyi kulanımlar...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
kardeş eline sağlık nacizane amatör ruhla hazırlanmış bir program olmuş :)
Ancak yeni malzeme ve firma kaydı yapamadım. Ayrıca bence kodlarına bazı kontrol kodları ekleme yapman gerekir...

Araştırmalara ve çalışmalara devam etmelisin..

Başarılar

kardeş eline sağlık nacizane amatör ruhla hazırlanmış bir program olmuş :)
Ancak yeni malzeme ve firma kaydı yapamadım. Ayrıca bence kodlarına bazı kontrol kodları ekleme yapman gerekir...

Araştırmalara ve çalışmalara devam etmelisin..

Başarılar

evvet amatör birinden nacizane bir çalışma :) daha çok yol var, bahsettiğiniz sorunları hallettim bu kodların sıralaması bile çok önemli hangi ara değiştiler anlamadım :) düzelmiş hali yeniden yukarıda eklendi..

yukarıdaki 3 soruma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ( bir yandan araştırma devam:)

kolay gelsin

1- program açıldığında diğer excel dosyaları açılmıyor sadece bu program görüntüleniyor kapnınca da tüm excel ler kapanıyor :(

Bu soru için soruyorum acaba formu illa tam ekran görmeniz gerekir?

Ayrıca form üzerinde simge durumuna küçült butonu ekleseniz daha mı iyi olur?

İyi Çalışmalar.

:) üçüncü soru soru olmaktan çıkmıştır sayenizde.. tam ekran görmem gerekiyor üstadım simge durumuna küçült eklemek dediğiniz gibi mantıklı (öğreneceğim nasıl oluyor :))ama yine de kapata tıkladığımda diğer dosyalarında kapanması mevzuna bir çözüm gerekmez mi ? çok teşekkür ederim...

diğer dosyaların kapanma mevzusu için;

Siz;

Excel.Application.Close diye bir kod kullanmışsınız ki bu kod buütün excel dosylarını kapat anlamına gelir. :)

Ben;

Thisworkbook.close kodunu kullandım. Çünnkü bu kod sadece bu çalışma kitabını kapat anlamına gelmektedir.

Simge durumuna getirmek için forumda arama yapın detaylı bilgiler bulacaksınız. Ben dosyanıza aşağıdaki kodları ekledim ve sorunsuz oldu. Lütfen ekli dosyayı inceleyiniz..

Private Declare Function FindWindowA Lib "User32" _
(ByVal lpClassName As String, _
ByVal lpWindowName As String) As Long

Private Declare Function EnableWindow Lib "User32" _
(ByVal hWnd As Long, ByVal bEnable As Long) As Long

Private Declare Function GetWindowLongA Lib "User32" _
(ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long) As Long

Private Declare Function SetWindowLongA Lib "User32" _
(ByVal hWnd As Long, ByVal nIndex As Long, _
ByVal dwNewLong As Long) As Long

Private Sub UserForm_Activate()
EnableWindow FindWindowA("XLMAIN", Application.Caption), 1
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
Dim hWnd As Long
hWnd = FindWindowA(vbNullString, Me.Caption)
SetWindowLongA hWnd, -16, GetWindowLongA(hWnd, -16) Or &H20000
End Sub

Saygılar.

Ekli dosyalar

üstadım çok teşekkür ederim, ama bu kodu kullandığım da da şöyle bir şey oluşuyor, sadece bunu açtığım zaman yani başka excel dosyası yoksa çalışma kitabını kapatıyor ama excelin o gri ana çalışma kitapsız hali duruyor... onu önlemek için yapmıştım bunu amma bu sefer de bu bahsettiğim sorun çıktı olmadı anlattığınız şekilde yaparım :) burada harika bir şekilde yamur yağıyor iyiki gündüzün güzelliğine kapılıpta şemsiyemi bırakmamışım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim güzel bir gün bitimi diliyorum :)

asıl saygılar bizden üstadım....

üstadım çok teşekkür ederim, ama bu kodu kullandığım da da şöyle bir şey oluşuyor, sadece bunu açtığım zaman yani başka excel dosyası yoksa çalışma kitabını kapatıyor ama excelin o gri ana çalışma kitapsız hali duruyor... onu önlemek için yapmıştım bunu amma bu sefer de bu bahsettiğim sorun çıktı olmadı anlattığınız şekilde yaparım :) burada harika bir şekilde yamur yağıyor iyiki gündüzün güzelliğine kapılıpta şemsiyemi bırakmamışım, yardımlarınız için çok teşekkür ederim güzel bir gün bitimi diliyorum :)

asıl saygılar bizden üstadım....

Bende size çalışmalarınızda başarılar ve sabır ayrıca güzel bir gün sonu dilerim.

simge durumada geliyor :D

Evet basit şekilde oldu biraz ama siz geliştirebilirsiniz... ;)

Saygı ve Sevgilerimle...

saygı sevgi bizden :)

:)geç oldu ama teşekkürler....

Geri