• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yemek reçetesinden, Üretim iş emrine

Excel Vers. ve Dili
7
Ã?ncelikle karşılık beklemeden verdiğiniz emek için teşekkür ederim.

Bir yemek firmasında çalışıyorum. Yemekleri hazırlamadan birgün önce nerelere, kaçar kişilik, hangi yemekler ve yemeklerde kullanılacak malzemeleri Üretim İş Emri adlı bir sayfa çıktısı ile Genel müdüre sunmam lazım.

Üretim İş Emri formunun şeklinde değişiklik yapma şansım var.

Kişi sayısı ve yemek çeşitleri belli olduktan sonra, ertesi gün hangi yemek üretilecekse reçetelerden (anayemek, pilav, tatlı vs.) malzeme cinslerini ve miktarlarını kopyalayıp yapıştırıyorum. Buda çeşit artınca beni yoruyor.

Üretim iş emri formunda yemekleri seçince malzeme listesini yan tarafa nasıl sıralayabilirim?

Düşeyara veya yatayara komutları sadece bir hücre getiriyor veya altsatırları sıralamıyor. Ayrıca üç çeşit yemek olacağı için, sıralanan verilerin birbirine girmemesi lazım.

Ekte reçetem.xls dosyası ve içerisindeki Üretim iş emrini gönderiyorum.
Lütfen bu konuda bir yıldır uğraşıyorum ve bir arpa yolu yol katedemedim, yardımlarınızı bekliyorum.

Makro ile yapılan ekteki örneği inceleyiniz. Bütün yemek türlerini aynı sayfada topladım,bu makronun çalışmasını kolaylaştıracaktır.

Sayın moderatörüm siz bitanesiniz, kucak dolusu sevgiler size. :bravo: İnanın üzerimden birton yük kalktı. Reçeteyi yollarken çok sadeleştirmiştim, şimdi ana reçete dosyam içerisindeki yüzlerce yemeği dediğiniz gibi bir sayfaya aktaracağım ve hali hazırdaki yemek isimleri sayfamı kullanmaya çalışacağım. Takıldığım yerde tekrar sizleri rahatsız ederim.
Saygı ve sevgilerimle :hey:

Sayın behcet bizimde bir adet yemek değil ama pastahane üretim şirketi var sizin işle sanırım hemen hemen aynı ve daha yeni olduğu için işler daha oturmadı sizin bu Reçete olayının son halini gönderirseniz bende incelesem bana fikir vermiş olur şimdiden teşekkür ederim...

merhabalr ben burda yeniyim ekdeki dosyayaya bir bakmak istiyorum ama link donuyor baska bir yerden indirme imaknim varmi
tesekurler
ahmethuseyin

Sn. Levent Bey,

Ekteki dosyaya ulaşılamıyor. Aradığım şeyler muhtemelen var. Açmamıza yardımcı olur musunuz?

Sanırım içinde özel bilgiler olduğu için engellendi...

dosya inmiyor

Geri